Facebook Pixel Sportdog.gr | Άνοιξε λογαριασμό ο Γιουνές και... καθάρισε την Ξάνθη!
| 2018-08-11 21:17:00

Άνοιξε λογαριασμό ο Γιουνές και... καθάρισε την Ξάνθη!

Sportdog Team
Άνοιξε λογαριασμό ο Γιουνές και... καθάρισε την Ξάνθη!

Νίκη με 1-0 για τον Άρη, «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του ο Τυνήσιος.

Σε ένα δυνατό ματς, το οποίο δεν θύμισε φιλικό καθώς είχε πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ο Άρης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, με τον Χαμζά Γιουνές να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο του με τη φανέλα των "κιτρίνων".

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πάκο Ερέρα είδε τους παίκτες του να βρίσκονται συνεχώς σε θέση άμυνας, καθώς η Ξάνθη μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από τα πρώτα μόλις λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Κουέστα να αποκρούει με υπερένταση ένα σουτ του Γέντρισεκ.

Με τη συμπλήρωση του 15λεπτου, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, με τον Καμαρά να κάνει το σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση, ανέβηκε η ένταση στο παιχνίδι με ένα σκληρό φάουλ του Μπαξεβανίδη στον Μετέο Γκαρσία.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Άρη βελτίωσαν την εικόνα τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 27΄ με τον Σόουζα να δίνει τη μπάλα με το κεφάλι στον Παυλίδη και με τον δεύτερο να σουτάρει άστοχα.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Παυλίδη να επιχειρεί ένα σουτ και τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά από κόντρα.

Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στο 43΄ ο Άρης βρέθηκε μια... ανάσα από το 0-1 με τον Μενέντες να σεντράρει για τον Γιουνές, με τον Τυνήσιο να μη μπορεί να βρει τη μπάλα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το δρόμο και πάλι με έναν πρώην όπως και στο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ (σ.σ σκόραρε ο Ναζλίδης). Αυτή τη φορά σκόρερ για τους “κιτρινόμαυρους” ήταν ο Χαμζά Γιουνές.

Πιο συγκεκριμένα μετά από μία εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έπειτα από κόντρες βρέθηκε στα πόδια του Τυνήσιου φορ, ο οποίος με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους “κιτρινόμαυρους”.

Πείσμα και ευκαιρίες χωρίς ουσία για την Ξάνθη...

Το δεύτερο ημίχρονο στα Πηγάδια, τα είχε... όλα εκτός από το γκολ!

Με την επαναφορά, ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε στο 46΄ με τους Κολάσο, Τζανακάκη και Ναζλίδη να συνεργάζονται εξαιρετικά, ωστόσο ο τελευταίος δε βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο η συγκεκριμένη φάση.

Στη συνέχεια, η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες και προσπάθησε να απαντήσει στην πίεση του Άρη. Αρχικά οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 55΄ με τον Κάστρο να παίρνει μια κεφαλιά που κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκείας ο Μενέντες έδιωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς παρά τις χαμένες ευκαιρίες δεν το έβαλαν κάτω και στο 70ο λεπτό απείλησαν εκ νέου με τον Γέντρισεκ να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Αναγνωστόπουλος. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι σε μια τελική φάση, με τον Ορφανίδη να κάνει το σουτ χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία στον πορτιέρε του Άρη.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η θρακική ομάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση και πιο συγκεκριμένα στο 88΄ μετά από αδράνεια της άμυνας του Άρη, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα όμως να μη του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (40’ Μελιόπουλος), Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο και Μπουλά(81’ Φασίδης)

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα(46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης(76’ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Μπάσα(76’ Βαλεριάνος), Μενέντεθ(76’ Δεληζήσης), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία(88’ Διαμαντόπουλος), Παυλίδης(82’ Μιλούνοβιτς), Ιντζόγλου(68’ Ματίγια), Γιουνές(46’ Ναζλίδης).

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags