Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δυσκολευόταν με Κλώνα ο Χιμένεθ, το έχει ξανακάνει ο Μαρίνος – Εκεί πρέπει να προσέξει 300% η ΑΕΚ»
| 2018-06-11 19:00:00

«Δυσκολευόταν με Κλώνα ο Χιμένεθ, το έχει ξανακάνει ο Μαρίνος – Εκεί πρέπει να προσέξει 300% η ΑΕΚ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δυσκολευόταν με Κλώνα ο Χιμένεθ, το έχει ξανακάνει ο Μαρίνος – Εκεί πρέπει να προσέξει 300% η ΑΕΚ»

Κιτρινόμαυρος για τη μάχη με Σέλτικ και την αναγέννηση Κλωναρίδη.

Μπορεί η ΑΕΚ να πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη Γλασκώβη κόντρα στη Σέλτικ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει στο τσεπάκι της την πρόκριση. Αυτό τονίζει μιλώντας στο sportdog ο Σπύρος Δαρσινός. Ο κιτρινόμαυρος ρεπόρτερ της «Ώρας των σπορ» αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές της Γλασκώβης και στάθηκε στην παρουσία του Χουλτ.

Δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη, το γκολ του οποίου έκρινε την αναμέτρηση. Παράλληλα έκανε μία εκτίμηση για το πως πρέπει να παίξει ο Δικέφαλος στη ρεβάνς και ανέλυσε τα προφίλ των επόμενων αντιπάλων της Ένωσης. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

-Πως σου φάνηκε η ΑΕΚ στη Γλασκώβη;

«Απροσδόκητα καλή, παρά το γεγονός πως δεν έχει καθόλου παιχνίδια στα πόδια της. Το ύφος του ματς την βοήθησε βέβαια, να επικεντρωθεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Είναι σημαντικό πως ο Ουζουνίδης δείχνει να έχει βρει έναν τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες του, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η πειθαρχία που έδειξαν οι παίκτες στο αγωνιστικό πλάνο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για ολόσωστους επαγγελματίες, που μπαίνουν στο γήπεδο για να κάνουν αυτό που ξέρουν».

-Ποιους παίκτες ξεχώρισες κόντρα στη Σέλτικ;

«Ένιωσα... άγχος όταν ο Λιβάγια αποτέλεσε τροχοπέδη για την «Ένωση» στα πρώτα λεπτά. Δεν μπόρεσε να βρει γρήγορα ρυθμό, πούλησε μερικές φορές την μπάλα, πράγμα που απέφερε και το γκολ της Σέλτικ. Όσο περνούσε όμως η ώρα θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Από εκεί και πέρα, συγκλονιστική ήταν η παρουσία του Λόπες, του Χουλτ, του Λαμπρόπουλου και του Σιμόες. Ίσως του Χουλτ λίγο παραπάνω, διότι δεν του ταίριαζε με τίποτα το παιχνίδι αλλά και οι αντίπαλοι. Όλοι του έριχναν σε δύναμη, σε σωματική διάπλαση και όμως κατάφερε να σταθεί».

-Ο Κλωναρίδης αρχίζει να ανεβαίνει ξανά, όλοι λένε πως είναι η χρονιά του. Στον Ουζουνίδη πιστώνεται αυτή η άνοδος; Γιατί με Χιμένεθ (που τον ήξερε) δεν ειδαμε έναν καλό Κλωναρίδη; Πιστεύεις, ότι θα δούμε ανάλογη συνέχεια;

«Ο Χιμένεθ δυσκολευόταν να βρει ένα αγωνιστικό πλάνο που να βοηθούσε τον Κλωναρίδη να παίξει σύμφωνα με αυτά που ξέρει. Ο Ισπανός ξέρει καλά τον «Κλώνα», αυτός τον ανέδειξε άλλωστε. Αλλά ο Ουζουνίδης έχει μάλλον αντιληφθεί πλήρως πως μπορεί να πάρει το εκατό τοις εκατό από τον παίκτη. Το έχει ξανακάνει άλλωστε. Για το μέλλον δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως σίγουρα στα πλάνα του Ουζουνίδη στο μέλλον πάντοτε θα υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο που θα ευνοεί τον Κλωναρίδη. Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα, μόλις μπουν και οι Πόνσε και Μπογέ».

-Πως πρέπει να παίξει η ΑΕΚ στη ρεβάνς;

«Εξαρτάται. Αν πιστεύει ο Ουζουνίδης πως η ΑΕΚ μπορεί να πατήσει τη Σέλτικ όπως το έκανε η Ρόζενμποργκ στο Τρόντχαϊμ, θα πρέπει να παίξει φουλ επιθετικά. Τότε όμως οι Σκωτσέζοι είχαν αβάτζο 1.5 γκολ λόγω του 3-1 του πρώτου αγώνα. Νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να δούμε την ΑΕΚ να προσέχει τα νώτα της, να κρατά όσο το δυνατόν περισσότερο μπάλα και προς Θεού να είναι συγκεντρωμένη στο 300% στα στημένα».

-Πόσο κόσμο εκτιμάς να έχει στη ρεβάνς παραμονή της Παναγιάς;

«Νομίζω πως θα έχει περίπου 20 με 30.000 κόσμου. Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένουμε περισσότερο. Οι διακοπές των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί γύρω από τη γιορτή της Παναγίας. Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα του “πάμε μωρέ και ξαναφεύγουμε, σιγά τώρα, φθηνά είναι τα εισιτήρια”».

-Από εκεί και πέρα αν προκριθεί στα πλέι οφς, ποια εκ των Μάλμε-Βιντεοτόν επιθυμείς για αντίπαλο και γιατί;

«Είναι όμαδες παρόμοιας δυναμικότητας, το θέμα είναι ποια ομάδα ταιριάζει στην ΑΕΚ. Οι Ούγγροι είναι αρκετά σκληρή ομάδα. Η Μάλμε ελαφρώς πιο... ντελικάτη. Κόντρα και στις δύο πιστεύω πως η «Ένωση» θα παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Θα πρέπει να προσέξει στις αντεπιθέσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags