Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανες ατάκες για διαιτησία και τα πέναλτι Πρίγιοβιτς - Μάνταλου: «Θέλουμε το VAR να μας σώσει…»
| 2018-09-09 13:45:00

Απίθανες ατάκες για διαιτησία και τα πέναλτι Πρίγιοβιτς - Μάνταλου: «Θέλουμε το VAR να μας σώσει…»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίθανες ατάκες για διαιτησία και τα πέναλτι Πρίγιοβιτς - Μάνταλου: «Θέλουμε το VAR να μας σώσει…»

Τοποθέτηση με νόημα από "ασπρόμαυρο" ρεπόρτερ.

 

Δεν ξεκίνησε καλά καλά το πρωτάθλημα της Super League και ξεκίνησε η γκρίνια για τα διαιτητικά σφυρίγματα με αφορμή δύο πέναλτι που δόθηκαν στους δικεφάλους την πρεμιέρα και τη δεύτερη αγωνιστική.

Την πρώτη γκρεμίστηκε το σύμπαν για το πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ και τη δεύτερη για αυτό του Μάνταλου της ΑΕΚ. Τι λέει για όλα αυτά ο Αντώνης Τσακαλέας; «Φτάσαμε σε σημείο τα κείμενα με διαιτητικές αναλύσεις να έχουν περισσότερα χτυπήματα από τα κείμενα με ποδοσφαιρικές αναλύσεις», αναφέρει απλά και ξάστερα.

Ο ασπρόμαυρος ρεπόρτερ μίλησε στο sportdog για το... μπαρουτιασμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, παράλληλα όμως αναφέρθηκε σε άλλα θέματα που αφορούν στον Δικέφαλο του Βορρά, όπως η πιθανότητα ενίσχυσης μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη. Συν τοις άλλοις έδωσε την εκτίμησή του για τα ματς του Europa League. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Πως κρίνεις την εικόνα του ΠΑΟΚ τις πρώτες δύο αγωνιστικές της Super League;

«Για την πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας, ήταν τα πρώτα της χρονιάς, για τον ΠΑΟΚ ήταν τα τελευταία του Ευρωπαϊκού μήνα, στον οποίο όλο το βάρος έπεσε στις αναμετρήσεις με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Εγώ τα βλέπω από αυτή την οπτική γωνιά, και σε αυτά, ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν μόνο για το αποτέλεσμα, καθώς το μυαλό στο ματς με τη Τρίπολη ήταν στο τι θα γινόταν στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπενφίκα και το μυαλό στο ματς με τον Πανιώνιο έπρεπε να φύγει από το τι έγινε στο δεύτερο ματς με την Μπενφίκα. Και στα δυο ματς, ο Λουτσέσκου έκανε αλχημείες (η χρησιμοποίηση του Βέρνμπλουμ με την Τρίπολη, το δίδυμο Μάτος – Ουάρντα στην δεξιά πλευρά με τον Πανιώνιο) που δεν τις πλήρωσε. Και μόνο να σκεφτεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ είχε 34 χρόνια να ξεκινήσει με 2Χ2 το πρωτάθλημα παίζοντας ένα ματς εντός και ένα ματς εκτός έδρας, εμένα... μου φτάνει. Στο κάτω – κάτω της γραφής, ο ΠΑΟΚ έκανε έξι μεταγραφές εκ των οποίων οι τρεις δεν έκαναν προετοιμασία. Τώρα ανοίγει ο σάκος για να μπούνε τα απίδια».

Υπάρχει κανένα παραθυράκι ανοιχτό για προσθήκη μέχρι τις 14 Αυγούστου;

«Και να υπήρχε, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο, έκλεισε... «Να αποκτήσουμε ποιον; Αφού όλοι αυτοί οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα. Για να είναι έτοιμοι πότε; Οκτώβριο-Νοέμβριο;» είπε ο Ρουμάνος. Αν είχε στο πίσω μέρους του μυαλού του κάποια κίνηση, δεν θα μιλούσε έτσι διότι ξέρει πως οι δημοσιογράφοι θα του το θύμιζαν την ίδια στιγμή....»

Έχει γίνει πολύς λόγος για το πέναλτι της ΑΕΚ στην Τρίπολη, ποια είναι η γνώμη σου; Πως σχολιάζεις το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα; 

«Στο ΠΑΟΚ – Τρίπολη, ο Πρίγιοβιτς τσιμπάει τη μπάλα πριν τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο. Η φάση γίνεται πολύ γρήγορα, ο Κουτσιάυτης βλέπει τη φάση και δίνει πέναλτι. Ο Μάνταλος πέφτει εύκολα και σε δεύτερο χρόνο από το μαρκάρισμα του Κώτσιρα, ο Παπαδόπουλος βλέπει τη φάση και δίνει πέναλτι. Αν δεχτούμε τις φωνές που λένε «δεν ήταν πέναλτι του Πρίγιοβιτς» αλλά και τις φωνές που λένε «δεν ήταν πέναλτι του Μάνταλου», ο Κουτσιαύτης έχει περισσότερα ελαφρυντικά από τον Παπαδόπουλο για τον καταλογισμό του πέναλτι. Βέβαια ο Κουτσιαύτης δεν έχει δώσει νωρίτερα πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε φάση που βγάζει μάτια. Ολα παίζουν το ρόλο τους».

Με το κλίμα που υπάρχει λόγω των διαιτητικων αποφάσεων, πιστεύεις ότι θα έχουμε ομαλή πορεία στο πρωτάθλημα;

«Μα, φάγαμε τα μουστάκια μας πριν καν γίνει ο αγιασμός στα σχολεία....Θυμάσαι τον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ; ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο νιώθοντας, όχι τη σιγουριά πως ο Μπορμπαλάν δεν θα κάνει λάθη, αλλά πως τα όποια λάθη θα είναι «ανθρώπινα». Ενιωθαν πως δεν υπάρχει ψήγμα δόλου στον Ισπανό διαιτητή. Ας πούμε οτι το Σάββατο το απόγευμα στις 5:00 ορίζεται ο Τσακαλέας διαιτητής στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ της 4ης αγωνιστικής.... Στις 5:05 θα έχουν ανέβει σε «κιτρινόμαυρα» σάιτ κείμενα για τα παιχνίδια στα οποία ο Τσακαλέας αδίκησε την ΑΕΚ και σε «ασπρόμαυρα» σάιτ κείμενα για τα παιχνίδια στα οποία ο Τσακαλέας αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Φτάσαμε σε σημείο τα κείμενα με διαιτητικές αναλύσεις να έχουν περισσότερα χτυπήματα από τα κείμενα με ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Ακόμα και το VAR, στην Ευρώπη το βάζουν για να δουν αν μπορεί να βοηθήσει και στην Ελλάδα το θέλουμε «για να μας σώσει».

Ποια εικάζεις, ότι θα είναι η πορεία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League;

«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα δώσει όλα στο ματς με την Τσέλσι. Αν την κερδίσει, έχει +3 βαθμούς που θεωρητικά δεν υπολόγιζε, και υποχρεώνει την Τσέλσι να τα δώσει όλα στα ματς με την ΜΠΑΤΕ για να «καθαρίσει». Αν δεν τα καταφέρει, πρέπει να βγάλει «διπλό» στην Λευκορωσία. Με τέσσερις βαθμούς στα δυο πρώτα παιχνίδια, με Τσέλσι εντός και ΜΠΑΤΕ εκτός, δεν χάνεται η πρόκριση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags