Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φαβορί η Μπενφίκα στο ματς με την ΑΕΚ» - Η ατάκα του Κατσουράνη που θα συζητηθεί!
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-02 12:11:00

«Φαβορί η Μπενφίκα στο ματς με την ΑΕΚ» - Η ατάκα του Κατσουράνη που θα συζητηθεί!

Sportdog Team
«Φαβορί η Μπενφίκα στο ματς με την ΑΕΚ» - Η ατάκα του Κατσουράνη που θα συζητηθεί!

Ο παλαίμαχος άσος έχει παίξει και στις δύο ομάδες...

Την Μπενφίκα, λόγω «ποιότητας και εμπειρίας» χρίζει φαβορί, ο Κώστας  Κατσουράνης,  στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο τεχνικός διευθυντής της  Παναχαϊκής, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ αλλά και στην Μπενφίκα (από το 2006 έως το 2009), μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα O Jogo.

«Θα είναι ένα δύσκολο και περίπλοκο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της και θέλει να κερδίσει και τους τρεις βαθμούς. Από την πλευρά της Μπενφίκα, θα είναι το ίδιο: είναι μια ομάδα που αναζητά επίσης βαθμούς. Η Μπενφίκα και η ΑΕΚ έχασαν το πρώτο παιχνίδι και έτσι θα είναι ακόμα πιο δύσκολη πρόκληση. Η πίεση θα είναι μεγάλη και για τις δύο ομάδες, επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι, θα δούμε ποιος θα είναι πιο ισχυρός», είπε  Κατσουράνης.

«Είδα τα παιχνίδια της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη, η Μπενφίκα έπαιξε πολύ καλά. Γνωρίζω όλους παίκτες και λέω ότι η Μπενφίκα έχει καλή ομάδα. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί γι αυτό το παιχνίδι, για την ποιότητα των παικτών της και για την εμπειρία τους στο Champions League. Αυτό μπορεί να  παίξει ρόλο, αλλά η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της, όπου είναι μια ισχυρή ομάδα, κι εφέτος έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

«Στην Θεσσαλονίκη ήταν μια καλή και σημαντική νίκη για τη Μπενφίκα, που την βοήθησε για να προκριθεί στην φάση των ομίλων του Champions League. Αλλά τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, σε έναν διαφορετικό σημείο του τουρνουά. Τώρα δεν  παίζεται η πρόκριση. Είναι ένα παιχνίδι που αξίζει βαθμούς και αυτό κάνει διαφορετική την προσέγγιση και τη νοοτροπία. Η ΑΕΚ είναι άξια ως σύνολο, έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα και καλή ομάδα. Στο σπίτι, παίζει επιθετικά, θα προκαλέσει προβλήματα στην Μπενφίκα, επειδή παίζει καλό ποδόσφαιρο, γρήγορο και αυτό είναι πιο δύσκολο για τους αντιπάλους. Η ταχύτητα των επιθετικών καθιστά την ΑΕΚ επικίνδυνη για τους αντιπάλους και για την Μπενφίκα», είπε ο Κώστας Κατσουράνης, ενώ τόνισε σχετικά με την παρουσία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και την αναγκαιότητα κλήσης του στην εθνική ομάδα.

«Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για την Ελλάδα και αξίζει να κληθεί. Θα πρέπει να τον παρακολουθήσουν και να τον φωνάξουν», υποστήριξε για τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα, που γεννήθηκε στη Γερμανία, έχει  ελληνική καταγωγή και έχει αγωνιστεί στην εθνική Γερμανίας U-21.

«Είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Είναι έτοιμος για την Μπενφίκα και το έχει δείξει, κερδίζοντας τη μάχη από τους άλλους τερματοφύλακες. Νομίζω ότι έχει κάνει καλά παιχνίδια. Θα συνεχίσει να δείχνει την ποιότητά του».

Η Μπενφίκα έχει ιστορία υπέρ ... και εναντίον με ελληνικές ομάδες : εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες (24 - 19 γκολ), αλλά στη μοναδική της συνάντηση με την ΑΕΚ έχασε (1-0 με γκολ του Μαϊστόροβιτς την 1.10.2009), στους ομίλους του Europa League.

Συνολικά, σε εννέα ευρωπαϊκούς αγώνες σε ελληνικό έδαφος, η Μπενφίκα έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες, ενώ η ΑΕΚ έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε αναμετρήσεις με πορτογαλικές ομάδες: σε έξι αγώνες, δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags