Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φωτιές» Νικολακόπουλου: «Έτσι θα παίξει ο Μαρτίνς - Αν θέλει τίτλο, να... - Τι πιστεύω για Ραζβάν»
| 2018-09-30 13:30:00

«Φωτιές» Νικολακόπουλου: «Έτσι θα παίξει ο Μαρτίνς - Αν θέλει τίτλο, να... - Τι πιστεύω για Ραζβάν»

του Γιώργου Κτενά
«Φωτιές» Νικολακόπουλου: «Έτσι θα παίξει ο Μαρτίνς - Αν θέλει τίτλο, να... - Τι πιστεύω για Ραζβάν»

Ο έμπειρος ρεπόρτερ αποκλειστικά στo Sportdog για το μεγάλο ντέρμπι. 

 

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί τον κορυφαίο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και εύστοχα σχόλια πάνω στην επικαιρότητα της ομάδας. Το sportdog.gr επικοινώνησε μαζί του, με αφορμή το ντέρμπι των Ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι που δίχως άλλο ξεχωρίζει με διαφορά από το επόμενο στο πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Μας μίλησε για το πώς περιμένει να παίξει ο Μαρτίνς και ο Λουτσέσκου, για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που υπολογίζει στην παρουσία τους, αλλά και για τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο γεμάτο Καραϊσκάκη, στο πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση νίκης, ενώ χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του προπονητή του Δικέφαλου με αφορμή το περσινό πρωτάθλημα.

«Όπως παίζει συνήθως περιμένω να παίξει ο Πέδρο Μαρτίνς και εναντίον του ΠΑΟΚ, δε νομίζω ότι έχουμε να περιμένουμε εντυπωσιακές αλλαγές. Ο Μαρτίνς είναι της φιλοσοφίας ότι η συνταγή που είναι επιτυχημένη δεν την αλλάζεις εύκολα. Με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 9 παιχνίδια, πάει να πει ότι του πηγαίνει αυτή η συνταγή. Ο σχηματισμός από την αρχή της σεζόν είναι 4-2-3-1 και δεν αλλάζει. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, όμως, είναι ότι στα δύσκολα ο Μαρτίνς το γυρίζει σε 4-4-2 στο δεύτερο ημίχρονο και παίζει με Γκερέρο και Χασάν», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr.

Πώς περιμένετε να παίξει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Δικέφαλος έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία.

«Και τον ΠΑΟΚ τον περιμένω να παίξει όπως παίζει συνήθως. Βλέπω ότι ο Λουτσέσκου δεν χρησιμοποιεί τις μεταγραφές στη βασική 11άδα. Οι παίκτες-κλειδιά για τον ΠΑΟΚ είναι ο Μαουρίτσιο με τον Πέλκα και ο Πρίγιοβιτς με την ψυχολογία που έχει μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της ΑΕΚ. Όσον αφορά το ρόστερ, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν σίγουρα τα πιο ακριβά ρόστερ, αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Μέσα από την πορεία της σεζόν μόνο μπορούμε να μάθουμε πιο είναι καλύτερο και πιο ποιοτικό. Ο ΠΑΟΚ έχει το αβαντάζ ότι έχει τον ίδιο προπονητή και την ίδια 11άδα σε σχέση με πέρσι, το αβαντάζ της χημείας. Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ του ενθουσιασμού, με τα πολλά νέα πρόσωπα, από τα οποία όμως δεν μπορεί να πάρει συνοχή».

Αν νικήσει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα έχει ένα καλό προβάδισμα από νωρίς στο πρωτάθλημα;

«Την πέμπτη αγωνιστική δεν μπορεί ποτέ να κριθεί ένα πρωτάθλημα. Αλλά αν πάει η διαφορά στο +5 από τον ΠΑΟΚ, θα είναι πολύ ωραίο πλεονέκτημα. Ειδικά αν το διατηρήσει και την επόμενη αγωνιστική που παίζει με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν θα βγει καμιά ομάδα εκτός μάχης τίτλου τόσο σύντομα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Το γεμάτο Καραϊσκάκη μπορεί να δώσει ώθηση στον Ολυμπιακό για τη νίκη;

«Ο παράγοντας έδρα είναι καθοριστικός στα ντέρμπι. Ειδικά όπως το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός πέρσι έχασε το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του, με απώλεια 10 βαθμών. Αν θέλει φέτος να πάρει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να το πάρει στο σπίτι του. Να αξιοποιήσει στο 100% τον παράγοντα έδρα».

Τέλος, έχει γίνει μεγάλο θέμα το τελευταίο διάστημα με τις δηλώσεις του Λουτσέσκου για το περσινό πρωτάθλημα. Δημιουργεί εκνευρισμό αυτή η διαδικασία ενόψει ντέρμπι;

« Δεν ξέρω αν και πόσο εκνευρισμό δημιουργεί, γιατί κάπου είναι 'περσινά ξινά σταφύλια' όταν λέει κάποιος κάτι συνεχώς επί έξι μήνες, ξέρω όμως ότι σίγουρα δεν βοηθάει να δημιουργηθεί ένα πιο καλό κλίμα, που το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο μας. Και είναι κοινά αποδεκτό, ακόμα και από πλευράς ΠΑΟΚ από ο,τι καταλαβαίνω, ότι πρόκειται για άστοχες τοποθετήσεις από την πλευρά του Λουτσέσκου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags