Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα κουνήσουν σεντόνι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Ο δρόμος προς τα αστέρια, τα... αγκάθια και οι ημερομηνίες
| 2018-08-02 00:02:00

Θα κουνήσουν σεντόνι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Ο δρόμος προς τα αστέρια, τα... αγκάθια και οι ημερομηνίες

Sportdog Team
Θα κουνήσουν σεντόνι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Ο δρόμος προς τα αστέρια, τα... αγκάθια και οι ημερομηνίες

Τα ζευγάρια για τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Tους αντιπάλους τους στον γ’ Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έμαθαν το βράδυ της Τετάρτης ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ετοιμάζονται για σπουδαίες μάχες τις επόμενες δύο εβδομάδες σε Ρωσία και Σκωτία αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε με εμφατικό τρόπο τη Βασιλεία και έτσι γνωρίζει ήδη πως θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτακ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κλήρωση που έχει γίνει εδώ και μέρες, έχει φέρει την ρωσική ομάδα στον δρόμο του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 8 Αυγούστου (20:00) στην «Otkritie Arena» και ο επαναληπτικός την Τρίτη 14 Αύγουστου στην Τούμπα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Σπαρτάκ
 
Η Σπαρτάκ πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, δύο βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ και τέσσερις από την Λοκομοτίβ, εξασφαλίζοντας έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και στην Ευρώπη, όμως, την περασμένη σεζόν απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να «πεθάνει», φτάνοντας μέχρι τους «32» του Europa League. Μάλιστα, αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο δίνοντας κατάθεση ψυχής στην Ισπανία. Παρά τη βαριά ήττα με σκορ 3-1 στη Μόσχα στο πρώτο ματς, η «ομάδα του λαού» το πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό στο Σαν Μαμές και επικράτησε με σκορ 2-1, που δεν στάθηκε αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο.

Στον πάγκο της έχει τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος βρίσκεται στον σύλλογο από τον Αύγουστο του 2016, όταν και ξεκίνησε ως υπηρεσιακός.

Στο ρόστερ τους έχουν δύο από τα αστέρια που έλαμψαν με την εθνική Ρωσίας στο Μουντιάλ, τον 24χρονο μπακ Ίλια Κουτέποφ και τον επίσης 24χρονο μεσοεπιθετικό, Ρομάν Ζομπνίν. Το αστέρι της ομάδας είναι ο Κουίνσι Προμς, ο 26χρονος Ολλανδός που ηγείται στην επίθεση των «ερυθρόλευκων».

ΑΕΚ VS Σέλτικ – Πρώτο ματς στη Σκωτία

Η Σέλτικ είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον 3ο Προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με κορυφαίο τον τερματοφύλακά της Γκόρντον, άντεξε στην πίεση που άσκισε η Ρόζενμποργκ, κράτησε το 0-0 το βράδυ της Τετάρτης και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση.

Όπως έχει βγει το πρόγραμμα, στη Σκωτία θα γίνει το πρώτο ματς στις 8/8 με τον επαναληπτικό να διεξάγεται έξι μέρες μετά στο ΟΑΚΑ στις 14 Αυγούστου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Σέλτικ

Οι Σκοτσέζοι πέρυσι κατέκτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ Σκωτίας ενώ έφτασαν μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τερμάτισαν τρίτοι πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο Europa League αποκλείστηκαν στους 32 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος προκρίθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού κέρδισε δύο φορές την Άλασκερτ με 3-0 και από εκεί πέρασε το εμπόδιο της Ρόζενμποργκ.

Προπονητής της είναι ο Μπρένταν Ρότζερς. βασικός και αναντικατάστατος κάτω από το τέρμα είναι ο Κρεγκ Γκόρντον. Την άμυνα αποτελούν οι Μίκαελ Λούστιγκ, Ντέντρικ Μπογιάτα, Κρίστοφερ Άτζερ και Κίεραν Τιέρνεϊ. Στο κέντρο παίζει ο αρχηγός Σκοτ Μπράουν, με τον Κέιλουμ ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 12 τέρματα σε 52 συμμετοχές. Ως εξτρέμ αγωνίζεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Σκοτ Σίνκλερ, που σκόραρε 18 φορές σε 52 συμμετοχές και ο Τζέιμς Φόρεστ, ο οποίος πέτυχε 17 γκολ τις 58 φορές που αγωνίστηκε. 

Στην επίθεση αγωνίζονται ο Λέι Γκρίφιθς και ο 20χρονος Μούσα Ντεμπελέ, που είναι και τα... δυνατά τους όπλα, ενώ καταφέρνουν να παίρνουν πολλά γκολ από τους εξτρέμ τους. Το αδύνατο σημείο τους είναι οι αργοί κεντρικοί αμυντικοί. 

Τα ζευγάρια του γ’ προκριματικού γύρου (7-8 και 13-14 Αυγούστου)

Ο δρόμος των πρωταθλητών
Σέλτικ-ΑΕΚ
Σάλτσμπουργκ-Σκεντίγια
Ερυθρός Αστέρας-Σπάρτακ Τρνάβα
Καραμπάγκ-Μπάτε Μπόρισοφ
Αστάνα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μάλμε-Βίντι

Ο δρόμος των μη πρωταθλητών
Σταντάρ Λιέγης-Άγιαξ
Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ
Σλάβια Πράγας-Ντιναμό Κιέβου
ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις ρεβάνς του β’ προκριματικού γύρου

 

 

Ελσίνκι-Μπάτε Μπόρισοφ 1-2 (0-0)
(28’ Γιακούμπι - 20’ αυτ. Ραφίνια, 24’ Στάσεβιτς)

Μίντιλαντ-Αστάνα 0-0 (1-2)

Καραμπάγκ-Κουκέσι 3-0 (0-0)
(24’ πεν., 57’ πεν. Κιντάνα, 89’ Ντελάρζ)

Μάλμε-Κλουζ 1-1 (1-0)
(55’ Τραούστασον - 37’ Τζόκοβιτς)

Σούντουβα-Ερυθρός Αστέρας 0-2 (0-3)
(8’ Μπεν Ναμπουχάν, 38’ Ράντονιτς)

Βίντι-Λουντογκόρετς 1-0 (0-0)
(45’ Χάτζιτς)

Βασιλεία-ΠΑΟΚ 0-3 (1-2)
(7’ Βαρέλα, 52’ Πρίγιοβιτς, 60’ Ελ Καντουρί)

Στουρμ Γκρατς-Άγιαξ 1-3 (0-2)
(89’ αυτ. Ονάνα - 39’, 77’ Χούντελααρ, 48’ Τάντιτς)

Ρόζενμποργκ-Σέλτικ 0-0 (1-3)

Χάποελ Μπεερ Σεβά-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2 (0-5)
(14’ Όγκου, 34’ αυτ. Στογιάνοβιτς - 49’ Μπούντιμιρ, 54’ Χαΐροβιτς)

Σερίφ Τιρασπόλ-Σκεντίγια 0-0 (0-1)

Σπάρτακ Τρνάβα-Λέγκια Βαρσοβίας 0-1 (2-0)
(63’ Αστίθ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags