Facebook Pixel Sportdog.gr | Τίναξε τη μπάνκα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι - Έφερε παγκόσμιο πιτσιρικά κι όλοι... για ύπνο!
| 2018-09-09 21:50:00

Τίναξε τη μπάνκα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι - Έφερε παγκόσμιο πιτσιρικά κι όλοι... για ύπνο!

Sportdog Team
Τίναξε τη μπάνκα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι - Έφερε παγκόσμιο πιτσιρικά κι όλοι... για ύπνο!

Ποιος έκανε το μεγάλο κόλπο; Εδώ όλο το παρασκήνιο.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της Λαμίας, η οποία πέτυχε ένα μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» με την απόκτηση του Χακίμ Μαστούρ.

Μάλιστα, η εν λόγω μεταγραφή πραγματοποιήθηκε με σημαντική οικονομική υπέρβαση για την ελληνική ομάδα, η οποία αναμένεται να δώσει συμβόλαιο 180.000 ευρώ ετησίως στον Μαροκινό άσο. Σε συνδυασμό με τις απολαβές του Τάσου Καραμάνου, στον οποίο δόθηκαν περίπου τα ίδια, η ομάδα της Λαμίας θα πληρώσει για δύο ποδοσφαιριστές ένα ποσό που για τους ανταγωνιστές της αντιστοιχεί αθροιστικά στα συμβόλαια 4-5 βασικών παικτών!

Η ιστορία του Μαστούρ και η κόντρα με τον Ραϊόλα

O 20χρονος πλέον Μαστούρ είχε θεωρηθεί τεράστιο ταλέντο σε νεότερη ηλικία. Με κύριο χαρακτηριστικό την καταπληκτική τεχνική του κατάρτιση και την φοβερή έφεσή του στην ντρίμπλα ο Μαροκινός έγινε διάσημος ως «wonderkid», ειδικά όταν άρχισαν να κυκλοφορούν στο ίντερνετ πολλά βίντεο, που τον έδειχναν να «ξεφτιλίζει» αντιπάλους αμυντικούς σε αγώνες μικρότερων ηλικιών.

Στα 14 του χρόνια ο Μαστούρ είχε ατζέντη τον διάσημο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος τον πήγε στη Μίλαν. Στα χρόνια που ακολούθησαν, όμως, ο Μαροκινός δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι Μιλανέζοι, ενώ άρχισε να μην έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εξελίχθηκε σε… youtuber, ανεβάζοντας βίντεο μα «ζογκλερικά» και διάφορα κόλπα με την μπάλα, που ουδεμία σχέση είχαν με το πραγματικό ποδόσφαιρο, στο οποίο άρχισε να μένει πίσω.

Η πτώση του Μαστούρ έκανε τον Ραϊόλα να μην βλέπει πλέον προοπτικές στον μικρό. Ο Ιταλός ατζέντης βρήκε αφορμή να λύσει τη συνεργασία του με τον παίκτη, ενώ για να δικαιολογήσει την απόφασή του του είχε τονίσει χαρακτηριστικό στα ιταλικά ΜΜΕ ότι «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο το τσίρκο που είχε στηθεί γύρω από τον Μαστούρ. Ετσι, δεν ήταν δυνατό να εξελιχθεί ένα 16χρονο παιδί».

Αυτή ήταν και η «σπίθα» της αντίδρασης από την πλευρά του Μαστούρ, με τον δικηγόρο του, Ντάριο Παολίλιο, να απαντά με δηλώσεις του στην «Gazzetta dello Sport» το καλοκαίρι του 2015. «Δεν νομίζω πως έχει στηθεί κανένα τσίρκο γύρω από τον Μαστούρ. Ο Ραϊόλα ήξερε τα δεδομένα όταν πίεζε για να αναλάβει την εκπροσώπηση του. Τώρα, αυτός, έχει τον Ιμπραϊμοβιτς, οπότε ας εστιάσει εκεί και ας μας αφήσει να οδηγήσουμε τον Χακίμ στην επιτυχία», είπε Παολίλιο επισημοποιώντας το «διαζύγιο».

Από το καλοκαίρι του 2017 ο Μαστούρ εκπροσωπείται από Ιταλό ατζέντη. Δεν δικαίωσε ποτέ τις αγωνιστικές προσδοκίες που υπήρχαν και μετά από δύο δανεισμούς σε Μάλαγα και Τσβόλε έμεινε φέτος ελεύθερος από τη Μίλαν, με τις μετοχές του να παραμένουν υψηλές μόνο σε πιο… ταπεινές αγορές, όπως αυτή της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags