Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Δεν είναι κλέφτης - Του έβαλαν κορδέλα για πούλημα - Φεύγουν...»
| 2018-08-05 12:05:00

Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Δεν είναι κλέφτης - Του έβαλαν κορδέλα για πούλημα - Φεύγουν...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για ΠΑΟΚ: «Δεν είναι κλέφτης - Του έβαλαν κορδέλα για πούλημα - Φεύγουν...»

Ρεπόρτερ του Δικεφάλου για όλα τα καυτά θέματα.
 

Την άποψή του για την επικαιρότητα στον ΠΑΟΚ καταθέτει ο Αντώνης Τσακαλέας. Ο «ασπρόμαυρος» ρεπόρτερ μίλησε στο sportdog μετά τη νίκη και πρόκριση επί της Βασιλείας, σκιαγράφησε την επόμενη αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό του Champions League και αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Τι θα γίνει με αντι-Βιεϊρίνια; Θα πωληθεί ο Πρίγιοβιτς και αν φύγει θα τα σκάσει για φορ; Θα υπάρξουν αποχωρήσεις; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Περίμενες τόσο άνετη επικράτηση στη Βασιλεία;

«Όχι. Αν είχα «σχεδιάσει» στο μυαλό μου μια νίκη του ΠΑΟΚ την έβλεπα να έρχεται σε αντεπίθεση όταν το σκορ θα ήταν 1-1. Διπλό με καρδιοχτύπια δηλαδή. Αλλά διπλό από το 7' και πριν το 80' ο ΠΑΟΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 0-4, δεν το περίμενα. Το να καταρρεύσει η Βασιλεία αν το παιχνίδι δεν της πήγαινε καλά, ήταν ένα σενάριο. Το να μη «μασήσει» ο ΠΑΟΚ και να απορροφήσει την όποια πίεση των Ελβετών με άνεση και να την «χτυπήσει» κάποια στιγμή στη κόντρα, ήταν ένα ακόμα σενάριο. Το ότι θα βλέπαμε την εφαρμογή των δυο σεναρίων που περιέγραψα, σε ένα, δεν το περίμενα. Αν υπάρχει κάτι που μένει από τη τη πρόκριση του ΠΑΟΚ, είναι πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» αυτή τη φορά δεν «έκλεψε» τη πρόκριση, όπως είχε κάνει με την Φενέρ στην Πόλη που ισοφάρισε στην παράταση, ούτε «έκλεψε» ένα διπλό όπως έκανε στο Λονδίνο με την Τότεναμ, στην Γερμανία με την Ντόρτμουντ, στην Φλωρεντία με την Φιορεντίνα. Μπήκε στο ματς, ψέκασε, σκούπισε και τελείωσε...»

Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ κόντρα στους Ελβετούς;

«Ο Πασχαλάκης έβγαλε ασίστ, ο Μάτος έκανε ένα λάθος και το έκανε πριν τη γραμμή της περιοχής, ο Βαρέλα σκόραρε, ο Χατσερίντι (που τι δεν έχει ακούσει) και... έστριβε, και έκοβε, ο Κρέσπο «έβγαλε το ψωμί του» απέναντι στον Βίντμερ που ήταν όλη η Βασιλεία σε θέμα δημιουργίας, ο Μαουρίσιο θα μπορούσε να είχε τελειώσει το πρόκριση από το 42', o Κάνιας είχε οκτώ κοψίματα και εννιά κλεψίματα εκ των οποίων τα τρία πάνω από τη μεσαία γραμμή, ο Καντούρι θύμισε το λόγο για τον οποίο έχει παίξει στο Καμπιονάτο, ο Πέλκας είχε δυο ασίστ και ο Πρίγιοβιτς πλέον δε σκοράρει ανά τρεις τελικές, αλλά ανά μια τελική. Ολα αυτά τα λέω για να καταδείξω την αξία που έχει η ανάδειξη του Λημνιού σε MVP στην αναμέτρηση στην Ελβετία στα δικά μου τα μάτια.
Ο Λουτσέσκου, στο συγκεκριμένο παιχνίδι κατάφερε να τον «καλουπώσει» δίνοντάς του όλη την γραμμή. Πίεσε, μάρκαρε, έκλεψε, έτρεξε, κέρδισε φάουλ κέρδισε χρόνο. Του έλειπε το γκολ για λίγα εκατοστά. Εκανε ματς - «κορδέλα». Είναι τα ματς που κόβεις ένα 15λεπτο με τις καλύτερες φάσεις, το κάνεις dvd, το δείχνεις και ετοιμάζεσαι να βάλεις... κορδέλα σε έναν παίκτη, για να τον πουλήσεις. Δε λέω οτι ο ΠΑΟΚ θέλει να πουλήσει τον Λημνιό, αλλά αν κάνει και άλλα τέτοια ματς στην Ευρώπη, θα έρθουν προτάσεις στην Τούμπα».

Ο επόμενος αντίπαλος, η Σπαρτάκ Μόσχας πως σου φαίνεται και τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Είναι πιο δεμένη, και κυρίως πολύ πιο γρήγορη ομάδα από την Βασιλεία. Και Κουίνσει Προμ έχει, και Λουίς Αντριάνο έχει, και Σαμέντοφ έχει. Αλλά δεν είναι μόνο οι μονάδες το θέμα. Στο μεταγραφικό κομμάτι, είναι... ΠΑΟΚ. Δεν χρειαζόταν πολλές κινήσεις, δεν έκανε πολλές κινήσεις. Χρειαζόταν κεντρικό αμυντικό, τα «έσκασε» για τον Ζιγκό της Γάνδης. Και ο ΠΑΟΚ είναι «ψυλλιασμένος», είναι προετοιμασμένος, δεν είναι καθόλου «ψηλωμένος» από την πρόκριση επί της Βασιλείας».

Λέγεται, ότι ο Πρίγιοβιτς θα πωληθεί. Ο Ακπόμ είναι ο αντικαταστάτης του ή θα κινηθεί και για άλλο επιθετικό ο ΠΑΟΚ;

«Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποφασίσει την πώληση του Πρίγιοβιτς, θεωρώ οτι θα ρίξει στην αγορά ένα μεγάλο κομμάτι από τα χρήματα που θα πάρει για να τον αντικαταστήσει. Τον τελευταίο καιρό, είναι αρκετά τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έχουν αποκτήσει από τα χρήματα πωλήσεων. Για παράδειγμα, τα λεφτά του Ροντρίγκες έφεραν Πρίγιοβιτς και Ενρίκε. Ακόμα – ακόμα, τα λεφτά που πήρε ο ΠΑΟΚ από την πώληση του Ολσεν από την Κοπεγχάγη στην Ρόμα, έφεραν τον Ακπόμ».

Ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια πριν τη Βασιλεία επαναφέρει το ζήτημα της απόκτησης αριστερού μπακ. Το σκέφτονται καθόλου στον ΠΑΟΚ για μεταγραφή;

«Το ζήτημα απόκτησης αριστερού μπακ υπήρχε πριν τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια και το θέμα είναι πως είτε ο Πορτογάλος ήταν καλά είτε όχι, ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει αριστερό μπακ πριν από μια εβδομάδα, ο Λουτσέσκου δεν θα τον χρησιμοποιούσε».

Να περιμένουμε κάποια άλλη προσθήκη μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου;

«Τρια πράγματα έχεις ο Αύγουστος. Παχιές μύγες, κολιούς και μεταγραφές. Δεν «χαλάνε» αυτά. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ακόμα και τρεις μεταγραφές μέσα στον Αύγουστο, αλλά και η πόρτα της εξόδου θα ανοίξει».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags