Facebook Pixel «Παρμένος» ο Τίγρης, παίρνει αντι-Λιβάγια; - Τι έγινε με το πριμ - Μεταγραφή-μυστήριο - Χαμός με Μπάρκα
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-29 11:05:00

«Παρμένος» ο Τίγρης, παίρνει αντι-Λιβάγια; - Τι έγινε με το πριμ, εξτρέμ-μυστήριο, «χαμός» με Μπάρκα

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Παρμένος» ο Τίγρης, παίρνει αντι-Λιβάγια; - Τι έγινε με το πριμ, εξτρέμ-μυστήριο, «χαμός» με Μπάρκα

Δεν καταλαβαίνει από ονόματα το αφεντικό, καυτό παρασκήνιο.

Στην ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι για τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η συμπεριφορά δύο παικτών της, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν σοβαρά την ομάδα, επισκίασε σε κάποιο βαθμό την τεράστια επιτυχία του συλλόγου.

Ο λόγος αρχικά για την ανόητη κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Έλντερ Λόπες, ο οποίος στην ουσία υποχρέωσε τους «κιτρινόμαυρους» να αμυνθούν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα, προκειμένου να διασφαλίσουν το πολυπόθητο σκορ πρόκρισης.

Ο Πορτογάλος μπακ έκανε μια αψυχολόγητη ενέργεια εναντίον αντιπάλου του και, μάλιστα, μπροστά στα μάτια του διαιτητή, «κρεμώντας» στην ουσία την ομάδα του, με αποτέλεσμα να «τρελάνει» τους ανθρώπους του συλλόγου. Κι αν, βεβαίως, δεν ερχόταν η σπουδαία πρόκριση, είναι επόμενο πως όλα τα «πυρά» θα έπεφταν πάνω του.

Ο δεύτερος παίκτης που εξόργισε τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος επίσης εντελώς αλόγιστα μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ όλοι πανηγύριζαν την ιστορική επιτυχία, κλώτσησε αντίπαλο και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Μπορεί ο Κροάτης άσος να θεωρείται το μεγάλο αστέρι της ΑΕΚ, ωστόσο αυτή η απαράδεκτη ενέργεια δεν άρεσε καθόλου στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, μιας και ο παίκτης αναμένεται να χάσει τον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με ποινή τιμωρίας τριών αγωνιστικών, ενώ υπάρχει η άποψη ότι με τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνεται η εικόνα του συλλόγου.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι πληροφορίες ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δύο παίκτες, όντας έξαλλος με τις ενέργειές του, χωρίς, μάλιστα, να υπολογίζει ότι πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικούς για την 11άδα. Ενδεχομένως δε, το αφεντικό της ΑΕΚ να μην ανακοίνωσε το έξτρα πριμ που είχε τάξει στους παίκτες του σε περίπτωση πρόκρισης λόγω των παραπάνω συμβάντων, αν και δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα πάρει πίσω την υπόσχεσή του. Κάθε άλλο...

Πάντως, το γεγονός ότι η ΑΕΚ αναμένεται να στερηθεί στα μισά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ τον κορυφαίο ίσως παίκτη της, τον Μάρκο Λιβάγια, δεν ανατρέπει σε αυτή τη φάση τον σχεδιασμό. Οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν δύο μεταγραφές, έναν χαφ κι έναν εξτρέμ, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το φετινό ρόστερ.

Ο «κρυφός» στόχος

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά, θετική ή αρνητικά, η υπόθεση του Λουτσιάνο Νάρσινγκ. Ο Ολλανδός αναμένεται να απαντήσει εντός της ημέρας στην ΑΕΚ, η οποία έχει έτοιμη εναλλακτική και θα την ενεργοποιήσει αμέσως αν ο παίκτης πει «όχι».

Το όνομα του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται «stand by» δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα και εκτιμάται ότι θα διαρρεύσει ξαφνικά κι όταν στην ουσία θα βρίσκεται μια ανάσα από την Ένωση. Πάντως, για τον άσο της Σουόνσι δεν υπάρχουν, πλέον, πολλές πιθανότητες κι αυτό οφείλεται κυρίως σε κάποιους κακούς χειρισμούς της Ένωσης.

Έβγαλε… μάτια ο Μπάρκας

Στο μεταξύ, η εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα «θάμπωσε» πολλούς από τους σκάουτερς που βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, για τον Έλληνα γκολκίπερ ήταν δεδομένα τρεις σύλλογοι αποκλειστικά γι’ αυτόν στο γήπεδο και σίγουρα έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την απόδοσή του.

Προς το παρόν γίνεται μόνο «τσεκάρισμα» στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ωστόσο δεν αποκλείεται, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, σύντομα να προκαλέσει επίσημο ενδιαφέρον, μιας και το όλο «πακέτο» που διαθέτει (ηλικία, σωματικά προσόντα, αντιδράσεις) είναι πολύ «ελκυστικό».

Μένει, πάντως, να ξεκαθαρίσει τι έχει κάνει η Ένωση με το συμβόλαιό του κι αν υπάρχει σε αυτό ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο στις όποιες διαπραγματεύσεις μπορεί να γίνουν στο μέλλον. Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Μπάρκας ανανέωσε με την ΑΕΚ τον περασμένο Ιούνιο μέχρι το 2022.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags