Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι δηλώσεις Γαλανόπουλου για το ντέρμπι με Ολυμπιακό που πρέπει να διαβάσουν όλοι στην ΑΕΚ!
| 2018-10-07 15:56:00

Οι δηλώσεις Γαλανόπουλου για το ντέρμπι με Ολυμπιακό που πρέπει να διαβάσουν όλοι στην ΑΕΚ!

Sportdog Team
Οι δηλώσεις Γαλανόπουλου για το ντέρμπι με Ολυμπιακό που πρέπει να διαβάσουν όλοι στην ΑΕΚ!

Τι σχολίσε στο match programme!

"Σαφέστατα και είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό που έχουμε μπροστά μας, ένα πραγματικό ντέρμπι με όλα όσα περιλαμβάνει ο όρος, αλλά από εκεί και πέρα εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε αντίδραση, μετά την ήττα από την Μπενφίκα», υποστηρίζει ο διεθνής μέσος της πρωταθλήτριας.

«Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ και σε αυτό της περασμένης Τρίτης το σίγουρο είναι ότι δεν έπρεπε να ηττηθούμε. Πληρώσαμε τα λάθη μας, χάσαμε, αλλά ήταν παιχνίδια στα οποία δεν υστερήσαμε σε τίποτα από τους αντιπάλους μας. Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε αυτά τα δύο ματς, να βγάλουμε από πάνω μας την πίεση και να δείξουμε στο γήπεδο το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έχουμε δείξει σε όλους σχεδόν τους εφετινούς μας αγώνες. Η εικόνα της ομάδας είναι αυτή που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο» υποστηρίζει ο Κώστας Γαλανόπουλος.

-Κώστα, τι γεύση σας έχει αφήσει το παιχνίδι με την Μπενφίκα και πόσο μπορεί να έχει συνολικά πληγώσει την ομάδα η εξέλιξη ενός αγώνα που χάθηκε παρά το γεγονός ότι θα αγγίξατε μια τεράστια νίκη;

-«Ηταν ένα ματς με έντονα συναισθήματα, αν μη τι άλλο, ένα πολύ μεγάλο ματς στο οποίο καταφέραμε να ανταποκριθούμε, αλλά χωρίς να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Μπήκαμε μουδιασμένα στο γήπεδο, μας στοίχισε αυτό, αλλά παρά το 0-2 της Μπενφίκα καταφέραμε να ισορροπήσουμε και να μείνουμε στο παιχνίδι».

-Και μετά να έρθει ένα δεύτερο ημίχρονο που φτάσατε κοντά στην ολική ανατροπή…

-«Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Μπήκαμε πολύ δυνατά, μπήκαμε αποφασισμένα, είχαμε ενέργεια, είχαμε νεύρο, γυρίσαμε το ματς, πιστέψαμε στη νίκη, αλλά δυστυχώς σε ένα λάθος δικό μας η Μπενφίκα σκόραρε το τρίτο γκολ».

-Λάθη που πληρώνονται σε ματς κόντρα σε τόσο ανταγωνιστικές ομάδες…

-«Είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση, αλλά σε τόσο υψηλό επίπεδο, στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που παίζεται στο Champions League ο αντίπαλος χρειάζεται ένα δικό σου λάθος για να το εκμεταλλευτεί. Το κάναμε, το πληρώσαμε. Ηταν για εμάς ένα ακόμα μάθημα. Από την άλλη αυτό που αποδείξαμε είναι ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

-Και η ψυχολογία πως διαμορφώνεται μετά από αυτό το ματς και ενώ μπροστά σας υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι όπως είναι το αποψινό με τον Ολυμπιακό;

-«Η αλήθεια είναι ότι σε δύο σημαντικά ματς για εμάς όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ και με την Μπενφίκα, ενώ σταθήκαμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στο γήπεδο, ενώ είχαμε τις ευκαιρίες, ενώ φάνηκε να ελέγχουμε και τα δύο ματς δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αυτό ψυχολογικά σου δημιουργεί ένα θέμα, αλλά μπροστά μας είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όπως είπε και ο προπονητής μας, αυτό είναι καλό. Θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό και πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως το έχουμε κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν».

-Από τον κόσμο, πάντως, πήρατε το χειροκρότημα στο τέλος του ματς. Είναι ξεκάθαρο ότι αναγνώρισε την προσπάθειά σας.

-«Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός στο ματς με την Μπενφίκα, έκανε αυτό που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Από ένα σημείο και μετά νιώσαμε ότι μας σπρώχνει στην μεγάλη ανατροπή, παίρναμε ενέργεια από την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο και κατάφερε να μας διώξει την αρχική απογοήτευση. Τον θέλουμε κοντά μας και στο ντέρμπι. Γνωρίζουμε πόσο πολύ θέλουν από εμάς τη νίκη σε αυτό το ματς, και εμείς όμως το θέλουμε πάρα πολύ και θα δώσουμε τα πάντα. Και για τη νίκη και για εμάς αλλά και για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

-Πώς περιμένεις αυτό το παιχνίδι;

«Όπως όλα τα ντέρμπι στα οποία δεν μπορείς να κάνεις την παραμικρή πρόβλεψη και μπορούν να κριθούν από μια στιγμή, από ένα λάθος, από μία συγκυρία και όχι από τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων. Αυτό που θα μετρήσει είναι η θέληση, είναι το πάθος, είναι το ποια ομάδα θα αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε στρέψει το μυαλό μας σε αυτό το ματς από την επόμενη μέρα του αγώνα με την Μπενφίκα. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχεις την πολυτέλεια να στέκεσαι στο προηγούμενο, αλλά να πηγαίνεις αμέσως στο επόμενο. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι κάτι που το καταφέραμε πέρσι, είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούμε και εφέτος. Είναι καλό να έχεις συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια γιατί αναγκάζεσαι να διατηρείσαι στο επιθυμητό επίπεδο, δεν έχεις περιθώρια να μένεις πίσω, αλλά να κοιτάς μπροστά».

-Τον Ολυμπιακό τον έχεις δει, εκτιμάς ότι είναι διαφορετικός από πέρυσι;

-«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, προέρχεται από μια ήττα και μάλιστα εντός έδρας σε ντέρμπι και είναι λογικό ότι και ο αντίπαλός μας θα ψάξει την αντίδραση. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας σε αυτά τα παιχνίδια και να ανταποκρινόμαστε κατά τον καλύτερο τρόπο στα ντέρμπι. Είναι για εμάς ένα παιχνίδι στο οποίο οφείλουμε να βγάλουμε αντίδραση, οφείλουμε σαν ομάδα να δώσουμε τη δική μας απάντηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags