Facebook Pixel Sportdog.gr | «Η Super League τα θέλει όλα δικά της ...»!
| 2018-08-21 01:51:00

«Η Super League τα θέλει όλα δικά της ...»!

Sportdog Team
«Η Super League τα θέλει όλα δικά της ...»!

Πήρε θέση ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ της Super League και της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η θέση μας είναι να ανέβουν δύο ομάδες από τη Football League και να υποβιβαστούν τέσσερις από τη Super League. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το δίκαιο και θα σας πω το γιατί. Λένε στη Super League ότι κάνουν θυσία με τον υποβιβασμό τριών ομάδων στη Super League 2. Ναι, αλλά αυτή η θυσία, όπως λένε, γίνεται με τα ίδια χρήματα. Και στη Football League μια ομάδα που θέλει να σωθεί πρέπει να δαπανήσει 700 χιλιάδες ευρώ και ένα εκατομμύριο για να διακριθεί και του χρόνου θα πάει στις 800 χιλιάδες. Και αν μια ομάδα ξεφύγει από τον Δεκέμβριο τι θα γίνει; Θα ψαχνόμαστε πάλι να δούμε να μην έχουμε ενοχές στην πλάτη μας για να καθαρίσουμε το τοπίο. Πώς θα βάλουμε δικλείδες ασφαλείας στο πρωτάθλημα να γίνει όσο πιο καλύτερο γίνεται;

Η Super League τα θέλει όλα δικά της, όμως, δεν γίνεται αυτό. Έκανα πρόσκληση στον κ. Μπαταγιάννη, να μας φωνάξουν γιατί είμαστε κι εμείς επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν να μας πουν κάτι, μου απάντησε. Ακόμη περιμένουμε. Τα φέρνουν πάντα προ τετελεσμένων. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να αφανιστούν οι 16 ομάδες; Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τους από κάτω. Είναι η Γ’ Εθνική και οι ομάδες δεν είχαν να πληρώσουν το παράβολο των 500 ευρώ για το Κύπελλο. Εμείς μιλάμε μόνο για τη Super League και τη Super League 2. Τότε να κλείσει και η Football League και η Γ’ Εθνική, να μην υπάρχει τίποτα. Το είπα και στον Βασιλειάδη ότι πρέπει να πάρει λεφτά και η Γ’ Εθνική. Δεν μπορεί να υπάρχουν ομάδες στη Γ’ Εθνική, οι οποίες δεν μπορούν να ταξιδέψουν».

Για το σενάριο περί διεξαγωγής μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League: «Θα κάνουμε συμβούλιο και θα εξετάσουμε τις προτάσεις που θα μας φέρουν. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ανοικτή διένεξη με τη Super League. Έχουμε δάνειο 2 εκατ. ευρώ στην Αγροτική που εδώ και 1,5 χρόνο λένε ότι θα το πληρώσουν και δεν το έχουν πληρώσει ακόμη, έχουμε ένα ποσό που το διεκδικούμε, τα 16 εκατ. ευρώ, και δεν μας έχουν απαντήσει ακόμη. Όλα αυτά δεν πρέπει να πέσουν στο τραπέζι; Θέλουμε και το ποσοστό που θα έπρεπε να δίνουν για το πρωτάθλημα και δεν δίνουν. Ας δώσουν το ποσοστό, ας αναλάβουν και το δάνειο και βλέπουμε».

Για τη στάση Βασιλειάδη ως προς το ζήτημα του αριθμού των ομάδων που πρέπει να ανέβουν στη Super League:«Του είπα ότι υπάρχουν 16 επαρχιακές πόλεις, οι οποίες σαφώς και θα έχουν πρόβλημα. Δεν μου είπε αν έχει άποψη για τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν. Είναι λυπηρό, πάντως, να υπάρχει η ΕΠΟ και οι δύο λίγκες να μην μπορούμε να έχουμε συνεργασία. Εμείς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς πληρώνουμε, κάναμε εξυγίανση, μειώσαμε τις ομάδες από τις 18 στις 16 και δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Αυτό που καταλαβαίνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι πρέπει να είσαι σε μια καρέκλα, να τα χαλάς όλα και στο τέλος να φεύγεις και να σε λένε και ήρωα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags