Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτη δήλωση Μπίσεσβαρ για ΑΕΚ: «Πήραμε τίτλο, άλλοι δεν έμειναν να παίξουν»
| 2018-09-08 09:52:00

Απίστευτη δήλωση Μπίσεσβαρ για ΑΕΚ: «Πήραμε τίτλο, άλλοι δεν έμειναν να παίξουν»

Sportdog Team
Απίστευτη δήλωση Μπίσεσβαρ για ΑΕΚ: «Πήραμε τίτλο, άλλοι δεν έμειναν να παίξουν»

Επική ατάκα και για το συμβόλαιό του.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Μetrosport και τόνισε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Τούμπα, αφήνοντας αιχμές για την ΑΕΚ αναφορικά με όσα έγιναν πέρυσι στο μεταξύ τους ματς στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ:

Για τις προτάσεις από άλλες ομάδες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου:

«Αληθεύει ότι υπήρξαν προτάσεις και αληθεύει επίσης ότι ο κόουτς μίλησε με καλά λόγια για μένα. Αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε πως και εγώ δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος σε αυτή την ομάδα, έχω φανταστικούς συμπαίκτες, έχουμε μια πολύ καλή και ενωμένη ομάδα, δεν είχα κανένα λόγο να φύγω αν και είχα προτάσεις και μάλιστα καλές για να αποχωρήσω».

Επομένως να περιμένουμε την ανανέωση του συμβολαίου σου; Είναι κάτι που έχεις συνεχώς στο μυαλό σου;

«Φυσικά και εύχομαι να έρθει η στιγμή να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο. Αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Υπάρχει χρόνος για το συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή θέλω να επιστρέψω δυνατός, να νιώσω ξανά ότι είμαι πολύτιμος για την ομάδα. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου».

Πιστεύεις ότι έχεις να αποδείξεις κάτι για να κερδίσεις το νέο συμβόλαιο;

«Πιστεύω ότι δεν έχω να αποδείξω κάτι. Νομίζω ότι αυτά τα δυο χρόνια έχω δείξει ποιος είμαι. Δεν το κρύβω πως θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου στην Τούμπα, να ολοκληρώσω εδώ την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είμαι ευτυχισμένος εδώ όπως και η οικογένεια μου. Παίζω σε έναν μεγάλο σύλλογο, η οικογένεια μου είναι χαρούμενη με την πόλη με τους ανθρώπους της, με τα σχολεία, δεν έχουμε κανένα λόγο να ψάξουμε κάτι άλλο».

Συζητήσεις λοιπόν έχουν γίνει για την ανανέωση του συμβολαίου σου;

«Εχει γίνει μια κουβέντα αλλά όχι κάτι επίσημο. Εγώ είμαι εδώ, δεκτικός στο να παραμείνω για πολλά χρόνια και αν η ομάδα το αποφασίσει, θα χαρώ να συνεχίσω».

«Πλησιάζει η ώρα να παίξω»

Η πιο συχνή ερώτηση τις τελευταίες εβδομάδες που δέχεται ο Μπίσεσβαρ είναι το «γιατί δεν παίζεις;». Ο Ντιέγκο χαμογελώντας το σχολίασε: «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες αυτό το πράγμα με ρωτάνε συνεχώς όλοι. Πριν συναντηθούμε για τη συνέντευξη ήμουν στον παιδότοπο με τον γιο μου και αυτό με ρωτούσαν όλοι, γιατί δεν παίζω. Τι τους απαντώ; Ότι ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Και πιστεύω ότι έφτασε η ώρα μου. Αυτό τους απαντώ. Πλησιάζει η ώρα που θα παίξω».

Νιώθεις άτυχος γιατί πριν το πρώτο ματς με τη Βασιλεία τραυματίστηκες;

«Νιώθω άτυχος αλλά όχι απογοητευμένος γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Επρεπε να επιστρέψω δυνατός και αυτό έκανα. Εχασα φυσικά κάποια παιχνίδια που ήταν σημαντικά για την ομάδα αλλά είδατε ότι η ομάδα τα κατάφερε καλά. Απλά στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μπενφίκα δεν είχαμε και τη βοήθεια της τύχης. Πιστεύω ότι τα παιδιά που αγωνίστηκαν στη θέση μου έκαναν πολύ καλή δουλειά και ο προπονητής δεν είχε κανένα λόγο να το αλλάξει αυτό και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω όμως ότι θα πάρω τις ευκαιρίες μου και θα παίξω περισσότερο από εδώ και πέρα»

«Για να παίζεις στον ΠΑΟΚ είσαι ο καλύτερος!»

Δυο χρόνια στον ΠΑΟΚ και όταν ρωτήσαμε τον Μπίσεσβαρ ποια είναι η πιο σημαντική πρόοδος που έχει κάνει η ομάδα σε αυτό το διάστημα, απάντησε εύκολα: «Το ότι έχουμε γίνει πλέον ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ότι έχουμε γίνει μια ομάδα που ο καθένας παλεύει για τον άλλο σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες. Γιατί πολύ απλά αν δεν είσαι καλός ποδοσφαιριστής δεν μπορείς να παίξεις στον ΠΑΟΚ. Για να παίζεις στον ΠΑΟΚ είσαι ο καλύτερος!

Κάθε χρόνο προοδεύουμε, οι παίκτες γίνονται καλύτεροι και αυτό σημαίνει ότι είσαι αναγκασμένος να περιμένεις τις ευκαιρίες σου. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε σκληρά και περιμένουμε ο προπονητής να αποφασίσει να μας βάλει στην ενδεκάδα και να παίξουμε. Ξέρεις ποια είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ; Ότι στο ρόστερ υπάρχουν είκοσι και πλέον παίκτες που δικαιούνται να αγωνίζονται στην ενδεκάδα! Και είναι σημαντικό πως ο Λουτσέσκου είναι ένας δίκαιος προπονητής και πιστεύω ότι αυτό δεν θα αλλάξει!

Σημαντικό είναι επίσης ότι προοδεύουμε σε κάθε παιχνίδι και δεν μένουμε στάσιμοι. Αυτό ανάγκασε και 21.000 οπαδούς μας να πάρουν διαρκείας. Τους ικανοποιήσαμε για αυτό το έκαναν. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την ομάδα. Και αυτό μας γεννά υποχρεώσεις. Να επιστρέψουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Και αυτό θα το κάνουμε με το να φέρουμε τίτλους. Τους χρειαζόμαστε γιατί έρχονται φανταστικά παιχνίδια μπροστά μας και στο Europa και στις εγχώριες διοργανώσεις».

Περίμενες να φτάσει ο αριθμός στα 21.000 διαρκείας;

«Πιστεύω ότι και άλλα να έδινε η ΠΑΕ θα τα αγόραζαν. Ολοι αγαπούν το σύλλογο και νομίζω ότι αξίζουν το σεβασμό μας. Και πρέπει να τους επιστρέψουμε αυτή την αγάπη. Αυτό θα το κάνουμε αν έχουμε μια καλή σεζόν, αν σκοράρουμε, αν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να τους ικανοποιούμε. Και πιστεύω ότι στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν είμαστε σε καλό δρόμο. Στο ματς με τη Μπενφίκα δεν ακούστηκε ο ύμνος του CHL γιατί τον σκέπασαν οι φωνές του κόσμου. Στον ΠΑΟΚ και στη Νάπολι το είδαμε μόνο αυτό. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας ο κόσμος μας»

«Να μην το ξαναδούμε»

Κακή διαιτησία στις δυο πρώτες αγωνιστικές αλλά ο Μπίσεσβαρ προσπαθεί να είναι καλοπροαίρετος: «Δεν έχουν άδικο όσοι ανησυχούν! Για παράδειγμα είδα το γκολ του Ακπομ που ακυρώθηκε και θέλω να πιστεύω ότι είναι ανθρώπινο λάθος. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησα να κάνω, να το δω έτσι. Φυσικά δεν θέλω να το ξαναδώ αυτό το λάθος. Να μην το ξαναδούμε! Και θέλω να έχει δίκαιη αντιμετώπιση η ομάδα μου από τη διαιτησία. Δεν θέλουμε κάτι άλλο εκτός από την ισονομία και αυτό το μήνυμα νομίζω ότι στέλνει η ομάδα μου και στην Ομοσπονδία»

«Νιώθουμε περήφανοι»

Ο ΠΑΟΚ έπεσε… μαχόμενος στο CHL και ο Μπίσεσβαρ σχολίασε αυτή την προσπάθεια της ομάδας του: «Εμείς στα αποδυτήρια νιώθουμε περήφανοι. Πετύχαμε ωραία γκολ, περάσαμε από δυο δύσκολους αντιπάλους αφού Βασιλεία και Σπαρτάκ είναι ομάδες επιπέδου CHL. Παραλίγο να περάσουμε και τη Μπενφίκα μια ομάδα που παίζει συνεχώς σε αυτή τη διοργάνωση και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε αντίθεση με εμάς. Νομίζω ότι το μοναδικό που μας λείπει είναι η εμπειρία και νομίζω ότι τόσο μέσα από το Πρωτάθλημα όσο και μέσα από το Europa League θα την αποκτήσουμε έτσι ώστε του χρόνου να καταφέρουμε να περάσουμε στους ομίλους».

Το ματς με την Τσέλσι είναι μια γιορτή ή μια μάχη;

«Είναι μια μεγάλη ομάδα η Τσέλσι όπως είναι και η Μπενφίκα. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι στο τοπ επίπεδο! Πρέπει να περιμένετε να δείτε τι θα καταφέρουμε. Στο γήπεδο μας είμαστε πολύ δυνατοί και νομίζω ότι και η Τσέλσι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Είδε τι αποτελέσματα φέραμε στο σπίτι μας και ξέρει και η ίδια ότι δε θα είναι εύκολο και για αυτή το ματς».

Ποιο είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ;

«Το ότι παρέμεινε η ίδια ομάδα και έγιναν ποιοτικές προσθήκες. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Αν δείτε τις μεγάλες ομάδες στον πλανήτη, έχουν για αρκετά χρόνια τον ίδιο βασικό κορμό και αυτό είναι το σημαντικό. Με αυτή την ομάδα που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ νιώθεις άνετα όπου και αν παίζεις και νιώθεις ευχάριστα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά».

Είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ για τον τίτλο;

«Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες. Νιώθω ότι εμείς πήραμε πέρσι το Πρωτάθλημα. Ημασταν η καλύτερη ομάδα, το αποδείξαμε και στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν έχω την αίσθηση ότι κάναμε κάτι λάθος! Αλλοι δεν έμειναν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν! Αξίζαμε κάτι και δεν το πήραμε! Φέτος πρέπει να πάρουμε αυτό για το οποίο θα μοχθήσουμε!"

«Φανταστική και όπως είναι…»

Ανήμερα των 59ων γενεθλίων της Τούμπας, μίλησε στη «Μ» ο Μπίσεσβαρ και ρωτήθηκε για το αν ένα νέο σύγχρονο γήπεδο θα εκτοξεύσει την ομάδα: «Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορώ να σου απαντήσω. Γιατί θυμάμαι πως όταν ήμουν στη Φέγενορντ είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Και εκεί ήθελαν να κάνουν καινούριο στάδιο και υπήρχε καθυστέρηση στις άδειες. Δεν ξέρω αν πρέπει να μεγαλώσει η χωρητικότητα της Τούμπας. Δεν λέω ότι δε θα γεμίσει και με παραπάνω κόσμο, αλλά μου αρέσει έτσι πως είναι τώρα. Είναι η πιο καυτή έδρα. Γνωρίζω ότι ο καθένας θα ήθελε ένα νέο σύγχρονο γήπεδο, αλλά σου λέω πως έτσι είναι η Τούμπα γεμάτη και τη νιώθουμε εμείς από μέσα, είναι φανταστική και μοναδική όπως είναι τώρα!".

«Εγγύηση Πέλκας και Λημνιός»

Ο «Ολλανδός» έσταξε μέλι μιλώντας για τους δυο νεαρούς Ελληνες συμπαίκτες του: «Ο Πέλκας παράδειγμα έκανε πέρσι μια φανταστική σεζόν με την ομάδα και είμαστε όλοι περήφανοι για την πρόοδο που έχει κάνει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο σπουδαιότερος Ελληνας ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει. Είναι πολύτιμος για την ομάδα και τον χρειαζόμαστε τον Δημήτρη. Κάθε παιχνίδι γίνεται και καλύτερος και αυτό είναι το εντυπωσιακό. Το ίδιο ισχύει και για τον Λημνιό. Είναι παιδί που πέρσι έκανε μια καλή σεζόν και συνεχίζει και φέτος έτσι. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αγχώνεται για το μέλλον. Αντιθέτως με αυτά τα παιδιά πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω. Αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ και μακάρι να «βγουν» και άλλοι τέτοιοι παίκτες στην πορεία»

Οι ατάκες του παίκτη του ΠΑΟΚ: «Αν θα κουρευτώ αν πάρουμε το νταμπλ; Ρωτήστε τη γυναίκα μου αλλά θεωρώ δύσκολο να με αφήσει να το κάνω», «Το μακρυμάνικο στις προπονήσεις και στον αγώνα δεν το αλλάζω. Και δεν είναι θέμα που αφορά γούρι, αλλά γιατί έχω ένα πρόβλημα στα χέρια μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags