Facebook Pixel Sportdog.gr | Ψυχάρα ΑΕΚάρα παίζοντας με 10 - Δεν χάνει αυτήν την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-08 23:41:00

Ψυχάρα ΑΕΚάρα παίζοντας με 10 - Δεν χάνει αυτήν την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψυχάρα ΑΕΚάρα παίζοντας με 10 - Δεν χάνει αυτήν την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ αδικήθηκε αλλά πήρε το 1-1 με Σέλτικ

Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει, να αντέξει για 30 λεπτά παίζοντας με 10 παίκτες και να πάρει ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα, το οποίο της δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό της 14ης Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ.

Ατυχία με Μπογέ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο Celtic Park με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος και Λόπες. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Αριστερό εξτρέμ τοποθετήθηκε αρχικά ο Μπογιέ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις, τέθηκε νοκ άουτ και τη θέση του πήρε ο Χουλτ. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Μπακασέτας, περιφερειακός ήταν ο Κλωναρίδης και μοναδικός προωθημένος ο Λιβάγια που ολοκλήρωνε το 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Την έπιασε στον ύπνο

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με το κλασικό στυλ του προπονητής, δηλαδή με διάθεση να πιέσει ψηλά. Μάλιστα μόλις στο 2' ο Γαλανόπουλος έκανε μία απειλητική επιθετική προσπάθεια από τα αριστερά που κατέληξε πάνω στον Γκόρντον. Οι Σκωτσέζοι όμως άρχισαν να μεταφέρουν την πίεση στην περιοχή της Ένωσης. Στο 9' ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του ΜακΓκρέγκορ, δεν τα κατάφερε όμως στο 17' όταν ο ίδιος παίκτης άδειασε τον Οικονόμου και με γυριστή εκτέλεση άνοιξε το σκορ.

H AEK δεν υπέστη ψυχρολουσία. Ανασυντάχθηκε, ισορρόπησε και με υπομονή προσπάθησε να βρει απάντηση στο 1-0. Το σημαντικότερο ήταν ότι περιόρισε τους γηπεδούχους επιθετικά και δεν δέχτηκε άλλη φάση. Δημιουργικά η Ένωση άρχισε να αποδίδει στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 40' το σουτ του Λόπες απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Γκόρντον, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο η προσπάθεια του Μπακασέτα έφυγε άουτ. Στο 44' όμως ο Πορτογάλος αριστερός μπακ έβγαλε σέντρα αλά Κασάπης, βρήκε αφύλαχτο τον Κλωναρίδη που με σουτ ακριβείας αποκατάστησε τις ισορροπίες στο σκορ.

Άδικη αποβολή

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αδικήθηκε. Στο 57' ο Μπάντι απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τουν Γαλανόπουλο, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα, ότι ο μέσος της Ένωσης δεν γκρέμισε τον Φόρεστ, ο οποίος έπεσε μόνος του στο χορτάρι. Έτσι ο Δικέφαλος κλήθηκε να τα βγάλει πέρα παίζοντας με 10 με τον Ουζουνίδη να βάζει τον Άλεφ, για να δέσει το κέντρο του και να απαντήσει στις κινήσεις του Ρότζερς, ο οποίος έκανε επιθετικότερο το σχήμα του, ώστε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα της ελληνικής ομάδας.

Η ΑΕΚ άντεξε το σφυροκόπημα της Σέλτικ, διατήρησε το 1-1 και έτσι πήρε ισχυρό προβάδισμα για να περάσει στα πλέι οφ του Champions League.

Σέλτικ: Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64' Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (77' Σινκλέρ), Άγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίερνι.

ΑΕΚ: Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες – Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (66' Άλεφ), Χουλτ – Κλωναρίδης (80' Γκάλο) – Λιβάγια (77' Πόνσε)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags