Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ 3-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-08 21:55:00

Τελεία και παύλα, ΠΑΟΚάρα είσαι @αύλα - Ο πιο καρυδάτος Δικέφαλος, έφερε τη Σπαρτάκ τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τελεία και παύλα, ΠΑΟΚάρα είσαι @αύλα - Ο πιο καρυδάτος Δικέφαλος, έφερε τη Σπαρτάκ τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εχανε 0-2, κέρδισε 3-2 κι έπιασε πέναλτι!!!

Σε μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του, ο ΠΑΟΚ «έλιωσε» τη Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα, επικρατώντας με 3-2, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 16’!

Μέσα σε 15 λεπτά γύρισε το ματς ο Δικέφαλος χάρη σε γκολ των Πρόγιοβιτς, Λημνιού και Πέλκα, ενώ στο 71΄ ο Πασχαλάκης έπιασε πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League και θέλει να τελειώσει τη δουλειά στη Μόσχα.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Η Σπαρτάκ όχι μόνο τον αποσυντόνισε με το έντονο πρέσινγκ που εφάρμοσε σε όλο το γήπεδο, αλλά ήταν και εξαιρετικά αποτελεσματική, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες. Στο 7’ ο Πρόμες και ο Αντριάνο συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον Ποπόφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σκοράρει με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Πριν συνέλθει ο ΠΑΟΚ από την ψυχρολουσία ήρθε και το 2-0 των Ρώσων. Στο 16’ ο Πρόμες κοντρόλαρε και σούταρε λίγο από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό. Ο Πασχαλάκης αιφνιδιάστηκε και παρά το γεγονός ότι ακούμπησε την μπάλα, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Απίθανη ανατροπή σε 15 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και έφτασε σε μια αδιανόητη ανατροπή πριν τη λήξη του ημιχρόνου! Ο Δικέφαλος άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να πλησιάζει στην αντίπαλη περιοχή με πιο ορθόδοξο. «Προειδοποίησε» με το σουτ του Πέλκα, που απέκρουσε δύσκολα ο Μαξιμένκο στο 25’, όμως το γκολ της μείωσης δεν άργησε να έρθει. Στο 29’ ο διαιτητής κατελόγισε πέναλτι σε χέρι του Ζόμπνιν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Πρίγιοβιτς να εκτελεί και μειώνει σε 2-1.

Εν συνεχεία, ανέλαβε δράση ο Λέο Μάτος, ο οποίος δημιούργησε δύο γκολ με τις συνεχείς επελάσεις του από τα δεξιά. Στο 37’ ο Βραζιλιάνος γύρισε χαμηλά από τα δεξιά, με τον Λημνιό να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει με αριστερό πλασέ στην απέναντι γωνία από το ύψος του πέναλτι. Η απόλυτη ανατροπή ήρθε στο 44’, όταν από ακόμα ένα γύρισμα του Μάτος ο Μαξιμένκο απέτυχε να απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα «στρώθηκε» στον Πέλκα και αυτός «τρέλανε» την Τούμπα κάνοντας το 3-2 με πλασέ προ κενής εστίας!

Μεγάλη ευκαιρία Πέλκα, ήρωας ο ο Πασχαλάκης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλότερος, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στο γήπεδο με προτεραιότητά του να διαφυλάξει το προβάδισμα που πήρε με κόπο. Η Σπαρτάκ ανέβασε τις γραμμές της με σκοπό να πιέσει και μάλιστα είχε μια τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 65’. Ο Πέλκας έκλεψε από τον Μποκέτι και έφυγε τετ α τετ με τον Μαξιμένκο, όμως πλάσαρε άουτ και ενώ είχε όλο το τέρμα μπροστά του!

Στο 71’ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ξεσήκωσε για ακόμα μια φορά την Τούμπα στη φάση του αγώνα. Ο διαιτητής υπέδειξε –αυστηρό- πέναλτι για τράβηγμα του Χατσερίντι στον Αντριάνο εντός περιοχής, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε μεγάλη απόκρουση στο χτύπημα του Πρόμες και κράτησε το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος πρόσεξε ιδιαιτέρως τα μετόπισθεν στο τελευταίο 20λεπτο, δεν απειλήθηκε περαιτέρω και κράτησε μια τεράστια νίκη, που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρωσία.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί να φέρει ευθύνη για το 2-0 της Σπαρτάκ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εξιλεώθηκε στο δεύτερο μέρος με δύο τεράστιες αποκρούσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Πρόμες!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά οι Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα και Κρέσπο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής κινήθηκαν οι Μαουρίσιο και Κάνιας, μπροστά τους ο Πέλκας και στις πτέρυγες οι Ελ Καντουρί αριστερά και Λημνιός δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Πρίγιοβιτς.

Με σύστημα 4-3-3 αγωνίστηκε η Σπαρτάκ του Μάσιμο Καρέρα. Κάτω από την εστία ήταν ο Μαξιμένκο, με τους Κομπάροφ και Εστσένκο να βρίσκονται στο αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Ζιγκό και Μποκέτι αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Την τριάδα του κέντρου απάρτιζαν οι Ποπόφ, Ζόμπνιν και Φερνάντο, ενώ οι Πρόμες, Λομοβίτσκι κινήθηκαν στα άκρα και ο Αντριάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη στο πέναλτι του Πρόμες διατήρησε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ και διαφοροποίησε τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ισραηλινός διαιτητής, Ορέν Γκρίνφελντ σωστά κατελόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Ζόμπνιν στο 29’, όμως εξάντλησε την αυστηρότητά του στο πέναλτι υπέρ της Σπαρτάκ στο 70’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά το αποτέλεσμα και ο ΠΑΟΚ το πήρε με απίθανο τρόπο. Αναμένεται, πάντως, να έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς με τα δύο εντός έδρας γκολ που δέχθηκε.

ΠΑΟΚ:  Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84' ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62' ), Πρίγιοβιτς. 

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Περισσότερα σε λίγο...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags