Facebook Pixel Sportdog.gr | «Με το μαχαίρι στα δόντια ο ΠΑΟΚ - Μπορεί να προκριθεί, αν και δεν έχει... λαμπρούς παίκτες»
| 2018-08-10 18:53:00

«Με το μαχαίρι στα δόντια ο ΠΑΟΚ - Μπορεί να προκριθεί, αν και δεν έχει... λαμπρούς παίκτες»

Sportdog Team
«Με το μαχαίρι στα δόντια ο ΠΑΟΚ - Μπορεί να προκριθεί, αν και δεν έχει... λαμπρούς παίκτες»

Ανάλυση για τη μάχη του Δικεφάλου με την Σπαρτάκ.

Την εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League εις βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας εξέφρασε στην ιστοσελίδα sport-express.ru ο πρώην προπονητής της Σπαρτάκ και της Εθνικής Ρωσίας Ολεγκ Ρομάντσεφ.
 

Αναλυτικά όσα είπε ο Ολεγκ Ρομάντσεφ:

Για τις εντυπώσεις που του άφησε το παιχνίδι της Τούμπας: «Πριν ο Πρόμες σκοράρει, η άμυνα του ΠΑΟΚ άφησε τους παίκτες της Σπαρτάκ να κάνουν ό,τι θέλει στην πλευρά τους. Πριν από αυτό ήρθε και το γκολ του Ποπόφ. Ίσως αυτό να έκανε τους παίκτες της ομάδας να χαλαρώσουν. Ωστόσο αν και είχαν το πλεονέκτημα στο σκορ, θα έπρεπε να είναι πιο συγκεντρωμένοι».

Για το αν το σημείο που γύρισε το ματς ήταν το πέναλτι-γκολ του Πρίγιοβιτς: «Μπορούμε να πούμε πως ναι. Από τη στιγμή που ο αντίπαλος είναι πίσω στο σκορ, είναι λογικό να προσπαθήσει να επιστρέψει και αυτό θα έπρεπε να το προβλέψουν οι παίκτες της Σπαρτάκ. Αντ' αυτού, έδωσαν χώρο στο κέντρο και επέτρεψαν πολλές επιθέσεις από τα πλάγια. Μια από αυτές οδήγησε και στο κόρνερ από οποίο προήλθε το πέναλτι».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Θυμηθείτε ότι Στο Μουντιάλ ο διαιτητής τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο την αντίδραση του Πικέ στο παιχνίδι Ισπανία- Ρωσία σε μια εξίσου δύσκολη φάση. Οσον αφορά το πέναλτι του Λουίς Αντριάνο, σε μια αντίστοιχη φάση στο Μουντιάλ του 2002 με τον Σεμσόφ στο Ιαπωνία-Ρωσία, ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα. Ετσι μπορούμε να πούμε ότι η Σπαρτάκ ήταν τυχερή σε αυτή τη φάση. Πάντως στη Θεσσαλονίκη, ο διαιτητής ήταν αρκετά καλός και αντικειμενικός».

Για τη μη συμμετοχή του Γκλουσάκοφ στο ματς της Τούμπας: «Ήμουν έκπληκτος που έμεινε ο Ντένις στον πάγκο. Όμως την απάντηση την ξέρει μόνο ο προπονητής. Νομίζω ότι αν ο Γκλουσάκοφ ήταν υγιής, τότε με την εμπειρία του και τον χαρακτήρα του θα ήταν χρήσιμος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για την χρησιμοποίηση πολλών νεαρών από τον Μάσιμο καρέρα: «Σε θέματα καταρτισμού της ενδεκάδας, ο προπονητής παίρνει πάντα σε ρίσκο. Αλλά μόνο αυτός γνωρίζει την κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή του. Ίσως ο Καρέρα ήθελε να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε τέτοιο επίπεδο. Αν και συνήθως σε αυτούς τους αγώνες ποντάρεις σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί στο ρόστερ της Σπαρτάκ».

Για τα τρία γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: «Δεν έφταιξε μόνο η αμυντική γραμμή της Σπαρτάκ.  Ναι, οι Εσένκο, Κομπάροφ, Ζιγκό και Μποκέτι δεν έπαιξαν με τον καλύτερο τρόπο. Είχαν λάθος τοποθετήσεις και έχασαν αρκετές μπάλες. Αλλά η άμυνα δεν είναι μόνο δική τους δουλειά, άμυνα κάνει όλη η ομάδα. Όταν η μπάλα μπαίνει εύκολα στην περιοχή σου, θα πρέπει να βοηθούν και οι υπόλοιποι για να δοθεί λύση, κάτι που δεν έκανε η Σπαρτάκ στην Τούμπα».

Για τη γνώμη του για τον ΠΑΟΚ: «Όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ένιωσαν ελεύθεροι, δημιούργησαν ευκαιρίες στην επίθεση, παρόλο που πολλοί τους δεν είναι.. λαμπροί. Όπως ο τερματοφύλακας τους για παράδειγμα (σ.σ. ο Πασχαλάκης). Αν η ευκαιρία του Πέλκα ήταν γκολ, τότε θα το πρόβλημα για τη Σπαρτάκ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έχει το... μαχαίρι στα δόντια. Μπορεί να περάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags