Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες για ΑΕΚ: «Τι συμβαίνει με Ουζουνίδη - Καταστροφικό πρόβλημα, ρίσκο αν δεν πάρει...»
| 2018-08-04 12:00:00

Ρουκέτες για ΑΕΚ: «Τι συμβαίνει με Ουζουνίδη - Καταστροφικό πρόβλημα, ρίσκο αν δεν πάρει...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρουκέτες για ΑΕΚ: «Τι συμβαίνει με Ουζουνίδη - Καταστροφικό πρόβλημα, ρίσκο αν δεν πάρει...»

Κιτρινόμαυρος ρεπόρτερ αναλύει την Ένωση ενόψει Σέλτικ.
 

Η ΑΕΚ ικανοποίησε με την απόδοσή της στην πρόβα τζενεράλε με τη Γαλατασαράι.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κόντρα στην πρωταθλήτρια Τουρκίας έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαλαν ευκαιρίες, σημείωσαν τρία γκολ και πήραν τη νίκη σε μία εμφάνιση που άφησε όλους τους Ενωσίτες ευχαριστημένους αλλά και προβληματισμένους.

Γιατί ο Δικέφαλος φανέρωσε αμυντικά προβλήματα, τα οποία ξύπνησαν τον περσινό εφιάλτη των στημένων φάσεων.

Θα μπορέσει η ΑΕΚ να βγάλει το ίδιο πρόσωπο απέναντι στη Σέλτικ, στα προκριματικά του Champions League; Είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τους Σκωτσέζους. Σε αυτά και άλλα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει στο sportdog ο ρεπόρτερ της Ένωσης, Νίκος Κιτσιγιάννης.

Διαβάστε τι δήλωσε:

Πως εξηγείς το γεγονός, ότι η ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας δεν σημείωσε ούτε ένα γκολ και στην πρόβα τζενεράλε τα έβαλα μαζεμένα;
«Συμβαίνουν αυτά στην περίοδο της προετοιμασίας και ειδικά όταν οι ομάδες χτίζονται πάνω σε νέες βάσεις, όπως τώρα η ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης δουλεύει σε μια εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία που είναι λογικό να θέλει χρόνο για να αφομοιωθεί. Απέναντι στη Γαλατά ωστόσο είδαμε πως αυτό σιγά-σιγά συμβαίνει».

Ο αγώνας με τη Γαλατά έδωσε ελπίδες ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να προχωρήσει στο Champions League;
«Δεν νομίζω πως η ΑΕΚ τις έχασε ποτέ. Η Σέλτικ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, πιο έτοιμη και με εμπειρία, όμως η Ένωση έχει να προτάξει τα δικά της όπλα. Σίγουρα η εικόνα απέναντι στους Τούρκους έδειξε πως ο δρόμος της πρόκρισης παραμένει ανοικτός. Κυρίως διότι η ΑΕΚ έδειξε σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας».

Πώς σου φάνηκαν στην αναμέτρηση με τους Τούρκους τα μεταγραφικά αποκτήματα ήτοι Αλμπάνης, Οικονόμου, Πόνσε, Μπογέ, Άλεφ;
«Ο Οικονόμου έχει το συν να είναι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στην ομάδα, οπότε είναι λογικό να έχει προσαρμοστεί περισσότερο. Οι υπόλοιποι θέλουν ακόμα χρόνο για να ενσωματωθούν στην ομάδα, γι' αυτό και δεν βλέπω κανέναν εκ των τριών στο βασικό σχήμα του αγώνα της Σκωτίας. Έδειξαν πάντως πως είναι παίκτες με ποιότητα που μόλις φτάσουν στο 100%, θα κάνουν τη διαφορά για την ΑΕΚ».

Πώς σου φαίνεται η Σέλτικ ως αντίπαλος της Ένωσης και τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος στα ματς με τους Σκωτσέζους;
«Είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, κυρίως γιατί παίζει σε ένα διαφορετικό στιλ από το λεγόμενο «βρετανικό». Έχει ποιότητα και ταχύτητα από το κέντρο και μπροστά και η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη για να διεκδικήσει την πρόκριση. Χωρίς, όμως, να έχει κάτι να φοβηθεί».

Μέχρι τα παιχνίδια με τη Σέλτικ θεωρείς ότι η ΑΕΚ προλαβαίνει να διορθώσει κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στα στημένα, όπου έδειξε ότι θα έχει και φέτος πρόβλημα;
«Το πρόβλημα στα στημένα είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό αν επαναληφθεί κόντρα στη Σέλτικ. Εκεί τέτοια λάθη δεν θα συγχωρεθούν και σίγουρα, ο Ουζουνίδης το γνωρίζει καλά αυτό. Γι' αυτό και ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς που θα κάνει τις επόμενες μέρες, θα αφορά σε αυτό το κομμάτι. Ο χρόνος για να διορθωθεί υπάρχει. Ειδικά μετά την μελέτη που έχει κάνει στη Σέλτικ η ΑΕΚ».

Η ΑΕΚ διέψευσε τα σενάρια απόκτησης στόπερ. Μπορεί να ανταποκριθεί με τους υπάρχοντες αμυντικούς ή εν τέλει θα κληθεί να πάρει;
«Η απόφαση να προχωρήσει η ομάδα τη φετινή σεζόν με τις υπάρχουσες λύσεις εμπεριέχει ρίσκο, όμως δεν βλέπω να διαφοροποιείται. Η ΑΕΚ δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με καμία περίπτωση αμυντικού από όσες προτάθηκαν τελευταία οπότε δεν βλέπω να ασχολείται και στην πορεία. Το αν αυτό το ρίσκο θα βγει ή όχι, θα το μάθουμε σύντομα. Πολύ σύντομα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags