Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν έχει ξαναπάρει τόσο γρήγορο παίκτη η ΑΕΚ - Μπαρμπόσα και Μανού μαζί»!
| 2018-08-27 22:09:00

«Δεν έχει ξαναπάρει τόσο γρήγορο παίκτη η ΑΕΚ - Μπαρμπόσα και Μανού μαζί»!

του Γιώργου Κτενά
«Δεν έχει ξαναπάρει τόσο γρήγορο παίκτη η ΑΕΚ - Μπαρμπόσα και Μανού μαζί»!

Ατάκες-φωτιά για τον... νέο Λάζαρο της Ένωσης.

Πολύ καλός παίκτης, με μεγάλη ταχύτητα, που γνωρίζει άριστα τη θέση του εξτρέμ είναι ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στo sportdog.gr ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής.

Βαθύς γνώστης του αγγλικού πρωταθλήματος, ο καλός συνάδελφος αποκάλυψε όλα τα χαρακτηριστικά του Ολλανδού άσου που τον κάνουν να ξεχωρίζει, τόνισε ότι θυμίζει στο παιχνίδι του τον Μπαρμπόσα και στην ταχύτητα τον Μανού, σχολίασε ότι μπορεί να γίνει αντι-Λάζαρος, ενώ αναφέρθηκε και στους παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν επιθετικά την 11άδα και να αποδώσει καλά.

«Θα είναι από τους πιο γρήγορους που έχει έρθει στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αντίστοιχη ταχύτητα θυμάμαι μόνο από τον Μανού, που ήταν στην ΑΕΚ το 2008, αλλά σαφώς ο Νάρσινγκ είναι παίκτης που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Μανού. Δεν είναι σκόρερ, περισσότερο στις ασίστ έχει έφεση. Το 2011 έδωσε 22 ασίστ στην Ολλανδία και πήρε βραβείο. Έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές της Ολλανδίας, ήταν για χρόνια βασικός στην Αϊντχόφεν και πήγε στη Σουόνσι με 5 εκατ. ευρώ. Με τον υποβιβασμό της ομάδας φαίνεται ότι δεν θέλει να μείνει και ψάχνεται για να φύγει. Δεν ξέρω αν τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για αγορά 2 εκατ. ευρώ από την ΑΕΚ ισχύουν, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Είναι λόγια για αυτόν τον παίκτη. Αν είναι τόσα, μιλάμε για καθαρή αξία, αξίζει κάθε ρίσκο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Π. Τζαμπαζλή και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Δεν έχει ακουστεί κάτι για τον χαρακτήρα του. Παίζει και στις δύο θέσεις, χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι, αλλά αποδίδει καλά και στις πλευρές. Συγκλίνει προς το κέντρο και κάνει σουτ, αν και η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν με 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Αϊντχόφεν. Θεωρητικά μπορεί να γίνει αντι-Λάζαρος αν και είναι σίγουρα γρηγορότερος. Αυτό που έχασε η ΑΕΚ από τον Λάζαρο, βέβαια, είναι η προσωπικότητα, αλλά και ο Νάρσινγκ έχει παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα και δεν θα νιώσει πίεση στην Ελλάδα. Στην Ολλανδία έβρισκε κενούς χώρους, στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα βρει γήπεδο για να παίξει όπως θέλει, αλλά θα είναι σίγουρο όπλο για την Ευρώπη».

Ποιον θυμίζει ως παίκτη, για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα του;

«Ο τελευταίος που ταιριάζει στο στιλ του ήταν ο Μπαρμπόσα, που ήταν καθαρό εξτρέμ. Με καλή τεχνική, ξέρει τη θέση αλλά είναι πιο γρήγορος. Θα πετάξει την μπάλα στον κενό χώρο και θα περάσει με την ταχύτητά του τον αντίπαλο αμυντικό. Δεν θα κάνει κλειστή ντρίπλα όπως ο Μπαρμπόσα και ο Λάζαρος».

Αν τελικά έρθει στην ΑΕΚ, με ποιους ταιριάζει να παίζει στην ίδια 11άδα;

«Χρειάζεται μπροστά του έναν φορ περιοχής, όπως είδα ότι είναι ο Πόνσε που δεν τραβιέται πίσω όπως ο Αραούχο για να πάρει την μπάλα. Ο Λιβάγια ταιριάζει με όλους έτσι κι αλλιώς, καθώς παίζει με πλάτη προς την εστία και ανοίγει χώρους τραβώντας πάνω του αμυντικούς. Ο Νάρσινγκ θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στον κενό χώρο σε αυτή την περίπτωση, για καλές πλαγιοκοπήσεις. Με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα δεν μπορώ να σκεφτώ ακριβώς αν θα πετύχει, γιατί ο Μάνταλος θα πρέπει να είναι 8άρι ή 10άρι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags