Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Γιαννιώτας - Δήλωση για Μαύρο και Ντέμη! (ΦΩΤΟ)
| 2018-08-29 19:02:00

Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Γιαννιώτας - Δήλωση για Μαύρο και Ντέμη! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο Γιαννιώτας - Δήλωση για Μαύρο και Ντέμη! (ΦΩΤΟ)

Πήρε τη φανέλα με το νούμερο "11".

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Γιάννης Γιαννιώτας, αφού η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου άσου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Γιανιώτας αφέθηκε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε στην Ένωση, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από έναν χρόνο στην ισπανική Βαγιαδολίδ, όπου είχε 33 συμμετοχές και τρία τέρματα στην Segunda Division.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιάννη Γιαννιώτα. Ο διεθνής επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και θα φοράει στην πλάτη του την κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 11.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι γεννημένος στις 29 Απριλίου 1993 στο Νεοχώρι Χαλκιδικής. Εκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα υποδομής του Αρη Θεσσαλονίκης και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα τη διετία 2011-13. Στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στην οποία αγωνίστηκε μία σεζόν, πριν δοθεί δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.

Το 2015 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον ΑΠΟΕΛ, όπου είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Κύπρου (2016, 2017). Ακολούθησε η ισπανική Βαγιαδολίδ (2017-18) όπου σε 29 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 2 γκολ και συνέβαλε ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στην Primera Division.

Στην ελληνική Super League έχει 76 συμμετοχές με 12 γκολ και στο κυπριακό πρωτάθλημα έχει 46 συμμετοχές με 10 γκολ.

Έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες έχοντας διατελέσει διεθνής στην Παίδων, στη Νέων (της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος στην πορεία μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2012) και στην Ελπίδων, ενώ τον Μάρτιο του 2015 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των ανδρών με την οποία έχει αγωνιστεί σε 9 ματς και έχει σκοράρει δύο φορές. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στο φιλικό με την Αίγυπτο τον περασμένο Μάρτιο.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιάννης Γιαννιώτας δήλωσε στο aekfc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ήταν λίγο ξαφνικό για μένα, αλλά τα ξαφνικά είναι τα ωραία! Έρχομαι στην πρωταθλήτρια που είναι έτοιμη να παίξει στο Champions League και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα φοράω τη φανέλα με το 11, με την οποία μεγαλούργησαν στο παρελθόν παίκτες όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Χαίρομαι επίσης που βρίσκω μια ομάδα με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είμαι φίλος από παλιά».

Γιάννη, η οικογένεια της ΑΕΚ σε καλωσορίζει και σου εύχεται να ζήσεις τα πάντα με την κιτρινόμαυρη φανέλα που τόσο πολύ ήθελες να φορέσεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags