Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστιος Μπουφόν - Αποκάλυψη που δείχνει το μεγαλείο του! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-10 19:22:00

Τεράστιος Μπουφόν - Αποκάλυψη που δείχνει το μεγαλείο του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστιος Μπουφόν - Αποκάλυψη που δείχνει το μεγαλείο του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι' αυτό είναι σπουδαίος ο Ιταλός γκολκίπερ!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είχει χειροκροτήσει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας σε παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία το 2016, κίνηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Με συνέντευξή του στην "Equipe", ο "Τζίτζι" εξήγησε τους λόγους για αυτή του την ενέργεια, τονίζοντας ότι το έκανε επειδή οι συμπατριώτες του γιούχαραν τον ύμνο των αντιπάλων και ένιωσε πως πρέπει να επέμβει!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα:

«Δεν προετοιμάζω ποτέ τις κινήσεις και τις ενέργειές μου. Γι' αυτό ίσως έχω βρεθεί πολλές φορές σε μπελάδες. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Την αισθάνομαι ιδιαίτερη στην καρδιά και το μυαλό μου.

Στο Μπάρι, οι Ιταλοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και αισθάνθηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Εκτός από τον σεβασμό που ήθελα να επιδείξω στη Γαλλία και τον εθνικό της ύμνο, ήταν μια πράξη με την οποία υπερασπιζόμουν την πατρίδα μου και ήθελα να δείξω ότι αυτή που αποδοκίμαζαν, δεν εκπροσωπούν τη χώρα μου.

Ξέρω την ιστορία της πατρίδας μου, ξέρω τις αξίες και τα ήθη, τις αρχές που πρεσβεύει ο εθνικός μας ύμνος και τιμώ τη μνήμη όσων χάθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την Ιταλία.

Είχα παππού που πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι στην Ιταλία έδειξαν ορισμένοι πως δεν σέβονται την ιστορία της χώρας μας και τη μνήμη αυτών των ανθρώπων».
 

Θυμηθείτε το στιγμιότυπο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags