Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες από Θεσσαλονίκη: «Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, τι παίζει με Καρέλη - Δεν είναι ζούγκλα η Τούμπα»
| 2018-09-17 18:36:00

Ρουκέτες από Θεσσαλονίκη: «Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, τι παίζει με Καρέλη - Δεν είναι ζούγκλα η Τούμπα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρουκέτες από Θεσσαλονίκη: «Σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, τι παίζει με Καρέλη - Δεν είναι ζούγκλα η Τούμπα»

Τοποθέτηση που θα συζητηθεί από «ασπρόμαυρο» ρεπόρτερ.

Ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε με το παραπάνω με την αντίδραση και την εμφάνισή του στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ και έστειλε το καλύτερο μήνυμα για την ετοιμότητά του ενόψει των δύο σημαντικών παιχνιδιών που έρχονται. Ο Δικέφαλος φιλοξενεί την Πέμπτη την Τσέλσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και την ΑΕΚ την Κυριακή.

Ο διευθυντής της Forza, Γιώργος Κουβεντίδης κλήθηκε να μιλήσει στο sportdog γι'αυτά τα ματς, αλλά και τη μέχρι τώρα του ΠΑΟΚ. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τι σου άρεσε στη νίκη του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ;

«Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που μπορεί να ξεπερνά αντιξοότητες, μέσα σε δύσκολες έδρες και να κερδίζει. Στο 3’ δεν παίρνει πέναλτι μαρς, οι παίκτες άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στα μισά του ημιχρόνου, αλλά το γύρισε και κέρδισε. Έχει πια νοοτροπία πρωταθλητή.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μου άρεσε όλη η κατάσταση στο γήπεδο. Ωραίος κόσμος, ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς υβριστικά συνθήματα, οπαδοί των δύο ομάδων μαζί έξω από το γήπεδο. Ο ΟΦΗ έχει λείψει από τη Σούπερ Λίγκα και εύχομαι με την αλλαγή ιδιοκτησίας να βρει και τα κεφάλαια για να δυναμώσει και να παίζει πιο σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα, από το να παλεύει να σωθεί. Το αξίζει ο ΟΦΗ, το αξίζει και η Κρήτη».

Ο Καρέλης δείχνει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού;

«Σε επίπεδο δυνάμεων, ενδεχομένως. Χρειάζεται λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στην καινούρια του ομάδα, ο Λουτσέσκου δύσκολα χρησιμοποιεί παίκτη, που δεν έχει γίνει ακόμη κομμάτι της ομάδας. Με εντυπωσίασε, που τον ξεκίνησε στο Ηράκλειο, δε νομίζω να του δώσει άμεσα σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Σαν ποδοσφαιριστής, αναμφίβολα είναι πολύ ποιοτικός. Φορ μ΄ αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είχε ο ΠΑΟΚ και σαφέστατα θα βοηθήσει πολύ μέσα στη σεζόν».

Ποιο είναι το στοιχείο που σε εντυπωσιάζει στον φετινό ΠΑΟΚ;

«Η νοοτροπία του νικητή, που έχει πλέον αποκτήσει, η μεγάλη ατομική ποιότητα, το ότι μπορεί να απορροφήσει απώλειες σημαντικών παικτών του, όπως ο Βιεϊρίνια στη Βασιλεία ή ο Πρίγιοβιτς τώρα και να παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν του λείπουν ένας – δύο κομβικοί παίκτες».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για το ματς με την Τσέλσι;

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα πρέπει να δούμε και πως θα έρθει η Τσέλσι στην Ελλάδα. Με τον Σάρι η Τσέλσι έχει αγριέψει πολύ, αν χάσεις τη συγκέντρωσή σου έστω και για λίγο, μπορεί να σε καταστρέψει. Σ΄ αυτό το επίπεδο θέλει συγκέντρωση στο 100%, γιατί οι αντίπαλοι δεν συγχωρούν. Με τη Σπαρτάκ ο ΠΑΟΚ είχε ένα «νεκρό» διάστημα και δέχτηκε δύο γκολ, με την Μπενφίκα χάθηκε για λίγα λεπτά, και αποκλείστηκε. Σαν ομάδα, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τέτοιους αντιπάλους, αρκεί να τα κάνει όλα τέλεια για 90 λεπτά. Το παιχνίδι με την Τσέλσι είναι ιδιαίτερο, γιατί ακολουθεί και το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θέλει και μια διαχείριση δυνάμεων, αλλά και συναισθημάτων. Αυτοί που θα παίξουν με την Τσέλσι θα ξοδέψουν πολλή ενέργεια».

Με ΑΕΚ τι ματς περιμένεις να δούμε;

«Περιμένω να δούμε έναν ΠΑΟΚ, που θα προσπαθήσει να κάνει ότι και στον τελικό. Να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα, να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα, να κερδίσει. Η ΑΕΚ είναι σκληρός αντίπαλος, έχει δυνατό χαρακτήρα σαν ομάδα, νομίζω ότι ο Ουζουνίδης είναι καλύτερος από τον Χιμένεθ και έχει ήδη βάλει τη δική του σφραγίδα. Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ πιο ποιοτικός, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η ποιότητα από μόνη της».

Με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από πέρσι πιστεύεις ότι θα δούμε ειρηνικό παιχνίδι;

«Θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με ατμόσφαιρα καυτή, αλλά νομίζω σε νορμάλ επίπεδα. Υπάρχει γενικώς μια αίσθηση ότι η Τούμπα είναι μια ζούγκλα, αλλά όσοι την έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστώσει ότι είναι εκκλησία.

Ούτε στα περσινά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ άνοιξε μύτη, ο κόσμος ήταν υποδειγματικός, παρά το γεγονός ότι είχε την αίσθηση ότι τον κλέβουν και του στερούν το πρωτάθλημα. Σκέφτομαι τι θα μπορούσε να γίνει σε άλλα γήπεδα, αν οι γηπεδούχοι πάθαιναν αυτό, που έπαθε ο ΠΑΟΚ κι έχαναν το πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς, γιατί ένας δεν έφτανε.

Με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ έφαγε τέσσερα γκολ, έχασε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και άξιζε να περάσει, αλλά στο τέλος ο κόσμος χειροκρότησε τους Πορτογάλους.

Νομίζω ότι το ντέρμπι θα είναι ειρηνικό. Το πρωτάθλημα γενικώς δεν το βλέπω τόσο ειρηνικό, αλλά η κυβέρνηση είναι προφανώς ευχαριστημένη μ΄ αυτή την κατάσταση, για τους δικούς της λόγους, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μένουμε, λοιπόν, στα ευχολόγια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags