Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι δεν... ΠΑΣ στην κορυφή - «Λύγισε» για πρώτη φορά στα Γιάννινα ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-22 22:25:00

Έτσι δεν... ΠΑΣ στην κορυφή - «Λύγισε» για πρώτη φορά στα Γιάννινα ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έτσι δεν... ΠΑΣ στην κορυφή - «Λύγισε» για πρώτη φορά στα Γιάννινα ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα από τους Ηπειρώτες (1-0) με απίθανο αυτογκόλ!

Μετά από τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Άρης ηττήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

Οι Κίτρινοι είχαν κακή απόδοση, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στάθηκαν, όμως, και άτυχοι «λύγισαν» από τους -άριστα στημένους στον αγωνιστικό χώρο- Ηπειρώτες εξαιτίας ενός αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65’.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Άρης τη φετινή σεζόν, με την ήττα να τον κρατά στους 9 βαθμούς και να μην του επιτρέπει να ανεβεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Αντίστοιχα ο ΠΑΣ έφτασε τους 6 πόντους με τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα «κύλησαν» χωρίς ρυθμό και ευκαιρίες, αλλά με αρκετή ένταση. Ο Άρης ήταν η ομάδα  που πήρε εξ’ αρχής των πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η καλή αμυντική οργάνωση του ΠΑΣ δυσκόλεψε τους Κιτρίνους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 29’, όταν ο Γκαρσία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για τον Άρη, αλλά αριστερό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η «απάντηση» του ΠΑΣ, ο οποίος έφυγε στην κόντρα, με τους Λέο και Βιντάλ να συνεργάζονται, τον δεύτερο να σουτάρει εντός περιοχής και τον Κουέστα να κάνει δύσκολη επέμβαση. Στο 30’ ο Μυστακίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε άουτ υπό την πίεση του Δεληζήση, ενώ στο 36’ Γκάμα έκανε ωραίο κοντρόλ εκτός περιοχής και σουτ με τη μία, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή χωρίς ευκαιρίες και με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Η πρώτη προσπάθεια του Άρη να απειλήσει την αντίπαλη εστία έγινε στο 64’ με ένα μακρινό σουτ του Μπάσα που μπλόκαρε ο Βελλίδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΣ. Ο Λεό βρέθηκε σε διαγώνια θέση εντός περιοχής και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Δελησήζη και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του!

Ό Άρης αδυνατούσε να βρει ρυθμό και να απειλήσει μετά το γκολ που δέχθηκε, γεγονός που ανάγκασε τον Πάκο Ερέρα να προβεί σε τριπλή αλλαγή περνώντας στο ματς του Σιώπη, Μαρτίνες και Ναζλίδη. Παρ’ όλα αυτά, λίγα άλλαξαν, με τους Θεσσαλονικείς να εντείνουν μεν την πίεσή τους, αλλά να περιορίζονται σε σέντρες από τα πλάγια, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους. Κάπως έτσι, από γεμίσματα δηλαδή, προήλθαν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Άρη για την ισοφάριση. Στο 86’ ο Βελλίδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Γκάμα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η προβολή του Δεληζήση από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Γκάμα, Ντιγκινί και Γιουνές έκαναν και οι τρεις το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Άρης να μην έχει φαντασία στο παιχνίδι του και να μπλοκαριστεί στην άμυνα του ΠΑΣ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το συνηθισμένο του 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρι ήταν ο Βελλίδης, με τους Σκόνδρα, Μιχαήλ και Τζημόπουλο να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Ο Τσικάρσκι κάλυψε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και ο Μπουκουβάλας τη δεξιά, ενώ την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Λίλα, Βιντάλ και Νικολιάς. Το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ αποτέλεσαν ο Λεό και ο Μυστακίδης.

Ο Πάκο Ερέρα εφάρμοσε 4-2-3-1 για τον Άρη, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα και τους Τζανακάκη, Δεληζήση, Βέλεθ και Κολάσο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ως δίδυμο στον άξονα αγωνίστηκαν ο Ματίγια και ο Μπάσα, έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Ντιγκινί. Δεξιά στα χαφ έπαιξε κινήθηκε ο Γκάμα, αριστερά ο Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουνές.

Η ΦΑΣΗ: Το καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Γκαρσία στο 29’ κατέληξε στο δοκάρι, με τον Αργεντινό να στέκεται άτυχος και να μην πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, που θα έδινε και το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ευάγγελος Γρατσάνης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και είχε μια καλή διαιτησία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης… προσγειώθηκε μετά από το «παραμυθένιο» ξεκίνημά του και ετοιμάζεται για τη δύσκολη συνέχεια, ενώ ο ΠΑΣ πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη και απέδειξε ότι διαθέτει για ακόμα μια σεζόν ένα δυσκολοκατάβλητο και εξαιρετικά οργανωμένο σύνολο, ικανό να κάνει ζημιές.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε το αυτογκόλ του Δεληζήση ΕΔΩ


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης – Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Βιντάλ (89’ Σιόντης), Τσικάρσκι – Μυστακίδης (63’ Κρίζμαν), Λεό (75’ Αθανασιάδης)

Άρης (Ερέρα): Κουέστα - Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο - Ματίγια, Μπάσα (80’ Σιώπης) – Ντιγκινί (80’ Ναζλίδης), Γκαρσία (80’ Μαρτίνες), Γκάμα – Γιουνές

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags