Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες που τρελαίνουν από Σιώπη πριν τον ΠΑΟΚ: «Θα... πηδήξω αν σκοράρω – Να σεβαστούν οι διαιτητές τον Άρη»
| 2018-10-15 19:55:00

Ατάκες που τρελαίνουν από Σιώπη πριν τον ΠΑΟΚ: «Θα... πηδήξω αν σκοράρω – Να σεβαστούν οι διαιτητές τον Άρη»

Sportdog Team
Ατάκες που τρελαίνουν από Σιώπη πριν τον ΠΑΟΚ: «Θα... πηδήξω αν σκοράρω – Να σεβαστούν οι διαιτητές τον Άρη»

Ο μέσος των κίτρινων φτιάχνει τον κόσμο πριν το ντέρμπι.

Συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε ο Μανώλης Σιώπης. Ο 24χρονος μέσος του Άρη, αναφέρθηκε στον Πάκο Ερέρα, τους συμπαίκτες του, τον Ντίνο Διαμαντόπουλο και τον Θόδωρο Καρυπίδη που έχει ξεπεράσει τον... εαυτό του όπως υπογράμμισε ο ίδιος! Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την "τρέλα" που έχει ο κόσμος του Άρη για την ομάδα ενώ μεταξύ άλλων μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον κολλητό του Σπύρο Ρισβάνη. Ο Μανώλης Σιώπης, δεν δίστασε να μιλήσει για τις συνήθειες του αλλά και την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας του, η οποία τον οδήγησε στο να παίξει ποδόσφαιρο!

Όσον αφορά το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ο "κιτρινόμαυρος" μέσος τόνισε πως η ομάδα του βλέπει μόνο τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Δικέφαλο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο AllAboutARIS:

- Στην προηγούμενη διακοπή ανυπομονούσες να μπεις στο γήπεδο. Τώρα το έζησες... Συναισθήματα;

“Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόση τρέλα από πλευράς κόσμου. Αν με ρωτούσες για τον Άρη πριν έρθω, θα σου έλεγα ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλη δυναμική από πλευράς κόσμου. Αυτό που έζησα όμως στο ματς με την Τρίπολη, ήταν μοναδικό. Όσον αφορά το αγωνιστικό, είμαι ένα μήνα και πλέον έχει προσαρμοστεί. Για μένα, πρέπει να δέσουμε περισσότερο. Είναι το μοναδικό στοιχείο που της λείπει. Έχουμε ποιότητα και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώσουμε και αυτό το κομμάτι”.

-Θα σταθώ στην προσαρμογή σου... Έδεσες άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα και ο βαθμός ετοιμότητας σου έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περίμεναν όλοι. Και μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι για σένα.

“Ισχύει... Ο τελευταίος επίσημος αγώνας μου ήταν τέλη Μαρτίου. Είχα και ένα δύσκολο καλοκαίρι το οποίο πέρασα με προπονήσεις αλλά χωρίς μπάλα... Θα σου πω όμως τι με έκανε να μπω τόσο γρήγορα. Και είναι η αλήθεια... Είδα το ματς με τη Λάρισα και έλεγα στον μάνατζερ μου ότι δεν γίνεται να κάθομαι στην κερκίδα και να μην βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο. Τόσο πολύ είχα τρελαθεί! Ο κόσμος ήταν αυτός που μου έδωσε την ώθηση να μπω τόσο γρήγορα. Να γίνω άμεσα ενεργό μέλος της ομάδας και πλέον νιώθω λες και βρίσκομαι έναν χρόνο εδώ”.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο”

-Πριν πάμε στα του Άρη και επειδή αναφέρθηκες στο περασμένο καλοκαίρι, θα ήθελες να μας πει τι έγινε τελικά με τον Ολυμπιακό;

“Με τον Ολυμπιακό δεν τα βρήκαμε όσον αφορά την επιθυμία μου να φύγω στο εξωτερικό. Ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού και αυτός είχε τον πρώτο λόγο. Όχι εγώ. Εγώ είχα ως πρώτη επιλογή να συνεχίσω έξω. Δεν με άφησε. Μετέπειτα είδα τι προτάσεις είχα στα χέρια μου και η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν ο Άρης”.

-Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια μπροστά μας, αλλά φαντάζομαι ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι κάπως ιδιαίτερο για σένα. Δεν ξέρω αν θα έχεις και ένα επιπλέον κίνητρο...

“Εγώ ως Μανώλης προσπαθώ να βρίσκω κίνητρο σε κάθε αγώνα. Το ίδιο κίνητρο που θα έχω με τον ΠΑΟΚ ή την Τρίπολη, θα έχω και με τον Ολυμπιακό. Δεν θα διαφοροποιηθεί κάτι”.

-Θεωρείς ότι ο Άρης είναι ίσως η μεγάλη ομάδα που σου... χρωστούσε η μοίρα για να δείξεις την αξία σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Φαντάζομαι το ήθελες με τον Ολυμπιακό αλλά δεν σου βγήκε.

“Είμαι της άποψης ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αυτό που βλέπω εγώ στον Άρη, είναι αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πάρω τίτλους. Για μένα θα έπρεπε να έχει περισσότερους με τη δυναμική και τον κόσμο που διαθέτει. Δεν σκέφτομαι όμως το μέλλον. Θα κάνω ό,τι καλύτερο και ό,τι να έρθει, θα έρθει”.

Ο κόσμος, τους θυμίζει τον σεβασμό που πρέπει να μας δείχνουν”

-Για το ενδιαφέρον του Άρη πότε ενημερώθηκες για πρώτη φορά; Διότι ο Ερέρα σε είχε ψηλά στη λίστα του από τις αρχές του καλοκαιριού.

“Τότε δεν είχαμε έρθει σε επαφή, Αυτό έγινε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου”.

-Πολλοί ρωτούν για τις δυνατότητες του φετινού Άρη. Ούτε όμως ο προπονητής ούτε κάποιος από τους συμπαίκτες του έχουν πάρει θέση. Εσύ;

“Εγώ συμφωνώ με αυτό. Αυτό που κοιτάμε είναι τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι το οποίο προσπαθεί να μας περάσει ο προπονητής και πρέπει να μας γίνει βίωμα. Έτσι θα φτιάξουμε το... μέταλλο μας ως ομάδα. Από εκεί και πέρα, στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει”.

-Πιστεύεις ότι αδικείστε από τη βαθμολογική σας συγκομιδή;

“Εννοείται. Και το λέω βάσει της εικόνας που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και για αυτό είναι ωραίο. Στο τέλος όμως θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε”.

-Πέραν του αγωνιστικού όμως υπάρχει και η διαιτησία. Και τη σκληρή πλευράς της, τη βιώσατε κόντρα στον Πανιώνιο.

“Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία. Αν είχαμε βάλει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έμπαινε η φάση του Ματέο στο τέλος, δεν θα ασχολούμασταν. Το αποφεύγω. Κοιτάω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μαζί με τους συμπαίκτες μου, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

-Δεν διακρίνεις δηλαδή μία έλλειψη σεβασμού από τη διαιτησία προς τον Άρη...

“Και να μην μας σέβονται, ο κόσμος μας είναι πάντα εκεί για να τους θυμίζει τον σεβασμό που πρέπει να μας δείχνουν”.

Τέτοια τρέλα όπως αυτή, δεν την έχω βιώσει ξανά”

-Αναφέρεσαι συχνά στον κόσμο και προκαλεί θετική εντύπωση πόσο γρήγορα φαίνεται να δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσα σας. Μάλλον επειδή μπορεί να κουβαλάτε και την ίδια... τρέλα.

“Εγώ τέτοια τρέλα όπως αυτή του κόσμου του Άρη, δεν την έχω βιώσει ξανά. Έχω παίξει σε πολλά γήπεδα. Αλλά αυτή η τρέλα είναι μοναδική. Θα το λέω συνέχεια”.

- Αρα φαντάζομαι ότι περιμένεις πως και πως το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ...

“Θα είναι ο ορισμός του 12ου παίκτη...”.

-Εσείς οι... νέοι, πως περιμένετε αυτό το παιχνίδι. Μιλάμε άλλωστε για μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία επιστρέφει και στο πρωτάθλημα.

“Μακάρι να ήταν αύριο αυτό το ματς...”

-Είσαι έτοιμος να μπεις για να... δαγκώσεις.

“Θα μπούμε να τα δώσουμε όλα. Είμαστε ευλογημένοι που μπορούμε να αγωνιστούμε σε τέτοια παιχνίδια”.

Στον Πανιώνιο ανδρώθηκα – Με βοήθησαν πολύ Ουζουνίδης και Γιάγκου”

-Το προσωνύμιο του “Πίτμπουλ”, από που προκύπτει τελικά;

“Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια (σ.σ. γέλια). Το ξεκίνησε η ομάδα όταν ήρθα εδώ. Παλιά υπήρχαν άλλα. Για παράδειγμα στη Νέα Σμύρνη και φώναζαν δεκαεξαβάλβιδο. Ο καθένας ό,τι θέλει”.

-Στον Πανιώνιο πάντως είδαμε ότι σε υποδέχθηκαν με πολύ αγάπη.

“Ο Ολυμπιακός, μου έμαθε πολλά λόγω της παρουσίας μου στις ακαδημίες. Εκεί όμως που ανδρώθηκα και έκανα τα μεγαλύτερα βήματα μου, ήταν ο Πανιώνιος. Ζήσαμε από πολύ κακές στιγμές μέχρι την έξοδο μας στην Ευρώπη”.

-Και στη Νέα Σμύρνη συνάντησες δύο ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα σου. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Νίκο Γιάγκου.

“Δύο άνθρωποι που με βοήθησαν πολύ. Ο Ουζουνίδης ήταν αυτός που με πρωτοέβαλε σε επαγγελματικά παιχνίδια στον Πλατανιά και ακολούθησε ο Πανιώνιος. Ο Νίκος Γιάγκου με βοήθησε πως να δω το ποδόσφαιρο από πλευράς γυμναστικής και γενικά σκληρής δουλειάς. Ακόμα συζητάμε πράγματα που μπορώ να βελτιώσω”.

-Δεν ξέρω αν σου είπε και κάτι όσον αφορά τον Άρη, γιατί έχει δουλέψει στην ομάδα.

“Εννοείται! Όταν ανακοινώθηκα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει, “θα αρρωστήσεις”. Του λέω, “αδελφέ περιμένω πως και πως να δω”.

-Είχες μιλήσει με κάποιον άλλον πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις;

“Όχι με πολλά παιδιά. Εκείνος που είχα μιλήσει και ήταν ήδη στην ομάδα ήταν ο Ναζλίδης με τον οποίο ήμασταν στον Πλατανιά. Μου έλεγε, “άντε άντε τελείωσε”. Και τελικά ήρθα”.

Δεν μου αρέσει να με θεωρούν κλασσικό 6άρι”

- Μέχρι στιγμής βλέπουμε έναν Άρη που θέλει να παίξει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε όμως και μία ομάδα που μεσοεπιθετικά τουλάχιστον μοιάζει... μαγκωμένη και έχει μία “τάση” να “πετάει” τα πρώτα ημίχρονα. Όπως στη Νέα Σμύρνη. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Μήπως η χημεία που λείπει;

“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι και θέμα συγκέντρωσης. Στον Πανιώνιο, ήξερα τι θα αντιμετωπίσουμε. Πολλοί παίκτες μας ζουν για πρώτη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να προσαρμοστούν ακόμα περισσότερο. Ξέρεις ότι θα πας να αντιμετωπίσεις μία ομάδα με έντεκα παίκτες... καμικάζι. Και το πιο σημαντικό, είναι αυτό που είπες. Η χημεία. Πρέπει να τη δουλέψουμε, γιατί δεν την έχουμε στον βαθμό που θέλουμε. Και είναι πολλοί οι νέοι παίκτες στην ομάδα.

-Χημεία ως σύνολο ή χημεία όσον αφορά την εφαρμογή του πλάνου που έχει ο προπονητής;

“Ως σύνολο. Αυτή είναι και η πιο σημαντική σε μία ομάδα”.

-Εσύ πάντως... κούμπωσες. Σε γνωρίζαμε σαν κλασσικό “6άρι” αλλά έχει δημιουργικές τάσεις. Παίζεις κάθετα και προσπαθείς να βοηθήσεις μπροστά.

“Με τον Ουζουνίδη την πρώτη χρονιά στον Πανιώνιο, είχα συγκεκριμένο ρόλο και δεν μπορούσα να δημιουργήσω. Με τον Μιλόγεβιτς ήμασταν λίγο πιο ελεύθεροι και πέρυσι με τον Γρηγορίου σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μ' αρέσει να με θεωρούν ως το 6άρι που κόβει και δίνει. Επειδή έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και προσπαθώ να βελτιώνομαι, μ' αρέσει να είμαι ένα χαφ που κόβει, μοιράζει και βοηθάει στην ανάπτυξη.

-Και αγωνίζεσαι σε μία θέση με αρκετό ανταγωνισμό. Μπάσα, Ματίγια, Κολάσο, Ιντζόγλου... Υπάρχουν επιλογές.

“Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης”.

-Δίνονται όντως... μάχες στο Ρύσιο ακόμα και για μία θέση στην αποστολή;

“Στην προπόνηση όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπουν στην αποστολή και να παίξουν. Κάποιοι όμως θα παίζουν, κάποιοι όχι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.

Το απλό παιχνίδι, είναι και το πιο δύσκολο”

-Οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής από τον Ερέρα; Είναι... νέος προπονητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μία φιλοσοφία που φαίνεται ότι θέλει τον χρόνο της.

“Συμφωνώ σε αυτό που λες. Θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Μία-δύο επαφές, κοντινές πάσες και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Χρειάζεται χρόνο. Από τη στιγμή που θες να εφαρμόσεις ένα απλό παιχνίδι, το οποίο για μένα είναι και το πιο δύσκολο, θέλουν χρόνο οι παίκτες. Ειδικά οι καινούργιοι. Είναι ένας καλός προπονητής και πάνω απ' όλα καλός άνθρωπος. Του αρέσει η πειθαρχία και μέχρι στιγμής κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα”.

-Μία ομάδα στην οποία από την αρχή της προετοιμασίας ακόμα, διακρίνουμε ένα πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα. Είναι αυτό τελικά το κλειδί για να διατηρείται η ψυχραιμία μετά από αποτελέσματα όπως αυτό της Νέας Σμύρνης ή στα Γιάννενα;

“Εννοείται ότι είναι. Μπορεί ο κόσμος να έχει τρελαθεί επειδή θέλει νίκες μετά από όσα έχει τραβήξει. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα να είναι καλά μεταξύ τους, ώστε μετά την ήττα να ξέρει ο καθένας τα λάθη του και ότι ο διπλανός του θα τον βοηθήσει. Να είναι όλοι αγαπημένοι για να προχωρήσουν στο επόμενο ματς".

Το Άρης - ΠΑΟΚ, μεγαλύτερο από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός”

-Ερχεται η ήττα στα Γιάννενα, ο Άρης αντιδράει στην Τούμπα. Τώρα έχουμε την ήττα στη Νέα Σμύρνη και πάλι ένα παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Να περιμένουμε την ίδια αντίδραση;

“Για μένα, θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση. Με τον ΠΑΟΚ βλέπουμε μόνο τρεις βαθμούς. Τίποτε άλλο. Πας σε ένα ντέρμπι που για μένα είναι μεγαλύτερο και από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Ένα ντέρμπι που έλειπε από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κόσμο του Άρη. Κοιτάμε τη νίκη και μόνο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, μαζί με τον κόσμο μας”.

-Αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μαζί με τα άλλα δύο ντέρμπι που ακολουθούν, θεωρείς ότι είναι μία ευκαιρία ώστε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου;

“Κοίταξε... Και μετά από δύο αγωνιστικές να ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό, θα σου έλεγα το ίδιο πράγμα. Είμαστε μία ομάδα που κοιτάει μόνο τη νίκη. Για αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε το πλάνο του προπονητή και να δημιουργήσουμε πολλές τελικές. Είναι το ίδιο όλα αυτά τα ματς”.

-Να περιμένουμε ένα ντέρμπι περίπου ίδιο με αυτό της Τούμπας ή θα έχει διαφορές;

“Εντελώς διαφορετικό... Και από τις δύο πλευρές. Θα σου έρθει ένας ΠΑΟΚ που θα... καίγεται για να πάρει τη νίκη. Στο Κύπελλο ήταν ντέρμπι και γνωρίζεις ότι και οι δύο θα περάσουν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό. Ο καθένας θέλει τη νίκη για τους δικούς του λόγους”.

Στην Ελλάδα, αν δεν πάρεις το αποτέλεσμα θα κριθείς”

-Έχουμε δει μέχρι στιγμής το 4-2-3-1, το 4-3-3 και προσφάτως το 3-5-2 κόντρα στον Πανιώνιο. Ποιο πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα αλλά και σε εσένα;

“Το 4-2-3-1. Και στην ομάδα και σε εμένα”.

-Θεωρείς ότι πρέπει να καθιερωθεί ή είναι καλύτερο που υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα στα σχέδια του προπονητή; Ανάλογα με τον αντίπαλο και την εξέλιξη ενός αγώνα.

“Για μένα, αυτό είναι πολύ καλό. Είδαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο στη Νέα Σμύρνη όταν αλλάξαμε σε 3-5-2. Κατ' εμέ όμως, από τη στιγμή που ο κόουτς έχει δουλέψει περισσότερο το 4-2-3-1, πρέπει να το διατηρήσουμε. Μας ταιριάζει καλύτερα. Αν βέβαια δεν σου βγαίνει και πρέπει να αλλάξεις κάτι, είναι σημαντικό”.

-Κάποιοι πάντως έχουν βιαστεί να κριτικάρουν αρνητικά τον Ερέρα. Δεν είναι κάπως άδικο;

“Στην Ελλάδα είμαστε. Και ξέρεις πως είναι τα πράγματα... Στην Ελλάδα, αν δεν πάρεις το αποτέλεσμα, θα κριθείς. ΤΟ ξέρω και από τον ίδιο τον εαυτό μου. Και εγώ θα κριθώ και ο καθένας θα κριθεί. Έτσι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει τεράστια πίεση. Και πόσο μάλλον σε μία ομάδα όπως ο Άρης.

- Άρα εγώ σου βάζω στη ζυγαριά την ουσία και το καλό ποδόσφαιρο...

“Για μένα; Την ουσία...Αυτή θα σε φτάσει στην Ευρώπη και θα φέρει τον κόσμο δίπλα σου. Διότι η ουσία... στην ουσία, είναι το αποτέλεσμα”.

Να πετύχω και να βοηθήσω την οικογένεια μου”

- Να πάμε λίγο και σε σένα, εσύ πως ξεκίνησες με το ποδόσφαιρο εκεί στο Τυχερό Εβρου. Μία πολύ απομακρυσμένη περιοχή.

“Στο πατρικό μου έχω ακόμα ένα πρόγραμμα σχολείου και γράφει... πρωινό, μπάλα, μπάλα, μπάλα, μεσημεριανό, μπάλα, μπάλα, μπάλα, βραδινό... Αντί για τα μαθήματα που έπρεπε να γράφω Έτσι ήταν όλη η εβδομάδα. Και πήγα πρόσφατα και ρώτησαν αν όντως τα είχα γράψει εγώ αυτά (σ.σ γέλια). Εγώ έπαιζα στην ομάδα του χωριού και προέκυψε η σχολή του Ολυμπιακού. Έτσι ξεκινήσαμε. Ο κ. Λογαράς τη δημιούργησε. Έγιναν κάποια δοκιμαστικά στη Δράμα όταν ήμουν στην 1η γυμνασίου. Με βρήκε ο κ. Αμανατίδης. Μετά με καλούσε ο Ολυμπιακός για να βλέπει τη βελτίωση μου. Και ξαφνικά πριν πάω στην 1η λυκείου, πήραν τηλέφωνο από τον Ολυμπιακό στον υπεύθυνο των ακαδημιών και κατέβηκα στην Αθήνα. Πήγα με έναν στόχο. Να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να βοηθήσω την οικογένεια μου γιατί είμαι από πολύ φτωχή οικογένεια. Μέχρι στιγμής, δόξα των Θεώ όλα πάνε καλά. Έχουμε υγεία και έχω καταφέρει να κάνω μία φάρμα στον πατέρα μου. Ήταν όνειρο ζωής για αυτόν”.

-Ασχολείσαι και εσύ;

“Εγώ όχι. Αλλά το ήθελα και το έκανα”.

-Αρα με τον ερχομό σου στον Άρη, είσαι πλέον πιο κοντά και στους δικούς σου.

“Με το που ανέβηκα πάνω, ένιωθα ξένος. Ήμουν δέκα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό που λες όμως, για την οικογένεια μου, είναι πολύ. Πριν λίγες ημέρες ήρθαν κιόλας εδώ”.

-Από την Αθήνα να φανταστώ, ο πρώτος που σου λείπει είναι ο Ρισβάνης...

“Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και τον έχω στη ζωή μου. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Υπήρχε ένα διάστημα που έμενα στο σπίτι του. Όπως έχω τον αδελφό μου, έτσι έχω και τον Σπύρο”.

Ο Καρυπίδης έχει ξεπεράσει τον εαυτό του”

-Θεόδωρος Καρυπίδης...

“Για μένα μέχρι στιγμής στον Άρη έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Έχει κάνει πολλά πράγματα και το βλέπουμε. Με το που ήρθα και είδα τι έχει κάνει στο Ρύσιο... Είναι κάτι μοναδικό για τους ποδοσφαιριστές. Φτιάχνει πράγματα στο γήπεδο. Οικονομικά η ομάδα είναι πολύ καλά. Εχει κάνει τα πάντα για τον στόχο που έχει θέσει ο Άρης. Να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται στην Ευρώπη. Θέλει να φτάσει τον Άρη εκεί που θέλει να βρίσκεται”.

-”Κουβαλάει" ενδεχομένως και μία... ποδοσφαιρική τρέλα;

“Την κουβαλάει και χρειάζεται. Έχει ωραία τρέλα και το βλέπεις και ο κόσμος. Εγώ του βγάζω το καπέλο”.

Μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου ο Διαμαντόπουλος”

-Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος...

“Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου. Φαίνεται από τις κινήσεις που έχει κάνει στην ομάδα, διότι οι περισσότεροι παίκτες είναι δικές του επιλογές. Θα βοηθήσει πολύ τον Άρη, όπως θα βοηθηθεί και ο ίδιος. Και αυτό θα το δείτε και στη συνέχεια. Θα κάνει πολύ καλές κινήσεις σε θέματα πωλήσεων και αγοράς. Το είδαμε και στον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα που κατέρρευσε οικονομικά και πούλησε παίκτες με μεγάλα ποσά. Ήταν ακόμα ένα λόγος που ήρθα στην ομάδα”.

Το καλό φαγητό και η ηρεμία”

-Όταν δεν παίζεις μπάλα, τι κάνεις;

“Πολύ μουσική...”

-Τι μουσική;

“Τα πάντα, εκτός από μέταλ. Μου αρέσει επίσης το σινεμά. Οι σειρές... Να κάθομαι σπίτι. Θέλω να κάθομαι σε έναν χώρο και να είμαι ήρεμος. Να μην έχει πολύ κόσμο γύρω μου. Πηγαίνω και για καφέ βέβαια ή φαγητό. Τις περισσότερες φορές όμως σπίτι. Τώρα βλέπω πολύ La casa de papel (σ.σ. γέλια).

-Αρα δεν έχεις προλάβει να ζήσεις πολύ να ζήσεις τη Θεσσαλονίκη;

“Ακόμα όχι... Το πιο ακραίο που έχω κάνει είναι να φάω στις 21:00. Αμα κάνει κάποια καλή νίκη η ομάδα και πουν τα παιδιά να βγούμε, θα ακολουθήσω. Αλλά δεν μου αρέσει πολύ η νύχτα. Και το καλό φαγητό. Και ηχώ δει ότι έχει καλό φαγητό η πόλη”.

-Νομίζω ότι το επόμενο εξτρίμ που θα κάνεις, είναι να πας στα Διαβατά να βρεις τον Ναζλίδη...

“Αυτό ακριβώς (σ.σ γέλια). Μας έχει φάει με τα Διαβατά λες και είναι η Μάνη”.

-Ταιριάξετε πάντως με τον Θωμά.

“Γενικά με όλα τα παιδιά είμαι πολύ καλά. Η ομάδα έχει πολύ καλούς χαρακτήρες. Και αυτό βοηθάει την ομάδα να γίνεται ακόμα καλύτερη”.

Θέλουμε να φτάσουμε ως στο τέλος στο Κύπελλο”

-Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε 4-5 χρόνια ακόμα στον Άρη;

“Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου και με τίτλους στον Άρη. Εννοείται! Αλλά δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει”.

-Το πρωτάθλημα είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος αλλά το Κύπελλο διαχρονικά αποτελεί προτεραιότητα για τον Άρη.

“Το έχουμε πει και μεταξύ μας ότι θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Σε έναν τελικό Κυπέλλου. Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Αλλά έναν τελικό τον θέλουμε πολύ, όπως και ο κόσμος”.

Μπορεί να πηδήξω και μέσα στην κερκίδα...”

-Εχεις σκεφτεί πως θα πανηγυρίσεις το πρώτο σου γκολ. Γιατί αν σε βλέπουμε να τρελαίνεσαι όταν σκοράρουν οι άλλοι, τι να περιμένουμε όταν το κάνεις εσύ;

“Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω... Μπορεί να πηδήξω και μέσα στην κερκίδα. Αλήθεια σου λέω. Θα μου βγει αυθόρμητα. Είναι πολύ ωραία η τρέλα του κόσμου. Και επειδή είμαι και εγώ τρελός, μου βγαίνει αυθόρμητα. Μακάρι όλοι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές να ζήσουν το Χαριλάου ως παίκτες του Άρη”.

-Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί κάποιοι λένε ότι δεν είναι πολύ οι Ελληνες που αντέχουν το βάρος της φανέλας ή την πίεση του Χαριλάου. Εσύ όμως το διαχειρίζεσαι πολύ καλά.

“Ετσι είμαι. Δεν ξέρω πως αλλά αυτό είμαι”.

-Είναι θέμα χαρακτήρα ή διαχείρισης;

“Πιστεύω και τα δύο. Εγώ έχω πίεση από τα 14 που έφυγα από την οικογένεια μου. Με αυτή ζω”.

-Ενα δικό σου μήνυμα στον κόσμο, εν όψει ΠΑΟΚ.

“Να είναι δίπλα μας σε όλο τον αγώνα. Να δώσουν τον δικό τους παλμό. Να είναι ο 12ος παίκτης και να ξέρεις ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags