Facebook Pixel Sportdog.gr | Υποψιασμένος στην Τούμπα ο Γκεστράνιους – Τι δήλωσε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;
| 2018-09-21 11:03:00

Υποψιασμένος στην Τούμπα ο Γκεστράνιους – Τι δήλωσε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

Sportdog Team
Υποψιασμένος στην Τούμπα ο Γκεστράνιους – Τι δήλωσε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

Ο Φινλανδός διαιτητής είναι ενήμερος για τις δύο ομάδες.

Συνέντευξη στον Τύπο της πατρίδας του έδωσε ο Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ο 40χρονος Φινλανδός ρέφερι (ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA) ορίστηκε για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στη Superleague και σε συνέντευξή του στην πατρίδα του δήλωσε... ανυπόμονος για να βρεθεί στην Τούμπα, ενώ αποκάλυψε πως ήδη ξεκίνησε το “σκάουτινγκ”, παρακολουθώντας αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

«Είναι μία μεγάλη και φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες», ήταν το πρώτο σχόλιο του διεθνούς ρέφερι στην ιστοσελίδα “iltasanomat.fi”.

Ακολούθως ο Γκεστράνιους ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει αν επαναληφθεί μία παρόμοια κατάσταση με αυτή στο τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα, το οποίο διεκόπη. «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα συσκεφτώ με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί».

Για το αν του έχει τύχει ποτέ στο παρελθόν ανάλογο περιστατικό, είπε πως: «Στην αρχή της καριέρα μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο Φινλανδός ρέφερι αναφέρθηκε στην προηγούμενη παρουσία του σε αγώνες των δύο Δικεφάλων (είχε σφυρίξει τους αγώνες Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ 6-1 και ΑΕΚ-Ριέκα 2-2): «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διηύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική γιατί αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ»!

Αναφορικά με την προετοιμασία του για το κυριακάτικο ντέρμπι, ο Γκεστράνιους ανέφερε πως έχει ήδη κάνει... σκάουτινγκ στα παιχνίδια των δύο ομάδων: «Έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, μέσω της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους».

Ενώ για το γεγονός ότι δουλεύει πολύ στη φυσική κατάσταση, περίπου 10-13 ώρες την εβδομάδα, είπε: «Ναι, απλά η δουλειά μου».

Ακολούθως σημειώνεται ότι η βασική δουλειά του Γκεστράνιους είναι τεχνικός πωλητής στην εταιρεία "Martten Finland" (Μία εταιρεία σχεδίασης ετικετών), ενώ προηγουμένως εργάστηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags