Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάθε τα πάντα για Σπαρτάκς και Σουντούβα - Τα προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-06 15:59:00

Μάθε τα πάντα για Σπαρτάκς και Σουντούβα - Τα προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!

Sportdog Team
Μάθε τα πάντα για Σπαρτάκς και Σουντούβα - Τα προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!

Αν αποκλειστεί από τη Σέλτικ.

ρόκειται για δύο κλαμπ που δεν ανήκουν καν στις παραδοσιακές δυνάμεις των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίζονται (Λετονίας και Λιθουανίας) και σίγουρα όποια και αν κληθεί να αντιμετωπίσει η Ένωση, θα έχει στο ζευγάρι τον τίτλο του μεγάλου φαβορί. Διαβάστε τι δημοσιεύτηκε για τις δύο ομάδες στο sdna.

Ομάδα... 11 ετών

H FK Spartaks είναι ομάδα της συνοικίας Σλόκα της Τζουρμάλα, μιας πόλης της Λετονίας που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα Δυτικά της Ρίγας. Πρόκειται για μια ομάδα που μετρά μόλις 11 χρόνια ιστορίας(!), καθώς ιδρύθηκε το 2007. Στην πρώτη κατηγορία της Λετονίας ανέβηκε μόλις πριν από επτά χρόνια (2011), έχοντας τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα της β' κατηγορίας και εξασφαλίζοντας την άνοδο μέσω της διαδικασίας των play off.

Στην πρώτη της σεζόν στην μεγάλη κατηγορία τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ στη μέση του ταμπλό παρέμεινε και τις δύο επόμενες χρονιές (7η και 6η θέση). Η -σύντομη χρονικά- πορεία της προς την κορυφή ολοκληρώθηκε το 2016, όταν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ επανέλαβε την επιτυχία της την προηγούμενη σεζόν. Στο τρέχων πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη θέση και στο -8 από την κορυφή.

Μέχρι φέτος, η μεγαλύτερη επιτυχία της στην Ευρώπη ήταν να περάσει τον πρώτο προκριματικό του Europa League τη σεζόν 2015-16 αποκλείοντας την Μπούντουκνοστ (ακολούθησαν μόνο αποκλεισμοί στα προκριματικά και των δύο διοργανώσεων), ενώ φέτος ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (0-0, 2-0)

Συνέχισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, στον οποίο απέκλεισε την Φιορίτα από το Μαυροβούνιο με συνολικό σκορ 9-0 (6-0 και 0-3) και τώρα κοντράρεται στον 3ο με την Σουντούβα. Ως έδρα της χρησιμοποιεί το Slokas Stadions, το οποίο έχει χωρητικότητα μόλις 2.500 θεατών.

Ο... δήμιος του ΑΠΟΕΛ

Η Σουντούβα έχει ως έδρα της τη Μαριούπολη της Λιθουανίας. Θεωρητικά ως έτος ίδρυσής της θεωρείται το 1921, όμως στα... βάθη του χρόνου έχει αλλάξει αρκετές φορές όνομα (μεταξύ άλλων λεγόταν και Ζαλγκίρις). Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης έπαιξε αρχικά στο πρωτάθλημα της Βαλτικής το 1990 (με ομάδες από Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία) και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στην πρώτη κατηγορία της Λιθουανίας. Τερμάτισε τελευταία και για περίπου μια δεκαετία περιπλανήθηκε στις μικρότερες κατηγορίες.

Το 2002 ήταν χρονιά – ορόσημο για εκείνη, καθώς επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, το κύπελλο, επιτυχία που επανέλαβε το 2009. Το 2017 κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ έχει ακόμη στην τροπαιοθήκη της δύο Σούπερ Καπ (2009, 2018). Ως έδρα της χρησιμοποιεί το ARV Football Arena, στάδιο οπου κατασκευάστηκε μόλις το 2008 με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει χωρητικότητα 6.250 θεατών.

Η ευρωπαϊκή της περιπέτεια ξεκίνησε φέτος από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας 3-1 στο πρώτο παιχνίδι και χάνοντας 1-0 στην Λευκωσία. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα, 3-0 και 2-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags