Facebook Pixel Τα τινάζει όλα στον αέρα ο Κούγιας - «Μαζί» με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Τρελές φήμες για Ξάνθη και...
| 2018-10-10 13:10:00

Τα τινάζει όλα στον αέρα ο Κούγιας - «Μαζί» με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Τρελές φήμες για Ξάνθη και...

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τα τινάζει όλα στον αέρα ο Κούγιας - «Μαζί» με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Τρελές φήμες για Ξάνθη και...

Κατηγορίες άνευ προηγουμένου. Θα σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.

Μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες του Αλέξη Κούγια, για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την εχθρική διαιτησία που βίωσε η Λάρισα απέναντι στην Ξάνθη.

Ο γνωστός ποινικολόγος κάνει συνεχείς δηλώσεις-φωτιά, εξαπολύοντας επίθεση κυρίως κατά της ΑΕΚ και του Γιάννη Παπαδόπουλου, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι κινεί τα νήματα στην ελληνική διαιτησία, τη στιγμή που κρατάει αποστάσεις τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο κι από τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη στάση του προέδρου της ΑΕΛ αποδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ φαίνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων είναι πολύ εύθραυστες.

Οι περισσότεροι, για παράδειγμα, θυμούνται από πέρυσι ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε έρθει σε ρήξη με τον ΠΑΟΚ και προσωπικά  με τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ φέτος επικαλείται τον Δικεφάλο στην προσπάθεια που γίνεται για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο ισχύει και με τους Ερυθρόλευκους, όπου οι σχέσεις με τον γνωστό ποινικολόγο πέρασαν από σαράντα κύματα κατά το παρελθόν, αλλά, πλέον, βρίσκονται θεωρητικά σε καλό σημείο και, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η κόντρα των προηγούμενων χρόνων.  

Επίσης, οι αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια δείχνουν και το γεγονός ότι έχουν αλλάξει άρδην οι συσχετισμοί εντός της Superleague, καθώς και οι «συμμαχίες» ανάμεσα στις ομάδες. Βέβαια, το αφεντικό της ΑΕΛ προχώρησε και σε κάποιες δηλώσεις που, για την ώρα, είναι αβάσιμες και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιβεβαιωθούν. Όπως το ότι η Ξάνθη έχει «αγορασθεί» από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, κάτι που, βεβαίως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Δικεφάλου που, όπως ήταν λογικό, διέψευσαν το συγκεκριμένο σενάριο με κατηγορηματικό τρόπο. Κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε σχετικά με τις «σχέσεις» των δύο πλευρών, πως ο Αλέξης Κούγιας είναι αυτός που προσπαθεί να τις «μαλακώσει» την ώρα που στη Θεσσαλονίκη κρατούν μάλλον μία πιο ουδέτερη στάση.

Όπως και να έχει, πάντως, κάποιες «κακές γλώσσες» ενστερνίζονται τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας για την ακριτική ομάδα, ενώ πολλοί συνδέουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες με τη συχνή παρουσία στελεχών του ΠΑΟΚ, ή ανθρώπων που έχουν σχέση με τον Δικεφάλο, στα Πηγάδια. Μάλιστα, φήμες κάνουν λόγο για τον Ζήση Βρύζα, ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παλαίμαχος φορ είναι άνθρωπος της ΕΠΟ, οπότε οφείλει να βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά γήπεδα, όπως εξάλλου κάνει. Δεν επισκέπτεται, δηλαδή, μόνο την έδρα της Ξάνθης και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί... αποδεικτικό στοιχείο στους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια, ούτε, φυσικά, πως ο ΠΑΟΚ έχει «κλεισμένο» Δημήτρη Μελιόπουλο, όπως επίσης ακούγεται στην πιάτσα. Γιατί όντως στον Δικέφαλο μπορεί να έχουν «καπαρώσει» τον 18χρονο ταλαντούχο άσο της Ξάνθης, αλλά αυτό συμβαίνει με οποιονδήποτε καλό και εξελίξιμο παίκτη που αγωνίζεται στη Superleague, ενώ στην Τούμπα, επί Ιβάν Σαββίδη, έχουν αποδείξει ότι «χτυπούν» ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά από όλες τις ομάδες.

Σίγουρα ο Αλέξης Κούγιας εξερράγη (κι εδώ στο Sportdog σε μεγάλη συνέντευξη) από την απαράδεκτη διαιτησία στην Ξάνθη κι έχει όλο το δίκιο με το μέρος του, όσον αφορά τα σφυρίγματα του διαιτητή Γιώργου Λάμπρου, όμως, από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν βαριές κατηγορίες που θα πρέπει πρώτα να αποδειχθούν με στοιχεία και κανείς μέχρι τότε -ούτε εμείς φυσικά- μπορεί να υιοθετήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Σαρώνει» τα πάντα ο Μαρτίνς - «Καθαρίζει» Μιράντα και Τσιμίκα - Τα πάνω-κάτω στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags