Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Sportdog στην Τούμπα - Γκράφιτι παντού - «ΠΑΟΚ, αλητεία και αμπαλέα παιδεία» (ΦΩΤΟ)
| 2018-09-22 14:00:00

Το Sportdog στην Τούμπα - Γκράφιτι παντού - «ΠΑΟΚ, αλητεία και αμπαλέα παιδεία» (ΦΩΤΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το Sportdog στην Τούμπα - Γκράφιτι παντού - «ΠΑΟΚ, αλητεία και αμπαλέα παιδεία» (ΦΩΤΟ)

Επιτόπιο ρεπορτάζ πριν το μεγάλο ντέρμπι.

Όλα κινούνται στο ρυθμό του ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Το Sportdog βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη νύφη του Θερμαϊκού προκειμένου να καλύψει το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τις μνήμες να μην έχουν ξεθωριάσει από όσα συνέβησαν στο περσινό παιχνίδι, στο οποίο μία φάση έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα.

Η Τούμπα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη των Δικεφάλων. Ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στρίβεις αριστερά στην Κλεάνθους και ανηφορίζεις. Μετά από περίπου 400 μέτρα την αντικρύζεις μπροστά σου. 59 χρόνια ιστορίας στέκουν αγέρωχα και επιβλητικά μπροστά στα μάτια του διαβάτη, ο οποίος δεν μένει απτόητος στη θέα της έδρας του ΠΑΟΚ.

Γι' αυτό άλλωστε η Τούμπα αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους ΠΑΟΚτσήδες. Πάνω στους τοίχους του γηπέδου που κτίστηκε σε χώρο-δωρεά της οικογένειας Δεδέογλου και οι οπαδοί κλήθηκαν να συνδράμουν οικονομικά στην αποπεράτωσή του, δύο φορές μάλιστα, μέσω του «Λαχείου υπέρ ανεγέρσεως του νέου σταδίου του ΠΑΟΚ», οι φίλαθλοι έχουν... ζωγραφίσει τα συναισθήματά τους για την ομάδα τους.

Πάντου γύρω από το σπίτι του Δικεφάλου του Βορρά βλέπεις γκράφιτι, τα οποία αποτυπώνουν μηνύματα, μερικά εκ των οποίων είναι τόσο οικεία, ακόμα και σε οπαδούς άλλων ομάδων.

«ΠΑΟΚ ζούμε στην Πόλη να σε δούμε», είδαμε γραμμένο σε έναν τοίχο ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν για την ομάδα τους εδώ και δεκαετίας οι οπαδοί της ΑΕΚ. «Ερμής Πέραν ΠΑΟΚ, 140 χρόνια ιστορίας». Οι καταβολές των δύο ομάδων είναι κοινές, άλλωστε. Και ας τους χωρίζουν 500 χιλιόμετρα και άλλων ειδών συμφέροντα που θέλουν τους δυο λαούς χωρισμένους και τσακωμένους.

Η ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Πάντοτε οι Ενωσίτες σέβονταν τους ΠΑΟΚτσήδες και το αντίστροφο.

Έξω από τη Θύρα 4 η ΑΜΠΑΛΕΑ είναι σημείο αναφοράς, όπως και τα γκράφιτι που προάγουν την αδελφοποίηση των οργανωμένων με αυτούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Συνθήματα υπάρχουν και κατά των οπαδών του συμπολίτη Άρη, όπως και πολιτικά μηνύματα, τα οποία έχουν ως αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ειδικά με το Μακεδονικό ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακούσει τα σχολιανά του από τους ΠΑΟΚτσήδες...

Δείτε το φωτορεπορτάζ και μείνετε συντονισμένοι στο Sportdog, το οποίο θα καλύψει τα πάντα από Θεσσαλονίκη και τη μάχη των Δικεφάλων.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags