Facebook Pixel «Ο Μοδέστο εκθέτει τους Ουρτάδο και Ντουντού»
Ποδόσφαιρο
| 2011-01-20 00:37:00

«Ο Μοδέστο εκθέτει τους Ουρτάδο και Ντουντού»

«Ο Μοδέστο εκθέτει τους Ουρτάδο και Ντουντού»

Ο Νίκος Γαβαλάς μέσα από το blogτου σχολιάζει την ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και στέκεται κυρίως στην εξαιρετική εμφάνιση του Μοδέστο, ο οποίος βάζει τα… γυαλιά τόσο στον Ντουντού όσο και στον Ουρτάδο.

Την ώρα που οι προβολείς του γηπέδου Καραϊσκάκη αρχίζουν και σβήνουν, η λάμψη του Φρανσουά Μοδέστο δε χάνεται με τίποτα. Στο πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Γάλλος σε ρόλο αμυντικού χαφ ήταν συγκλονιστικός. Και δεν υπερβάλουμε καθόλου.

Θυμάστε πως έπαιζε ο Ντουντού την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα; Τότε που μας είχε εντυπωσιάσει και απορούσαμε πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστές αποφάσισε να έρθει απ' τα μέρη μας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο Μοδέστο ήταν δύο φορές καλύτερος από εκείνον τον Ντουντού. «Όργωσε» πάνω - κάτω όλο το γήπεδο για να κόψει, να μοιράσει, να σημαδέψει το δοκάρι και να πετύχει και γκολ. Τι άλλο μπορεί να περιμένει κάθε προπονητής από έναν σύγχρονο αμυντικό χαφ;

Και το φοβερό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ο Γάλλος δεν ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει μπροστά απ' τα σέντρερ μπακ. Για στόπερ και ακραίος αμυντικός αποκτήθηκε. Αλλά ο Βαλβέρδε, λόγω αναγκών (των απουσιών των Ντουντού και Ουρτάδο), δε δίστασε να τον χρησιμοποιήσει στη θέση του αμυντικού χαφ, λίγο πριν απ' τις γιορτές, σε εκείνο το νοκ άουτ παιχνίδι του κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με την επιλογή αυτή έβγαλε. λαγό απ' το μανίκι.

Το θέμα είναι πως με τον τρόπο που παίζει ο Μοδέστο, εκθέτει τις βασικές επιλογές για τη θέση του αμυντικού μέσου, τους Ντουντού και Ουρτάδο. Ο μεν Βραζιλιάνος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Όταν γυρίσει, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το βαθμό ετοιμότητάς του. Και αν επιτέλους θα μπορέσει να ξαναπαίξει όπως την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι.

Η δε επιστροφή του (απογοητευτικού έως τώρα) Ουρτάδο θα καθυστερήσει τελικώς. Κι αυτό γιατί έχει ξανά ενοχλήσεις στο σημείο του τραυματισμού του στο πόδι. Δεν αποκλείεται να γυρίσει μετά από έναν μήνα!

Έχουμε την αίσθηση πως το θέμα των αμυντικών μέσων θα πρέπει να απασχολήσει τον Ολυμπιακό ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Διότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι θέση - κλειδί. Στην παρούσα φάση, το γαλλικό κλειδί που ακούει στο όνομα Μοδέστο, είναι ικανό να προσφέρει πολλές και πολύτιμες λύσεις.

ΥΓ: Παρά το 1-1, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς της 2ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα. Σε τέτοια ντέρμπι, είναι ρίσκο να δώσουμε τον τίτλο του φαβορί σε μία απ' τις δύο ομάδες.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags