Facebook Pixel Ένα... αλά Λεόν(αρντο)! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-25 22:45:00

Ένα... αλά Λεόν(αρντο)! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... αλά Λεόν(αρντο)! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ με πέναλτι του Λεονάρντο στο 111' ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντιναμό Τιφλίδας και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ άγχος, αλλά... άξιζε για τα λεφτά των ομίλων.
 

Απογοητευτική η “Ένωση” στο πρώτο ημίχρονο, πιεστική στο δεύτερο, ωστόσο οι φίλοι της έπρεπε να περιμένουν ως την παράταση και το 111', όταν ο Λεονάρντο με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1 και έστειλε την ΑEK στους ομίλους του Europa, η οποία έβαλε στην... τσέπη 5 εκατομμύρια ευρώ!

Το απόλυτο τίποτα

Εξαφανισμένη στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Ντιναμό.

Η... κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, όταν η άμυνα της “Ένωσης”... κοιμήθηκε και επέτρεψε στον Κοσκάτζε να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντόπουλου, πριν καλά, καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, δίνοντας πολλούς χώρους στους Γεωργιανούς, που προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα πλάγια.

Οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν λίγο μετά το 15', χωρίς ωστόσο, να κάνουν κάτι σπουδαίο. Μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ήταν ένα φάουλ του Χοσέ Κάρλος το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λόρια (33').

Αντιθέτως, η Ντιναμό δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες (27', 39', 45+3') και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο Αραμπατζής (μπήκε στη θέση του “Ντίμι” λόγω ενοχλήσεων στη μέση), αποσόβησαν τους κινδύνους, κλείνοντας το ημίχρονο με αυτό το 1-0, το οποίο αν δεν άλλαζε θα οδηγούσε το ματς στην παράταση (1-0 για την ΑΕΚ στο Ο.Α.Κ.Α.

Προσπάθησε αλλά... παράταση

Μεταλλαγμένη μπήκε η “Ένωση” στην επανάληψη, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να βρει τον στόχο.

Πολύ κινητικοί και επιθετικοί οι παίκτες του Χιμένεθ, ανέβηκαν και πίεσαν πολύ τους Γεωργιανούς, με τον Γκουντγιόνσεν να χάνει τις δύο πρώτες φάσεις στο 57' και 59'(πήγε να κρεμάσει με λόμπα τον Λόρια).

Στην συνέχεια ο Χιμένεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Λεονάρντο, ο οποίος έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 75', όταν έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά στον Γκουντγιόνσεν, όμως η κεφαλιά του Ισλανδού πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν φανερό πως πίεζαν ασφυκτικά την Ντιναμό και στο επόμενο λεπτό (76'), έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Λεονάρντο και Λαγό να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 84' άλλη μία μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, με τον Χοσέ Κάρλος να μην μπορεί να νικήσει τον Λόρια. Καλύτερη η “Ένωση” στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά τελικά το μaτς οδηγήθηκε στην παράταση.

*Δεν έλειψε η ένταση από το παιχνίδι ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και μεταξύ των δύο προπονητών στο 65', εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος του Καράμπελα σε παίκτη της Ντιναμό.

Πρόκριση από... “Ice Man” και... Λεονάρντο!

Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές, με την ΑΕΚ να ψάχνει λίγο περισσότερο το γκολ, ωστόσο, η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ήταν στο 93', όταν ο Γκουντγιόνσεν πλάσαρε τον Λόρια μέσα από την μεγάλη περιοχή, χωρίς να βρει στόχο.

Ωστόσο, στο δεύτερο, η “Ένωση” εξασφάλισε την “χρυσή” πρόκριση. Ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν κέρδισε πέναλτι στο 110' (ο αμυντικός βρίσκει καθαρά τον Ισλανδό) και η.. πολύτιμη, όπως αποδείχτηκε, αλλαγή του Χιμένεθ, (Λεονάρντο στη θέση του Λυμπερόπουλου), έγραψε το 1-1 στο 111' βάζοντας στη θέση τους τις καρδιές των φίλων της και στέλνοντας τους “κιτρινόμαυρους' στους ομίλους του Europa League.

Το φιλμ του αγώνα

120+1' Λήξη και της παράτασης. Ένταση ξανά μετά το τέλος του αγώνα.

115' Κίτρινη κάρτα στον Γκουντγιόνσεν.

111' Γκολ για την ΑΕΚ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λεονάρντο, το οποίο κέρδισε ο Γκουντγιόνσεν.

 



110' Πέναλτι για την ΑΕΚ. Κόκκινη για τον Κακουμπάβα.

106' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης

106' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Χοσέ Κάρλος, ο Παντελής Καφές.

105' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης

105' Αλλαγή για την Ντιναμό. Στη θέση του Σίσκο, ο Κατσετισβίλι.

93' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Γκουντγιόνσεν να στέλνει την μπάλα άουτ.

91' Έναρξη της παράτασης

90+4' Λήξη του παιχνιδιού. Έχουμε παράταση.

84' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, κεφαλιά πάσα του Γκουντγιόνσεν στον Χοσέ Κάρλος, ο Ισπανός κάνει το πλασέ, αλλά ο Λόρια αποκρούει.


79' Αλλαγή για την Ντιναμό. Στη θέση του σκόρερ, Κοσκάτζε, ο Τζιγκάουρι.

65' Ένταση στο παιχνίδι ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και μεταξύ των προπονητών.

63' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Λυμπερόπουλου, ο Λεονάρντο.

59'
Καλή σκέψη από τον Γκουντγιόνσεν που θέλησε να κρεμάσει τον Λόρια από μακριά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

57' Φάουλ που εκτέλεσε ο Γκουντγιόνσεν, αρκετά άουτ από την εστία του Λόρια.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+4' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45+3'
Ευκαιρία για την Ντιναμό, απομακρύνει ο Αραμπατζής.

39' Σουτ του Σίσκο άουτ.

36' Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για την ΑΕΚ. Στην θέση του Κωνσταντόπουλου, ο Αραμπατζής.

33' Φάουλ που εκτέλεσε ο Χοσέ Κάρλος, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόρια.

32' Κάρτα στον Χοσέ Κάρλος

27' Σουτ του Ρομπερτίνιο, μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος.

20' Σουτ του Χοσέ Κάρλος, ψηλά άουτ.

2' Γκολ για την Ντιναμό. Αδυναμία της άμυνας της ΑΕΚ να σταματήσει τον Κοσκάτζε, ο οποίος σούταρε και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντόπουλου.

 

 

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρσία):
Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Γιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74' Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (105' Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' λ.τ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags