Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ποιο γκολ; Εκεί έδειξε κλάση ο Μπουζούκης - Εκατομμύρια από Χατζηγιοβάννη - Σφαίρα ο...»
| 2018-08-28 18:50:00

«Ποιο γκολ; Εκεί έδειξε κλάση ο Μπουζούκης - Εκατομμύρια από Χατζηγιοβάννη - Σφαίρα ο...»

του Γιώργου Κτενά
«Ποιο γκολ; Εκεί έδειξε κλάση ο Μπουζούκης - Εκατομμύρια από Χατζηγιοβάννη - Σφαίρα ο...»

Πράσινος ρεπόρτερ στο Sportdog για τα πιτσιρίκια του ΠΑΟ.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν εναντίον της Ξάνθης, στο sportdog.gr, ο Βασίλης Μοιρώτσος. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού αναφέρθηκε τόσο στο αναμενόμενο μπαμ που θα έκανε ο Μπουζούκης μέσα στη σεζόν, όσο και στην ταχύτητα του Εμμανουηλίδη αλλά και στα δάκρυά του μετά το τέλος τος αγώνα.

Ακόμα, μίλησε για την παρουσία των Χατζηγιοβάννη και Στάικου, αλλά και για το θέμα του σέντερ φορ που θα αποκτήσει η ομάδα για να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη γραμμή κρούσης. 

Βασίλη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τον Μπουζούκη και την εμφάνισή του εναντίον της Ξάνθης;

«Σύμφωνα με όσα μαθαίναμε ρεπορταζιακά από την παρουσία του παιδιού αυτού στην προετοιμασία, ήταν αναμενόμενο να κάνει το... μπαμ κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν. Είναι αλήθεια, όμως, πως δεν το περίμενες τόσο γρήγορα. Και δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει, αλλά όλη του η παρουσία. Στο πρώτο ημίχρονο έχει πέντε κερδισμένα φάουλ, επειδή οι αμυντικοί αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Η κάθετη πάσα που βγάζει στον Χατζηγιοβάννη είναι δείγμα μεγάλης κλάσης. Το είχε κάνει και στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, ακριβώς το ίδιο. Πρέπει στην Ελλάδα να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως παιδιά 20 χρονών δεν είναι πλέον... ταλέντα. Πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να αισθάνονται έτοιμοι παίκτες. Ο Δώνης το έχει αυτό το χάρισμα και δικαιώνεται με το καλημέρα».

Καλή παρουσία είχε και ο Χατζηγιοβάννης, ποια είναι η άποψή σου;

«Είναι ίσως ο μεγαλύτερος μπαλαδόρος απ' όλη αυτή τη φουρνιά των νεαρών του Παναθηναϊκού. Τον ξέρουμε εδώ και 2-3 χρόνια, δεν μας κάνει εντύπωση η εικόνα του όσον αφορά την τεχνική του και τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια του. Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι η τακτική του συμπεριφορά και το πόσο διαφορετικός εμφανίστηκε σε θέμα "μυαλού". Είναι ένα παιδί που είχε δείξει έναν χαρακτήρα κάπως ιδιαίτερο. Αλλά και εδώ ο Δώνης φαίνεται πως έχει βάλει το χέρι του και τον έχει "στρώσει" που λέμε. Ο Χατζηγιοβάννης με την μπάλα που ξέρει μπορεί να φέρει εκατομμύρια κάποια στιγμή στον σύλλογο».

Πώς είδες τους Στάικο, που μας είχες μιλήσει με καλά λόγια σε παλαιότερη συνέντευξη για την παρουσία του στην προετοιμασία, και Εμμανουηλίδη;

«Εκτέλεσαν άψογα το πλάνο που είχε ο προπονητής για εκείνους όταν τους έβαζε στο παιχνίδι. Γενικά, όλα τα νέα παιδιά έχουν αυτό το καλό. Θα εκτελέσουν απόλυτα τις εντολές του προπονητή τους. Ο Στάικος έτρεξε παντού και έκλεισε χώρους που ήταν απαραίτητο να κλείσουν με το ματς να πηγαίνει στο φινάλε. Ο Εμμανουηλίδης είναι σφαίρα. Θα βοηθήσει σε πολλά παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός θα έχει το προβάδισμα και θα ψάχνει την κόντρα επίθεση. Θα έρθει και το γκολ σύντομα».

Μπορεί να στηριχτεί σε αυτά τα παιδιά η ομάδα για να πετύχει κάτι καλό, τόσο από την άποψη του ταλέντου αλλά και ψυχολογίας; Χθες είδαμε τον Εμμανουηλίδη να βάζει τα κλάματα για τα δύο χαμένα τετ α τετ. 

«Θα έχει σκαμπανεβάσματα η χρονιά, είναι λογικό. Αλλά το δείγμα δεν είναι απλά ενθαρρυντικό, είναι κάτι παραπάνω. Είναι μια φουρνιά εξαιρετική, που αν δουλευτεί μπορεί να φέρει τίτλους στον Παναθηναϊκό. Για καλή τύχη αυτών των παιδιών, δεν είναι μόνα τους. Έχουν δίπλα τους παίκτες όπως ο Κουρμπέλης ή ο Μουνιέ. Είναι απαραίτητο να τους έχουν. Θα βοηθηθούν. Δεν μπήκαν, δηλαδή, 11 παιδιά από την ακαδημία, αυτό θα ήταν αρκετά... βάναυσο και ίσως αναποτελεσματικό. Θα έχει και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές. Το κλάμα δείχνει περισσότερο ένταση, παρά στεναχώρια».

Στα μεταγραφικά, τι μπορούμε να προσθέσουμε για την περίπτωση του επιθετικού που θα πάρει ο Παναθηναϊκός

«Είναι λίγο παράξενη η κατάσταση. Εκεί που περιμέναμε ένα ψηλό σέντερ φορ, ξαφνικά είδαμε τον Κόντε πρώτο στόχο. Ο Δώνης θέλει παίκτη που να σκοράρει. Αυτό είναι το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε. Για παράδειγμα, ο Κόντε δεν είναι ψηλός, αλλά θα μπορούσε να σου κάνει 10-13 γκολ. Δουλεύει τις υποθέσεις ο Νταμπίζας, 2-3 παίκτες έχουν ξεχωρίσει αλλά δεν επιτρέπει να βγει κάτι προς τα έξω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags