Facebook Pixel Sportdog.gr | Τούμπα η ψυχολογία – Καθάρισε με τριάρα η ΑΕΚ και βλέπει Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-29 22:23:00

Τούμπα η ψυχολογία – Καθάρισε με τριάρα η ΑΕΚ και βλέπει Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τούμπα η ψυχολογία – Καθάρισε με τριάρα η ΑΕΚ και βλέπει Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ η Ένωση, νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ.

Χωρίς να ιδρώσει, η ΑΕΚ καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον ΟΦΗ, πήρε τη νίκη με 3-0, στην Κρήτη και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος πλέον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League κόντρα στη Μπενφίκα, ενώ ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Super League. Το αρνητικό για την Ένωση ήταν ότι έχασε τον Έλντερ Λόπες, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Γκάλο έπαιξε βασικός, έφτιαξε ευκαιρίες με τα γεμίσματά του και σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ παρέταξε την ΑΕΚ στο Ηράκλειο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, δεξί μπακ εισήλθε ο Γκάλο αντί του επιβαρημένου Μπακάκη, το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Λόπες και δίδυμο στα στόπερ τοποθετήθηκαν ο Τσιγκρίνσκι με τον Τσόσιτς. Στη μεσαία γραμμή παρέμειναν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Στην μπροστινή γραμμή ο Μάνταλος κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Μπακασέτας τη δεξια, ο Κλωναρίδης έπαιξε ως περιφερειακός επιθετικός, λόγω της απουσίας του Λιβάγια και ο Πόνσε στην αιχμή του δόρατος ολοκλήρωνε το 4-4-1-1 του Εβρίτη τεχνικού.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης (68' Κουτσιανικούλης), Μιχόγεβιτς, Παπαστεριανός (68' Νάστος), Κομεσίδης, Σάσι, Κοροβέσης, Μπολάκης, Ποτουρίδης

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (72' Χουλτ), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (58' Γιαννιώτας), Πόνσε (69' Γιακουμάκης)

H ΦΑΣΗ Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο που έφερε το 0-2

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σιδηρόπουλος δεν ελέγχεται για κάποια αμφισβητουμενη φάση. Δίκαια απέβαλλε τον Κομεσίδη στο 30'. Βέβαια έδωσε κάρτα για ανεξήγητο λόγο στον Μπακασέτα που δέχτηκε καρέκλα από οπαδούς του ΟΦΗ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το ματς είχε ένα και μοναδικό πρωταγωνιστή, τον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έκλεισε τον ΟΦΗ στα καρέ του, δημιουργώντας ευκαιρίες στην εστία του Σωτηρίου. Με εξαίρεση δύο φάσεις των Κρητικών με τον Ποτουρίδη και τον Σασί, η Ένωση δεν απειλήθηκε καθόλου. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν ευκαιρίες με τον Πόνσε να αστοχεί δύο φορές από κοντά (8', 12'), αλλά στο 20' ο Μπακασέτας με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ.

Καταλυτική για τους φιλοξενούμενους ήταν η αποβολή του Κομεσίδη στο 30'. Όχι μόνο γιατί απέκτησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά επειδή από αυτή τη στατική φάση προήλθε το δεύτερο τέρμα της πρωταθλήτριας Ελλάδας με απευθείας, πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, ο οποίος έκανε σεφτέ για τη φετινή σεζόν.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να σκοράρει. Στο 64' σημείωσε και τρίτο τέρμα με τον Πόνσε να βάζει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, στο 64'. Το κακό για την Ένωση ήταν ότι στο 70' έχασε τον Λόπες που αποχώρησε κλαίγοντας με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο.

Η ΑΕΚ διατήρησε το 3-0 μέχρι τέλους, πήρε το τρίποντο και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 πόντους, περιμένοντας το αυριανό ματς μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, για να δει, αν θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση.

 

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags