Facebook Pixel Sportdog.gr | Από το κακό στο χειρότερο ο Απόλλωνας - Μόνο μια ομάδα τα κατάφερε με 6Χ6 ήητες στο ξεκίνημα
| 2018-10-14 13:12:00

Από το κακό στο χειρότερο ο Απόλλωνας - Μόνο μια ομάδα τα κατάφερε με 6Χ6 ήητες στο ξεκίνημα

Sportdog Team
Από το κακό στο χειρότερο ο Απόλλωνας - Μόνο μια ομάδα τα κατάφερε με 6Χ6 ήητες στο ξεκίνημα

Πολύ κακή επίδοση...

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για τον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς στις 6 πρώτες αγωνιστικές της Super League δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε βαθμό. Αντίστοιχα άσχημες αρχές σπάνια συμβαίνουν και ακόμη πιο σπάνια η ομάδα που κάνει αυτό το τόσο κακό ξεκίνημα καταφέρνει να παραμείνει στην κατηγορία, όπως διαβάζουμε στο sdna.gr.

Για την ακρίβεια τα 30 τελευταία χρόνια μόνο ο Ιωνικός έχει μπορέσει με ένα σερί ακόμη χειρότερο από αυτό του Απόλλωνα Σμύρνης να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Επρόκειτο για την αγωνιστική περίοδο 1989-90, κατά την οποία ο Ιωνίκος είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 7 επτά συνεχόμενες ήττες. Εντούτοις, η ομάδα της Νίκαιας με μια πολύ καλή συγκομιδή βαθμών κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να σώσει τη χρονιά τερματίζοντας στη 14η θέση. Εδώ όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα περιθώρια λάθους ήταν λίγο μεγαλύτερα συγκριτικά με το φετινό πρωτάθλημα, αφού τότε οι ομάδες ήταν 18 και άρα οι αγωνιστικές 34, ενώ τώρα οι ομάδες είναι 16 και επομένως οι αγωνιστικές 30.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με το φετινό της ξεκίνημα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 22 χρόνων. Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 1996-97 μέχρι τη φετινή μόνο ο Απόλλων Σμύρνης, η Νίκη Βόλου τη σεζόν 2014-15 και η Παναχαϊκή την αγωνιστική περίοδο 2002-03 έχουν αρχίσει με 6 συνεχόμενες ήττες. Η Νίκη Βόλου υποβιβάστηκε, καθώς αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα με το πέρας της 15ης αγωνιστικής, ενώ η Παναχαϊκή επίσης έπεσε στη Β' Εθνική με την τραγική βαθμολογική συγκομιδή των 9 πόντων τερματίζοντας πάνω μόνο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος λόγω τιμωριών τέλειωσε το πρωτάθλημα με -65 βαθμούς!

Χειρότερο ρεκόρ τα τελευταία 30 χρόνια εκτός από τον Ιωνικό, έχουν πετύχει επίσης ο Εθνικός Πειραιώς και η ΑΕΛ. Αμφότερα τα ιστορικά σωματεία ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με 7 σερί ήττες την ίδια αγωνιστική περίοδο, δηλαδή το 1995-96. Στο τέλος της χρονιάς και οι δύο υποβιβάστηκαν. Ο μεν Εθνικός τερμάτισε τελευταίος με 18 βαθμούς, η δε ΑΕΛ 16η (3η από το τέλος) με 34 βαθμούς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags