Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπουρλότο στο πρωτάθλημα και τρόμος με το VAR - Τι θα γίνει και θα... αλλοιωθούν αποτελέσματα
| 2018-09-25 19:30:00

Μπουρλότο στο πρωτάθλημα και τρόμος με το VAR - Τι θα γίνει και θα... αλλοιωθούν αποτελέσματα

Sportdog Team
Μπουρλότο στο πρωτάθλημα και τρόμος με το VAR  - Τι θα γίνει και θα... αλλοιωθούν αποτελέσματα

Τι φοβούνται οι ομάδες για τις προσεχείς αγωνιστικές.

Η χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ Πανιωνίου και Ολυμπιακού αποτέλεσε το… κερασάκι στην τούρτα μιας σεζόν που έχει ξεκινήσει με ουκ ολίγες αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις και έχει ανοίξει για τα καλά την κουβέντα σχετικά με τη χρήση του VAR στα παιχνίδια της Superleague.

H θέση της Κυβέρνησης ,  που έγινε γνωστή νωρίτερα, αναφέρει πως στόχος είναι η χρησιμοποίησή του VAR πειραματικά από τον προσεχή Ιανουάριο και η πλήρης εφαρμογή στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν.

Πάντως, παραμένει αμφίβολο το αν ο χρόνος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι επαρκής, με το παράδειγμα της Τουρκίας να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Συγκεκριμένα, στη γειτονική χώρα το VAR εφαρμόστηκε πειραματικά το τελευταίο δίμηνο σε -λιγότερα από πέντε- επιλεγμένα ματς.

Η χρήση του έγινε πιλοτικά, με σκοπό την επιμόρφωση και προετοιμασία των διαιτητών σχετικά για την πλήρη εφαρμογή του στο μέλλον. Φυσικά, τα γήπεδα στα οποία πραγματοποιήθηκε το πείραμα είχαν τις ανάλογες υποδομές, κάτι που δεν ισχύει για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνεπώς, το γεγονός ότι σε ένα πρωτάθλημα με πολύ καλύτερες υποδομές και γήπεδα από τα δικά μας, δεν κατέστη δυνατή η άμεση εφαρμογή του μέτρου, «γεννά» ορισμένα ερωτηματικά. Πότε θα προλάβουν να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές ώστε τα γήπεδα τη Superleague να μπορούν να υποστηρίξουν την εν λόγω τεχνολογία και πότε θα περάσουν οι διαιτητές και οι χειριστές τα απαραίτητα σεμινάρια για να είναι εξοικειωμένοι με το VAR;

Τις απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι αρμόδιοι, που προφανώς γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και καλούνται να ενεργήσουν άμεσα, ώστε η τεχνολογία να… προλάβει τα χειρότερα.

Μέχρι τότε, πάντως, οι ομάδες «τρέμουν» ότι η γκρίνια για τη διαιτησία και οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων θα είναι και φέτος συχνό φαινόμενο στο πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού τα δείγματα γραφής στις πρώτες αγωνιστικές κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Φυσικά, το VAR δεν μπορεί όλα τα προβλήματα, όπως σας επισημάναμε με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά η βοήθειά του σίγουρα θα είναι πολύτιμη στο πρωτάθλημά μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοβερή ανατροπή με το ακυρωθέν γκολ - Γι’ αυτό δε θα μετρούσε ποτέ - Τι φοβερό έγινε με τον επόπτη

Την εύνοια της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός - Βαστάτε Τούρκοι τα άλογα πίσω - Τα ακούω βερεσέ για το οφσάιντ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags