Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι κρυμμένοι «θησαυροί» του αθλητικού κέντρου του Ατρόμητου!
| 2018-10-03 13:40:00

Οι κρυμμένοι «θησαυροί» του αθλητικού κέντρου του Ατρόμητου!

Sportdog Team
Οι κρυμμένοι «θησαυροί» του αθλητικού κέντρου του Ατρόμητου!

Στο αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου υπάρχουν αρκετοί κρυμμένοι «θησαυροί».

Πολύ σημαντικές επενδύσεις της διοίκησης του συλλόγου. Κάποιες είναι ορατές και ευρέως γνωστές, κάποιες όμως όχι. Αυτές που δεν φαίνονται κάνουν τη διαφορά και είναι σπουδαιότερες πολλές φορές από μία ηχηρή μεταγραφή. Εχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τις… μεταγραφές πολύ σημαντικών μηχανημάτων αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας, οι οποίες αποκτήθηκαν για να πλαισιώσουν το υπερσύγχρονο κέντρο αποκατάστασης-αποθεραπείας Atromitos Spa που κοσμεί το Μαζαράκη, το οποίο αναμφίβολα έχει πάει σε άλλο επίπεδο την ομάδα του Περιστερίου.

Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος αρέσκεται σε τέτοιες αγορές και ο Γιώργος Σπανός συμμερίζεται την... τρέλα του και διαθέτει το ανάλογο μπάτζετ χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακούτε συχνά τους ποδοσφαιριστές να μιλούν για τις τρομερές παροχές και συνθήκες εργασίας, τις οποίες συναντάς μόνο σε μεγάλα κλαμπ. 

Ακριβώς σε αυτές θα αναφερθούμε με την βοήθεια του πολύπειρου γυμναστή αποκατάστασης Γιώργου Πήδουλα και του επί σειρά ετών φυσικοθεραπευτή του Ατρόμητου Παναγιώτη Αμπελιώτη, οι οποίοι παίζουν… μπάλα υψηλού επιπέδου πίσω από την κουρτίνα, μαζί με τον γυμναστή Σωτήρη Ρούσση, τους άλλους δύο φυσικοθεραπευτές Λευτέρη Γαϊτάνο, Νεκτάριο Κούφαλη και φυσικά τους ιατρούς Νίκο και Ανδρέα Πισκοπάκη. Εμείς με τη σειρά μας θα προβάλλουμε τα σπουδαία εργαλεία, που έχουν δοθεί σε ένα άρτια καταρτισμένο επιτελείο. Σε ένα τεχνικό-ιατρικό τιμ που αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, που είναι και αυτοί αθέατοι, αλλά ταυτόχρονα πρωταγωνιστές στο δικό τους… γήπεδο. Για να μην μακρυγορούμε ο… λόγος στον Γιώργο Πήδουλα.

«1.Χειροποδήλατο. Βοηθά έναν ποδοσφαιριστή που έχει υποβληθεί σε εγχείριση των κάτω άκρων να χρησιμοποιεί τα άνω άκρα για να υπάρχει οξυγόνωση στον οργανισμό και να επανέλθει πιο γρήγορα».

2.VertiMax. Ένα σύστημα με ιμάντες για τα χέρια, τα πόδια και τη μέση, που αφορά ασκήσεις αποκατάστασης, ενδυνάμωσης.

3.Bobopro. Μία διαδραστική πλατφόρμα αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης. Συνδέεται με μία οθόνη και μέσω διαφόρων παιχνιδιών βοηθά τους παίκτες που βρίσκονται σε μετεγχειριτική κατάσταση, έτσι ώστε να επανακτήσουν την ισορροπια τους, αλλά και τους υγιείς για να δυναμώσουν και να βελτιωθούν.

4.Fitlight. Ενα ασύρματο σύστημα μέτρησης αντανακλαστικών το οποίο αποτελείται από πολλές φωτιζόμενες μονάδες, διαφόρων χρωμάτων, που αναβοσβήνουν και χρησιμοποιούνται ως στόχοι. Σημαντικό για την αποκατάσταση και στον χρόνο αντίδρασης του ποδοσφαιριστή. Δουλεύεται και στο γήπεδο και στο γυμναστήριο.

*5.Team system polar. Πρόκειται για το μετρικό σύστημα καρδιακής συχνότητας, που αφορά τις καταγραφές σε παιχνίδια και προπονήσεις, βάσει των εργομετρικών των ποδοσφαιριστών. Βοηθά στον καθορισμό των προπονητικών μονάδων, αφού παρέχει βασικές πληροφορίες. Από τα χιλιόμετρα και τα σπριντ μέχρι την επιβάρυνση που μπορεί να έχει κάθε παίκτης».

*Αυτό το σύστημα δεν είναι νέο απόκτημα, αφού το διαθέτει χρόνια ο σύλλογος.

Φυσικά πριν πάρει τη σκυτάλη ο γυμναστής αποκατάστασης (συμμετέχει στον 3ο από τους πέντε σταθμούς αποκατάστασης), η κούρσα για την επάνοδο ενός τραυματία ξεκινά με τον φυσικοθεραπευτή. Ο Παναγιώτης Αμπελιώτης (έκλεισε αισίως μία δεκαετία στον Ατρόμητο) αναφέρθηκε στα νέα αποκτήματα, αλλά και στις… ψαγμένες τεχνικές.

«1.Indiba. Ένα σύγχρονο μηχάνημα ραδιοκυμάτων. Χρησιμοποιήθηκε πρώτα από την Μπαρτσελόνα και στα χνάρια της βάδισαν πολλά μεγάλα κλαμπ. Αυτό το μηχάνημα για να το πούμε απλά θρέφει τα κύτταρα. Επιταχύνει την επούλωση των ιστών, μειώνοντας τη διάρκεια αποκατάστασης.

2.GameReady. Παγοθεραπεία-πρεσσοθεραπεία. Ένα φορητό μηχάνημα κρυοθεραπείας, που διαθέτει μπαταρία και βοηθά πάρα πολύ στις κακώσεις, κλωτσιές, διαστρέμματα ύστερα από ματς ή προπονήσεις. Είναι σημαντικό εργαλείο γιατί για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και μέσα στο πούλμαν σε μία αποστολή της ομάδας για να μην χάνουμε χρόνο».

Ο Αμπελιώτης στάθηκε και στις νέες τεχνικές αποκατάστασης, που δεν κοστίζουν, όπως τα δύο προαναφερθέντα μηχανήματα, αλλά είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακές:

«1.Ergontools. Πρόκειται για μία καινοτόμα τεχνική που έχει εξελίξει έλληνας καθηγητής φυσιοθεραπειας και χρησιμοποιείται επίσης από μεγάλες ομάδες όπως είναι για παράδειγμα η Αρσεναλ. Είναι ατσάλινα εργαλεία που βοηθούν στο μαζάζ. Στην θεραπεία του μαλακού ιστού του σώματος. 2.Flossing. Μία θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει ειδικούς ελαστικούς ιμάντες, υλικού -λάτεξ, οι οποίοι εφαρμόζονται στο ανθρώπινο σώμα για τη θεραπεία μυοσκελετικών και νευρο-μυοσκελετικών παθήσεων. Ουσιαστικά είναι μία μέθοδος κινητοποίησης των μαλακών μορίων».

Το ειδικό ψηφιακό ρολόι και οι παλαιότερες προσθήκες

Αξίζει να αναφέρουμε και το ειδικό ψηφιακό ρολόι στο γυμναστήριο, το οποίο ελέγχει την θερμοκρασία την στιγμή της εκγύμνασης, αλλά και που ρυθμίζει το χρόνο εκτέλεσης κάθε άσκησης.  

Σε αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές… πινελιές προσθέστε και τα παλαιότερα, αλλά εξίσου σημαντικά μηχανήματα, που αποκτήθηκαν και συγκεκριμένα όπως το ποδήλατο και τον διάδρομο νερού, που επίσης βοηθούν στην αποκατάσταση, ενδυνάμωση και στην προπόνηση υψηλών απαιτήσεων, χωρίς να επιβαρύνουν μύες, συνδέσμους και αρθρώσεις. Επίσης, το τζακούζι, την θερμαινόμενη και την κρύα πισίνα, το χαμάμ, τη σάουνα και τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα ενδυνάμωσης technogym.

Πηγή: atromitistas.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags