Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι μεγάλοι παίζουν μπάλα – Φοβερά στατιστικά, τί κάνουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;
| 2018-09-17 11:45:00

Οι μεγάλοι παίζουν μπάλα – Φοβερά στατιστικά, τί κάνουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οι μεγάλοι παίζουν μπάλα – Φοβερά στατιστικά, τί κάνουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

Οι αριθμοί που παρουσιάζονται τα λένε όλα.

Η 3η αγωνιστική της Super League επιφύλαξε πολύ ωραία παιχνίδια για τους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι περιμένουν το αποψινό παιχνίδι μεταξύ Άρη και Λεβαδειακού για να αποκτήσουν σφαιρικότερη εικόνα για τα ματς αυτής της εβδομάδας. Μέχρι στιγμής έχουμε χορτάσει γκολ και θέαμα.

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του Πανιωνίου, σε ένα παιχνίδι που ήταν για... 8-0, ο ΠΑΟΚ με φοβερή μπάλα έφυγε με το διπλό από το Γεντί Κουλέ, ο Παναθηναϊκός με τα σχολιαρόπαιδα συνέχισε να εντυπωσιάζει παίρνοντας με 3-1 τη Λάρισα και ο Ολυμπιακός πήρε ψυχωμένο τρίποντο, με 2-1, κόντρα στον Αστέρα με γκολ του Νάτχο στις καθυστερήσεις.

Τι λένε οι αριθμοί για αυτές τις τρεις στροφές του πρωταθλήματος; Ποια είναι η παραγωγικότερη ομάδα και πως διαμορφώνεται ο πίνακας των σκόρερς; Το sportdog αναλύει τα στατιστικά που δίνει η διοργανώτρια αρχή.

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ. Αυτό δίνει τη νίκη και βαθμούς σε μία ομάδα και ξεσηκώνει τους οπαδούς. Στο θέμα του σκοραρίσματος, ο Ολυμπιακός είναι η παραγωγικότερη ομάδα. Οι Πειραιώτες που έχουν μπει φουριόζοι αυτήν τη σεζόν και με πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό τους έχουν πετύχει μέχρι στιγμής 8 τέρματα στο πρωτάθλημα. Ακολοθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με 7, ενώ οι συμπολίτες ΠΑΟΚ και Άρης μετράνε από 5.

Είναι πολύ θετικό να σημειώσουμε, ότι οι πέντε ιστορικότερες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Super League. Αυτό μας δείχνει, ότι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι μπήκαν δυνατά τη φετινή σεζόν και δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν βαθμούς...

Όσον αφορά τις ασίστ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΚ μοιράζονται την πρωτιά. Οι τέσσερις ομάδες έχουν από 4 ασίστ. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 3.

Στα ατομικά στατιστικά, οι κορυφαίοι παίκτες είναι μικρότερων ομάδων. Στον πίνακα των σκόρερς, ο Μοράρ Βλαντ του Παναιτωλικού με τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρομήτου μοιράζονται την πρώτη θέση. Ακολουθούν ο Χουάν Νέιρα του ΟΦΗ, ο Εζέκιελ Πόνσε της ΑΕΚ και ο Ματίας Γιόχανσον του Παναθηναϊκού με 2.

Στις ασίστ Λιβάγια, Μπίσεσβαρ και Τζανακάκης ηγούνται της σχετικής λίστας. Οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μοιράσει από δύο γκολ σε συμπαίκτες τους. Ακολουθούν ο Καμπετσής με τον Ματίγια που έχουν προσφέρει από μία ασίστ.

Όπως είναι φυσικό στις αποκρούσεις φιγουράρουν τερματοφύλακες των λιγότερο... εμπορικών ομάδων. Πρώτος με 16 είναι ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, Φιλίπ Μανοΐλοβιτς, δεύτερος με 13 ο Μάρκος Βελλίδης του ΠΑΣ και τρίτοι ο Σίλβα Χουάντερσον (Απόλλων) με τον Δημήτρη Κυριακίδη (Παναιτωλικός) που έχουν 12.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags