Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή δήλωση στήριξης από Πέλκα σε Πασχαλάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-30 13:46:00

Φοβερή δήλωση στήριξης από Πέλκα σε Πασχαλάκη!

Sportdog Team
Φοβερή δήλωση στήριξης από Πέλκα σε Πασχαλάκη!

Μίλησε για τον αποκλεισμό από τη Μπενφίκα και έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης για τη συνέχεια.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πέλκας:

Για την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League: «Κάναμε πέντε πολύ καλά ματς. Ήρθε το ένα το οποίο ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά σε αυτό το επίπεδο όταν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Θα μπορούσε στο πρώτο ματς να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα, ήταν διαφορετικό εδώ τελικά. Πραγματικά τα δώσαμε όλα τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Έρχεται το ματς της Κυριακής που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας στο Europa τώρα».

Για το αν αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Αυτό που κερδίσαμε σήμερα (σ.σ. χθες), το να μας χειροκροτήσει ο κόσμος, ενώ χάνεις με 1-4 στην Τούμπα, είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Εγώ προσωπικά και όλοι αυτοί που είμαστε τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ, θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί εμείς το καταφέραμε να τους φέρουμε. Θα κάνουμε τα πάντα πραγματικά για να τους δώσουμε πολλές χαρές, γιατί τους αξίζουν με κάθε αφορμή γεμίζουν το γήπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους δίνουμε μόνο χαρές».

Για το τι κρατάει από την ομιλία του Ράζβαν Λουτσέσκου και το μάθημα που πήρε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: «Σίγουρα βγαίνεις πιο έμπειρος. Το σημαντικό είναι να βγεις πιο δυνατός από αυτά τα παιχνίδια να κερδίσεις πράγματα. Αν δεν αποτύχεις στη ζωή δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα, για αυτό και θα έρθουν και οι αποτυχίες και μέσω των αποτυχιών πιστεύω πως αν βγεις πιο δυνατός, θα έρθουν σίγουρα και οι επιτυχίες. Κρατάμε την εμπειρία από αυτά τα ματς και συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ευρώπη στο Europa League».

Για το αν ήταν άτυχος ο ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να πω ότι ήταν ατυχία. Θα πω ότι κάναμε κάποια λάθη, τα οποία τα πληρώνεις σε αυτό το επίπεδο. Μετά το 1-2 μας έπεσε η ψυχολογία κάπως, αλλά πρέπει να γίνει μάθημα αυτό. Η Μπενφίκα έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Πάτησε σε αυτό όταν μας είδε ότι πέσαμε και έκανε το 1-3. Πρέπει να μας γίνει μάθημα, να βγούμε πιο δυνατοί και να συνεχίσουμε».

Για το αν στήριξε τους συμπαίκτες του για τα λάθη τους: «Όλοι κάνουν λάθη στο ποδόσφαιρο. Δεν θα σταθώ καθόλου σε ατομικά λάθη. Ίσα, ίσα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας για εμένα. Ο Βαρέλα ο καλύτερος αμυντικός. Πραγματικά θα δείξουν δύναμη. Τους ξέρω σαν χαρακτήρες, δεν πρόκειται να τους πάρει από κάτω. Αρχής γενομένης από την Κυριακή, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε εδώ».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κάνει το βήμα για τους ομίλους του Champions League: «Πίστευα και πιστεύω ότι φέτος ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στους ομίλους. Όπως είπα και πριν, ένα κακό ματς, δύο λάθη τα οποία μας έκαναν να μην καταφέρουμε την υπέρβαση να μπούμε στους ομίλους. Έχουν μπει σωστές βάσεις. Κυλούν όλα όπως πρέπει να κυλήσουν. Είχα να δω πολλά χρόνια να ξεκινάει μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή στην προετοιμασία, να έχει το ίδιο πλάνο. Αυτό πρέπει να γίνει.

Να στηριχθεί το πλάνο, να συνεχίσει να δουλεύει, όπως δουλεύει αυτή τη στιγμή όλος ο οργανισμός τους ΠΑΟΚ. Είδατε πως μεγαλώνει ο ΠΑΟΚ. Απέκλεισε την Βασιλεία και την Σπαρτάκ Μόσχας, παραλίγο να αποκλείσουμε και την Μπενφίκα. Με αυτό το μοτίβο, με αυτό πλάνο αν συνεχίσουμε, όλο και πιο πολύ θα μεγαλώνουμε».

Για το αν μπαίνει πλέον ο στόχος για το κάτι παραπάνω στο Europa League: «Εννοείται. Το έχω ξαναπεί ότι όταν κάνεις πρωταθλητισμό, κάθε ματς το κοιτάς για να το κερδίσεις. Θα δούμε τον όμιλό μας στην Ευρώπη. Έχουμε σημαντικό ματς την Κυριακή και από εκεί και πέρα, όποιο ματς κι αν έρθει, θα πρέπει να το κερδίσουμε».

Για την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά από έναν χρόνο: «Ελπίζαμε να μην έρθει ποτέ αυτή η ήττα, αλλά δυστυχώς ήρθε σήμερα. Προχωράμε, πάμε να ξεκινήσουμε ξανά νέο σερί εδώ. Να μην χάσουμε ξανά από κανέναν, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags