Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόταση-έκπληξη για Τουρέ: «Αυτόν να βάλει δίπλα του ο Μαρτίνς» - «Χαραμίζεται στον ΠΑΟΚ ο…»
| 2018-09-09 11:00:00

Πρόταση-έκπληξη για Τουρέ: «Αυτόν να βάλει δίπλα του ο Μαρτίνς» - «Χαραμίζεται στον ΠΑΟΚ ο…»

του Γιώργου Κτενά
Πρόταση-έκπληξη για Τουρέ: «Αυτόν να βάλει δίπλα του ο Μαρτίνς» - «Χαραμίζεται στον ΠΑΟΚ ο…»

Ανάλυση έμπειρου κόουτς για τις μεταγραφές Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

 

Την άποψη ότι ο Γιάγια Τουρέ θα παίξει ως 8άρι στην 11άδα του Ολυμπιακού, με τον Καμαρά κοντά του ή κάποιον εκ των Νάτχο - Μπουχαλάκη, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στα γνωρίσματα του 35χρονου άσου, στην προσωπικότητά του αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, αν βρει χώρο με τη μπάλα στα πόδια.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Νίκου Καρέλη στον ΠΑΟΚ, αν και... δυσκολεύτηκε να του βρει θέση και ρόλο στην 11άδα του Δικέφαλου, δεδομένου ότι στα άκρα υπάρχουν πολλοί παίκτες για τους Θεσσαλονικείς. 

«Ο Τουρέ κατεβάζει το παιχνίδι από την άμυνα προς την επίθεση και είναι πολύ καλός, διεισδυτικός, όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Φεύγει πολύ ωραία στον χώρο, όταν έχει την μπάλα. Το πρώτο που θα κοιτάξουμε σε έναν τέτοιο παίκτη, βέβαια, είναι η προσωπικότητά του, καθώς είναι πολύ θετικό που η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει ακόμα ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου. Η ηλικία του είναι δευτερεύουσα. Ενδεχομένως και αυτός να επέλεξε την Ελλάδα που είναι πιο χαμηλές οι ταχύτητες σε προπόνηση και αγώνες, σε σχέση με την Αγγλία, την Ισπανία και τη Γερμανία», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σάκη Τσιώλη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη θέση που του ταιριάζει να παίζει αλλά και για τους συμπαίκτες που θα του ταίριαζαν στον Ολυμπιακό:

«Η θέση του είναι, κυρίως, 8άρι και είναι και ο ρόλος που του ταιριάζει καλύτερα. Μπορεί να οργανώσει και να κατευθύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, θεωρώ τη μεταγραφή του πολύ καλή και πετυχημένη. Νομίζω ότι μαζί με τον Νάτχο ή και τον Μπουχαλάκη, θα ταίριαζε καλύτερα στην 11άδα του Ολυμπιακού».

Υπάρχουν αναλύσεις κ.λπ. που κάνουν λόγο ακόμα και για προώθησή του πίσω από τον επιθετικό, σε ρόλο που σήμερα βλέπουμε τον Φορτούνη για παράδειγμα.

«Χθες ήμουν στο γήπεδο και έτσι όπως είδα τον Ολυμπιακό, ο ρόλος του Τουρέ στη θέση του 8αριού με έναν ακόμα χαφ κοντά του, ίσως τον Καμαρά, είναι αυτός που του ταιριάζει. Μαζί με τον Φορτούνη, που θα παίζει ως τρίτος χαφ, νομίζω ότι είναι καλυμμένος ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει στην Ελλάδα ο Τουρέ, το 2005, είχα δώσει μια μεγάλη συνέντευξη τότε και είχα πει ότι η θέση του είναι 8άρι. Σε αυτή τη θέση έκανε την σπουδαία καριέρα που έκανε, σε αυτή τη θέση ήρθε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό».

Πλην του Ολυμπιακού, μεταγραφή της τελευταίας στιγμής έκανε και ο ΠΑΟΚ, με τον Νίκο Καρέλη. Ποια είναι η άποψή σας;

«Αν και είναι πολύ καλός παίκτης και μου αρέσει πάρα πολύ ποδοσφαιρικά, θεωρώ ότι σε έναν βαθμό η μεταγραφή του έγινε για να γίνει. Από την άποψη ότι δεν γίνεται να μπει στα άκρα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Εδώ χαραμίζεται ο (κατά τη γνώμη μου καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα) Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ για να χωρέσει στην 11άδα, με τόσους ακραίους που υπάρχουν. Θεωρώ ότι τον πήρε τον Καρέλη για κοντά στον Πρίγιοβιτς, όταν παίζει 4-3-3 με 3 επιθετικούς, για να παίζει μαζί με τον Πρίγιοβιτς και τον Καντούρι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags