Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέλει γκολ και… μεταγραφές για να περάσει τη Λουκέρνη – Άσφαιρος με Λεγανές – Μήνυμα από Μαρτίνς
| 2018-08-01 22:55:00

Θέλει γκολ και… μεταγραφές για να περάσει τη Λουκέρνη – Άσφαιρος με Λεγανές – Μήνυμα από Μαρτίνς

του Βαγγέλη Καράμαλη
Θέλει γκολ και… μεταγραφές για να περάσει τη Λουκέρνη – Άσφαιρος με Λεγανές – Μήνυμα από Μαρτίνς

Στο 0-0 έμειναν οι Πειραιώτες στην πρόβα τζενεράλε.

Χωρίς σκορ έληξε η φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λεγανές στο Γ. Καραϊσκάκης, που αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε ενόψει των αναμετρήσεων με τη Λουκέρνη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (πρώτο ματς την επόμενη Πέμπτη στο Φάληρο στις 21.00).

Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως δημιούργησε ελάχιστες φάσεις και απείλησε ελάχιστα, παρά την θετική παρουσία των Γκερέρο, Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι, πολύ καλός ήταν στη μεσαία γραμμή ο Καμαρά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει για 90 λεπτά στο κέντρο της άμυνας τον Μιράντα, μαζί με τον Βούκοβιτς, ενώ στο 80’ πέρασε ο Σισέ αντί του Σέρβου. Ο Πορτογάλος κόουτς περιμένει τον Μεριά ή και τον Τοροσίδη, που μπήκε αλλαγή στο 90’, αλλά και μία καλή μεταγραφή!

Το… μήνυμα Μαρτίνς, η σουτάρα του Φορτούνη και η άμυνα

Ο Πέδρος Μαρτίνς επιφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, καθώς τη φημολογία που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες για το αβέβαιο μέλλον του Μιράντα, ο Πορτογάλος κόουτς του έδωσε φανέλα βασικού στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με τη Λουκέρνη.

Ο Γιαννιώτης βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί-Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας και τους Βούκοβιτς-Μιράντα στα στόπερ. Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στα άκρα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος και Ποντένσε, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Γκερέρο, έχοντας πίσω του σε ρόλο επιτελικού τον Φορτούνη.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν φορτσάτοι και απείλησαν δύο φορές στα πρώτα έξι λεπτά, με σουτ του Τσιμίκα και κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας και αμυνόταν εξαιρετικά, με αποτέλεσμα η Λεγανές να μην απειλήσει ούτε μία φορά σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες πάντως παρότι είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και απείλησαν μόνο με κάποια σουτ, κυρίως του Καμαρά και του Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος μάλιστα είχε και την καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου, όταν στο 21’ υποχρέωσε τον Σεράντες σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.


Προσπάθησε ο Γκερέρο, αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα και έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 67’, όταν ο Βρουσάι πέρασε στην θέση του Χριστοδουλόπουλου που καταχειροκροτήθηκε, ενώ στο 80’ πέρασε ο Σισέ αντί του Βούκοβιτς και όχι του Μιράντα, κίνηση που σίγουρα δείχνει τις σκέψεις του Πορτογάλου κόουτς για τα μετόπισθεν. Από εκεί και πέρα, στο 85’ πέρασαν στο παιχνίδι και οι  Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ, αντί των Φορτούνη, Ποντένσε και Γκερέρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ αργός και ο Ολυμπιακός απείλησε ελάχιστα. Κρατάμε τις καλές προσπάθειες και σουτ των Γκερέρο αι Λάζαρου, αλλά και κάποιες καλές επεμβάσεις του Γιαννιώτα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, έδειξε πανέτοιμος για να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ των Πειραιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι πάντως δεν είχαν καλή δημιουργία σε όλο το 90λεπτο και παρότι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, για να αποκλείσουν τη Λουκέρνη, θα χρειαστεί και να σκοράρουν.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα (92’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (85’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ).

ΛΕΓΑΝΕΣ (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες, Χουανφράν, Σιόβας (85’ Ουνάι), Εζέκιελ, Ραούλ Γκαρσία, Γκουμπάου, Γκαρσία (72’ Οχέδα), Ελ-Ζαρ (72’ Άβιλες), Ρολάν (46’ Σϊλβα), Καρίγιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags