Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερός Βαμβακούλας: «Θα γίνει πόλεμος - Εδώ δεν παίζει ο Καρίμ...» - Ατακάρες για Λάζαρο, Φορτούνη
| 2018-08-30 17:00:00

Τρομερός Βαμβακούλας: «Θα γίνει πόλεμος - Εδώ δεν παίζει ο Καρίμ...» - Ατακάρες για Λάζαρο, Φορτούνη

του Γιώργου Κτενά
Τρομερός Βαμβακούλας: «Θα γίνει πόλεμος - Εδώ δεν παίζει ο Καρίμ...» - Ατακάρες για Λάζαρο, Φορτούνη

Σε μεγάλα κέφια ο παλαίμαχος άσος στο Sportdog.

Ως τελικό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ρεβάνς με την Μπέρνλι οι παίκτες του Ολυμπιακού, για να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως σχολίασε στο sportdog.gr ο Νίκος Βαμβακούλας.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε ακόμα στη συμμετοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό αλλά και στην παρουσία του Κώστα Φορτούνη που περιμένει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στο Λιμάνι, αλλά και στο ντεμπούτο των Χασάν και Μεριά.  

Κύριε Βαμβακούλα ποιο είναι το σχόλιό σας για την εικόνα του Ολυμπιακού εναντίον του Λεβαδειακού;

«Ο Ολυμπιακός έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με πέρσι. Είναι ομάδα που είναι πάλι καινούργια, αλλά φαίνεται ότι είναι ομάδα του προπονητή. Βλέπουμε πάθος, δύναμη, κάτι που είχαμε να δούμε στον Ολυμπιακό για 1-2 χρόνια. Έγιναν καλές μεταγραφές, η ομάδα θέλει σιγά-σιγά μοντάρισμα, κάτι που βλέπουμε ότι γίνεται μέσα από τα παιχνίδια που δίνει. Βλέπουμε ότι ο προπονητής έχει πλάνο με 7-8 παίκτες που είναι ίδιοι και έτσι πορεύεται. Πήρε καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός, εδώ φτάνουν να μένουν έξω παίκτες όπως ο Ανσαριφάρντ κ.α. Θέλουν κι ένα διάστημα, όμως, για να γνωριστούν ο ένας με τον άλλον».

Πώς σχολιάζεται την παρουσία του Λάζαρου στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και ευρύτερα το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό; 

«Ο Λάζαρος είναι που φαίνεται λες και ήταν από πριν στον Ολυμπιακό, αγωνίζεται λες και ήταν χρόνια στην ομάδα όχι σαν να είναι καινούργιος. Μπήκε στο κλίμα γρήγορα, κι έτσι πρέπει να συμβαίνει με όλους τους παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό. Πρέπει να βλέπουν κάθε παιχνίδι ως 90 λεπτά πολέμου. Τον κόσμο του Ολυμπιακού τον ενδιαφέρει να βλέπει πάθος, να τα δίνουν όλα στο γήπεδο».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την παρουσία του Φορτούνη, που φέτος δείχνει να αρχίζει τη σεζόν σε πολύ καλή κατάσταση;

«Ο Φορτούνης είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και αυτό το έχω πει αμέτρητες φορές. Αλλά πιστεύω ότι κάπου αδικεί τον εαυτό του. Όλη η ομάδα και ο κόσμος του Ολυμπιακού τον θέλει, αλλά θα πρέπει να πάρει κι αυτός τον Ολυμπιακό στην πλάτη του. Στα δύσκολα θέλουν τον Φορτούνη και κάθε Φορτούνη, αλλά προσέξετε κάτι: Τα θεωρητικά εύκολα ματς, είναι πιο δύσκολα από τα ντέρμπι. Σε παιχνίδια όπως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, οι μεγάλοι παίκτες ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν. Σε αυτά που χαρακτηρίζουμε άκοπα εύκολα παιχνίδια, όμως, οι ομάδες αμπαρώνονται πίσω και αν δεν τους βάλεις γρήγορα ένα γκολ, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Εκεί είναι, λοιπόν, που χρειάζεται έξτρα προσπάθεια».

Η άποψη που σχηματίσατε για τους Χασάν και Μεριά, που τους είδαμε να κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Και ο σέντερ μπακ και ο σέντερ φορ είχαν καλή παρουσία. Ο φορ ήταν πολύ κινητικός, γύριζε πίσω, πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει πολύ. Με τον Λεβαδειακό δεν τον ήθελε η μπάλα, είχε και δοκάρι. Αλλά το θέμα είναι να παίζει και να τα δίνει όλα όταν το κάνει. Τότε, σίγουρα, θα έχει καταφέρει κάτι».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι, για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Θα γίνει πόλεμος. Αυτή είναι δυνατή ομάδα, θα παίξει όπως παίζουν οι Εγγλέζοι. Περιμένω να έχει δύο επιθετικούς. Αν δεν είμαστε καλά στο ψηλό παιχνίδι, θα έχουμε θέματα. Όταν κερδίζεις με 3-1 μια ομάδα κι εκείνη δεν τα παρατάει, σημαίνει ότι θα γίνει πόλεμος. Αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί ο Ολυμπιακός έχει προσωπικότητα στην Ευρώπη, έχει κερδίσει καλύτερα σύνολα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να καταλάβουν ότι είναι τελικός αυτό το παιχνίδι, γιατί αν δεν το δουν έτσι μπορεί να έχουμε πρόβλημα. Καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες να ευχηθώ, γιατί είναι ευχάριστο που κερδίζουν όλοι. Έτσι θα είμαστε πιο άνετοι, από την άποψη της συγκομιδής βαθμών, στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags