Facebook Pixel Sportdog.gr | «Σφάζονται» αγγλικές ομάδες για Τζέκο – Ποιοι σύλλογοι τον διεκδικούν
| 2018-10-16 16:12:00

«Σφάζονται» αγγλικές ομάδες για Τζέκο – Ποιοι σύλλογοι τον διεκδικούν

Sportdog Team
«Σφάζονται» αγγλικές ομάδες για Τζέκο – Ποιοι σύλλογοι τον διεκδικούν

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τον Βόσνιο.

«Σφάζονται» για την απόκτηση του Εντίν Τζέκο αρκετές αγγλικές ομάδες, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τον προσεχή Ιανουάριο. Σύμφωνα με ΜΜΕ του νησιού, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας και Κάρντιφ ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Βόσνιου φορ από τη Ρόμα και επιθυμούν την επιστροφή του στην premier league.

Ο 32χρονος διεθνής επιθετικός είχε σπουδαία καριέρα στην Αγγλία, όπου σε πέντε σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, κέρδισε δύο πρωταθλήματα και είχε στο ενεργητικό του 72 γκολ. Μάλιστα ο ίδιος δεν απέκλεισε την επιστροφή του στα γήπεδα της πρέμιερσιπ: «Είναι πιθανόν πολύ αργά για μένα να επιστρέψω στην Αγγλία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα δούμε. Μου αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο, έπαιξα εκεί για 4,5 χρόνια και απολάμβανα πολλά, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος στη Ρόμα».

Ο Βόσνιος σταρ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι με 15 γκολ τη σεζόν 2012/2013, ενώ η επόμενη περίοδος ήταν ακόμη πιο αποδοτική με 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στην premier league.

Συνολικά, ο Τζέκο πέτυχε 50 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα σε 130 συμμετοχές στην Αγγλία με τη φανέλα της Σίτι κι αποχώρησε από την Αγγλία έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα League Cup κι ένα Community Shield.

Ο γεννημένος στο Σαράγεβο επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος στην ομάδα FK Ζελέζνιτσαρ πριν μετακομίσει στην Τσεχία και στην Τέπλιτσε. Η ευχέρειά του στο σκοράρισμα δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων από κορυφαία πρωταθλήματα, με τη Βόλφσμπουργκ να τον αποκτά και να δικαιώνει τους πάντες. Με τα 26 γκολ σε 32 αγώνες της μπουντεσλίγκα στη διάρκεια της περιόδου 2008/2009 ήταν ο παίκτης-κλειδί που οδήγησε τους «λύκους» στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags