Facebook Pixel Sportdog.gr | Παλιός ΠΑΟΚτσής μιλά για Δικέφαλους και Ολυμπιακό – Έχουν ελπίδες στην Ευρώπη;
| 2018-08-07 23:36:00

Παλιός ΠΑΟΚτσής μιλά για Δικέφαλους και Ολυμπιακό – Έχουν ελπίδες στην Ευρώπη;

Sportdog Team
Παλιός ΠΑΟΚτσής μιλά για Δικέφαλους και Ολυμπιακό – Έχουν ελπίδες στην Ευρώπη;

Τι λέει για τις μάχες των Ελλήνων σε Champions και Europa League;

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ κι έχοντας περάσει για μία τριετία από τη Σκωτία, φορώντας τη φανέλα της Χαρτς, ο Χρήστος Καρυπίδης έχει πολύ καλή εικόνα για τις πιθανότητες που έχουν οι δύο «Δικέφαλοι» να συνεχίσουν την πορεία τους στο Champions League.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM104,9», ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του Πλατανιά αναφέρθηκε αρχικά στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τους Ελβετούς, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι. Στην Ελβετία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Η Σπαρτάκ Μόσχας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι δύσκολη η κλήρωση. Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα από τους Ρώσους, αλλά νομίζω θα γίνουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια».

Για το αν είναι θετικό που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Τούμπα, ο 35χρονος αμυντικός δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν έχει σημασία πού παίζεις το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι. Αν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, θα λέμε πως είναι πλεονέκτημα. Μάλλον είναι καλύτερα που ο επαναληπτικός είναι στη Μόσχα».

Για το πόσο σημαντική θα είναι η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια, τουλάχιστον από το πρώτο ματς κόντρα στους Ρώσους: «Η απώλεια του Βιεϊρίνια είναι μεγάλη για τον ΠΑΟΚ. Έκανε καταπληκτική χρονιά πέρυσι, μην ξεχνάμε πως είναι ο αρχηγός της ομάδας. Αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, μιας και συνεργάστηκα μαζί του για δύο χρόνια στην Ξάνθη, έχει κάνει καλή δουλειά. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό γκρουπ και τα παιδιά που θα παίξουν θα καλύψουν την απώλεια».

Για το πόσο σημαντικό είναι που έχει εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: «Σίγουρα έχει φύγει ένα άγχος επειδή θα είναι σίγουρα σε ομίλους. Πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό για την αποφόρτιση των παικτών. Βέβαια, οι κληρώσεις ξέραμε πως θα είναι δύσκολες και θα ήταν δύσβατο το μονοπάτι για τους ομίλους του Champions League. Αλλά ο κορμός έχει μείνει ο ίδιος, ο προπονητής είναι ο ίδιος και η ομάδα βγάζει μια εικόνα δεμένου συνόλου που παλεύει όλα τα παιχνίδια της».

Για το αν προτιμά την Μπενφίκα ή τη Φενέρμπαχτσέ για τα πλέι οφ του Champions League: «Είναι πρώιμο να μιλάμε αν είναι καλύτερα να παίξει ο ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα ή τη Φενέρ. Δεδομένο είναι πως οι αποστάσεις των ομάδων έχουν μικρύνει. Δεν υπάρχουν πια πολλά μεγαθήρια. Ο ΠΑΟΚ στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή, μπορεί να αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η τύχη, αλλά πρώτα από όλα πρέπει στον ΠΑΟΚ να δουν το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Σπαρτάκ Μόσχας».

Έχοντας αγωνιστεί για μια τριετία στη Χαρτς (62 εμφανίσεις, 3 γκολ), ο Χρήστος Καρυπίδης γνωρίζει καλά τι εστί Σέλτικ: «Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει πολλές ελπίδες. Η Σέλτικ δεν παύει να είναι μια μεγάλη δύναμη και εντός συνόρων και εκτός. Τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στους ομίλους του Champions League. Η δυναμική που έχει μέσα στην έδρα της είναι πολύ μεγάλη και το πρώτο παιχνίδι, αυτό της Τετάρτης, θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι μια ομάδα που ξέρει να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Αλλά και η ΑΕΚ είναι μια δουλεμένη ομάδα, ως ίσο προς ίσο έχει πιθανότητες να περάσει».

Για την αντίπαλο, τέλος, του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League: «Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φτιάξει μια καινούρια ομάδα. Εύκολα ή δύσκολα, όμως, μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουκέρνης και να βρεθεί στη συνέχεια στους ομίλους του Europa League».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags