Facebook Pixel Sportdog.gr | Παίζει μπαλάρα ο Ολυμπιακός - Τετράδα-φωτιά βρίσκεται με κλειστά μάτια - Ποιοι την... κρύβουν
| 2018-08-16 23:15:00

Παίζει μπαλάρα ο Ολυμπιακός - Τετράδα-φωτιά βρίσκεται με κλειστά μάτια - Ποιοι την... κρύβουν

Sportdog Team
Παίζει μπαλάρα ο Ολυμπιακός - Τετράδα-φωτιά βρίσκεται με κλειστά μάτια - Ποιοι την... κρύβουν

Διαστημικό ποδόσφαιρο οι Πειραιώτες, πετάει σπίθες η επίθεση.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λουκέρνης με δύο νίκες και συνολικό σκορ 7-1, το σημαντικότερο όμως είναι ότι έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο σε αμφότερες τις αναμετρήσεις και δείχνει πως αν συνεχίσει έτσι θα είναι «φωτιά» στον επιθετικό τομέα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν επειδή τα μεγάλα τους επιθετικά όπλα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ευτυχές για τους Πειραιώτες το γεγονός ότι οι Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε και Γκερέρο είναι όλοι τους φορμαρισμένοι στην αρχή της σεζόν, ενώ βρίσκονται στο γήπεδο με… κλειστά μάτια.

Ειδικά ο Ποντένσε δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, με το γκολ να είναι το μόνο που του έλειψε στα ματς με τη Λουκέρνη. Ο Πορτογάλος επιδεικνύει τη μεγάλη έφεση που διαθέτει στη δημιουργία, φτιάχνοντας ουκ ολίγες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Ειδικά με τον Φορτούνη και με τον Τσιμίκα ο Ποντένσε συνδυάζεται εξαιρετικά και κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με την μπάλα «γλυκαίνει» το παιχνίδι της ομάδας του.

Σημαντική είναι επίσης η ικανότητα του Πορτογάλου να αγωνίζεται με την ίδια άνεση και στις δύο πλευρές. Απόψε ξεκίνησε αριστερά, όμως όταν άλλαξε πλευρά δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το «1-2» που έπαιξε με τον Ελαμπντελαουί προήλθε το 1-0 του Ολυμπιακού.

Το πέτυχε, μάλιστα, ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι επίσης ικανός να παίξει τόσο δεξιά όσο και αριστερά, ενώ έχει προσθέσει στο ρεπερτόριό του τις διαγώνιες κινήσεις χωρίς την μπάλα, λειτουργώντας εξαιρετικά ως «κρυφός» επιθετικός.

Σε συνδυασμό με την ελευθερία κινήσεων που απολαμβάνει ο Φορτούνης και την έφεση του Γκερέρο να βγαίνει εκτός περιοχής και να κινείται περιφερειακά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στα χέρια του μια ιδιαιτέρως ευέλικτη τετράδα παικτών, που του δίνει την ευκαιρία να «ανακατέψει την τράπουλα», μπερδεύοντας τα αμυντικά πλάνα των αντιπάλων.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στους δύο πλάγιους μπακ, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει «φορτσάτοι» τη σεζόν. Με συνεχή ανεβάσματα δίνουν πλάτος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και διαθέτουν εξαιρετικά πόδια για σέντρες «φαρμάκι» προς την αντίπαλη περιοχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags