Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός με Μουρίνιο - Φυλάκιση για έναν χρόνο με αναστολή - Για ποιον λόγο!
Ποδόσφαιρο
| 2018-09-04 13:25:00

Χαμός με Μουρίνιο - Φυλάκιση για έναν χρόνο με αναστολή - Για ποιον λόγο!

Sportdog Team
Χαμός με Μουρίνιο - Φυλάκιση για έναν χρόνο με αναστολή - Για ποιον λόγο!

Τα βρήκε σκούρα ο Special One!

Οπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, συμφώνησε να καταβάλει στις ισπανικές Αρχές το ποσό των 669.323 ευρώ, προκειμένου να διευθετηθεί η «εκκρεμότητα» που έχει. Η υπόθεση αφορά στα έσοδα που απέκρυψε ο Μουρίνιο, το διάστημα 2011-2012, χρησιμοποιώντας εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαίωματα για την εικόνα του.
 
Οπως είναι γνωστό, το 2014, ο Πορτογάλος προπονητής, κατέβαλε για αντίστοιχη περίπτωση, το ποσό των 4,4 εκ. ευρώ, ενώ έχει τιμωρηθεί και με φυλάκιση ενός έτους, που δεν εκτελέσθηκε, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην Ισπανία, ποινές μέχρι διετή φυλάκιση δεν εκτελούνται και διευθετουνται με εξαγορά.

Η υπόθεση Μουρίνιο, εντάσσεται στην ιδιαίτερα διαδεδομένη -στην Ισπανία- «κομπίνα» με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγεται τη φορολόγηση. Για αντίστοιχες υποθέσεις, έχουν τιμωρηθεί ή κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και αρκετοί ακόμη «αστέρες» του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags