Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πόλεμος» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ - Ποιος πήρε τον καλύτερο και με πόσα; - Πού «κέρδισε» ο Μαρινάκης
| 2018-08-18 23:26:00

«Πόλεμος» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ - Ποιος πήρε τον καλύτερο και με πόσα; - Πού «κέρδισε» ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
«Πόλεμος» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ - Ποιος πήρε τον καλύτερο και με πόσα; - Πού «κέρδισε» ο Μαρινάκης

Κόντρα εκατομμυρίων, ρεπορτάζ με τρελά ποσά!

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν σημαντικές μεταγραφές για τη μεσαία γραμμή, με τον Δικέφαλο να ανακοινώνει τον Πόντους Βέρνμπλουμ και τους Ερυθρόλευκους να «απαντούν» λίγες ώρες αργότερα με την απόκτηση του Γκιγιέρμε.

Έτσι οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν πάρα πολύ σε μια θέση που «πονούσαν». Ο Ολυμπιακός έφτιαξε ένα πάρα πολύ ποιοτικό δίδυμο τοποθετώντας τον Γκιγιέρμε δίπλα στην έτερη μεγάλη μεταγραφή, Μπίμπρας Νάτχο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει κι αυτός το δικό του πολύ ισχυρό δίδυμο με Πόντους Βέρνμπλουμ και Ζοσέ Μαουρίσιο.

Πάντως, στην άτυπη κόντρα των μεταγραφών ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε στα σημεία τον Ιβάν Σαββίδη, υπό την έννοια ότι ξόδεψε λιγότερα χρήματα, δίχως όμως το δίδυμο του Ολυμπιακού στο κέντρο να υστερεί σε ποιότητα.

Βάσει όσων αποκάλυψε η Marca, οι Πειραιώτες πλήρωσαν περίπου 2.5 εκατ. στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τον Γκιγιέρμε (συν ποσοστό μεταπώλησης 30%), με τον Βραζιλιάνο άσο να αμείβεται με περίπου 900.000 ευρώ ετησίως. Αντίστοιχα, ο Νάτχο αποκτήθηκε ως ελεύθερος και το συμβόλαιό του προβλέπει ετήσιες αποδοχές, που κυμαίνονται σε κάτι λιγότερο του ενός εκατομμυρίου, Συνεπώς, η συνολική επένδυση του Ολυμπιακού για τα συμβόλαια των παικτών του άξονα ανέρχεται σε ένα ποσό οριακά μικρότερο των δύο εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Βέρνμπλουμ ως ελεύθερο με συμβόλαιο που προβλέπει την καταβολή 1.1 εκατομμυρίου ετησίως στον Σουηδό, με τις αποδοχές του όμως να δύνανται να φτάσουν στο 1.5 εκατ. μαζί με τα προβλεπόμενα μπόνους. Όσο για τον Μαουρίσιο, θα λάβει 1.3 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι, ανεβάζοντας το κόστος του ΠΑΟΚ για το δίδυμο στη μεσαίας γραμμής στα 2.4-2.8 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags