Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ολυμπιακός συνέχισε το έργο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ - Εντυπωσιακή άνοδος για την Ελλάδα
| 2018-08-10 08:40:00

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το έργο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ - Εντυπωσιακή άνοδος για την Ελλάδα

Sportdog Team
Ο Ολυμπιακός συνέχισε το έργο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ - Εντυπωσιακή άνοδος για την Ελλάδα

Εξαιρετικό διήμερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ Μόσχας και η ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Σέλτικ την Τετάρτη ανέβασαν την Ελλάδα από τη 17η στη 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Τυ σκυτάλη πήρε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε εύκολα τη Λουκέρνη με 4-0 και διατήρησε την Ελλάδα στη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Η νίκη των Πειραιωτών μάλιστα ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο από χώρα (Ελβετία) που αποτελεί εκ των βασικών ανταγωνιστών της Ελλάδας στο ranking της UEFA. Οι 0.200 βαθμοί που έδωσε στη χώρα μας η νίκη των Πειραιωτών, τη διατήρησε στη 14η θέση (23.600) της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, έστω κι αν μειώθηκε οριακά η απόσταση από τη 15η θέση, όπου βρίσκεται πλέον η Κροατία (23.500), απέχοντας ουσιαστικά μία... ισοπαλία, ενώ ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής Τσέχοι (23.475) κι Ελβετοί (23.400). 

Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε αυτή τη θέση ως το τέλος της σεζόν, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags