Facebook Pixel Υπερηχτική και... υπερ-πρωταθλήτρια! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-08-26 23:34:00

Υπερηχτική και... υπερ-πρωταθλήτρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερηχτική και... υπερ-πρωταθλήτρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Πρωτάθλημα, το Champions League και το ισπανικό Σούπερ Καπ, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ επικρατώντας με 2-0 της Πόρτο στον τελικό του Μονακό με γκολ των Μέσι και Φάμπρεγας. 

Τον τέταρτο τίτλο της μέσα στη χρονιά κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί με το 2-0 επί της Πόρτο στο «Λουί Ντε» του Μονακό πανηγύρισαν το τέταρτο ευρωπαϊκό super cup της ιστορίας τους και παράλληλα ξεπέρασαν την Ρεάλ Μαδρίτης συνολικά σε τίτλους! Το σύνολο του Γκουαρδιόλα είχε κάνει το... 73-73 με το ισπανικό super cup και τώρα πέρασε μπροστά, με τον Μέσι για ακόμα ένα ματς να βάζει γκολ και να δίνει ασίστ.

Σκληρή η Πόρτο
Δυνατά μπήκε στο ματς η Πόρτο και έδειξε ότι θα είναι σκληρός αντίπαλος για την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ. Στο 10' και μετά από κόντρα, ο Πέδρο βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Ελτον, όμως παρότι είχε χρόνο και χώρο για να κάνει ό,τι θέλει, δοκίμασε λόμπα και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι Δράκοι δεν είχαν διάθεση να κάτσουν πίσω και να περιμένουν το σύνολο του Γκουρδιόλα και απάντησαν μετά από δύο λεπτά. Ο Χουλκ έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Αμπιντάλ, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, όμως το σουτ από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ.

Ρυθμός, λάθος και... γκολ!
Οι Πορτογάλοι έδειξαν διάθεση να κάνουν παιχνίδι κατοχής και το κατάφεραν στο διάστημα 15'-25' όμως μετά από εκείνο το σημείο οι Καταλανοί βρήκαν ρυθμό και από τα πλάγια προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις, όμως η Πόρτο είχε να αντιπαρατάξει δύναμη και πάθος και κατάφερνε να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις. Στο 35' μετά την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια, ήρθε η δεύτερη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ελτον να βγάλει τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι. Τέσσερα λεπτά ήρθε το γκολ για τους πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης σε μία φάση... υπεράνω πάσης υποψίας! Ο Γκουαρίν έκανε τραγικό λάθος, καθώς προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα πίσω στον Ελτον, χωρίς να έχει δει τον Μέσι. Ο Αργεντινός ήταν πάλι στο σωστό σημείο και αφού απέφυγε εκπληκτικά τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αντριάνο (63' Μπουσκέτς), Αμπιντάλ, Μασεράνο, Κεϊτά, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (80' Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια (61' Σάντσες)

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Σαπουνάρου, Φουσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Σόουζα (77' Φερνάντο), Γκουαρίν, Μουτίνιο, Ροδρίγες (69' Βαρέλα), Χουλκ, Κλέμπερ (77' Μπελούσι).

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags