Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έκρηξη» Τσιώλη: «Αρκετά με τους ξένους προπονητές στην Εθνική - Έφτασα κοντά, με έκοψε ο...»
| 2018-10-16 20:30:00

«Έκρηξη» Τσιώλη: «Αρκετά με τους ξένους προπονητές στην Εθνική - Έφτασα κοντά, με έκοψε ο...»

Sportdog Team
«Έκρηξη» Τσιώλη: «Αρκετά με τους ξένους προπονητές στην Εθνική - Έφτασα κοντά, με έκοψε ο...»

Σχόλιο-φωτιά από τον έμπειρο κόουτς για την Ελλάδα.

Την τελική απόφαση που του στέρησε την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και είχε πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Σέρχιο Μαρκαριάν, αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλυσε την τρέχουσα εικόνα τους αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, και τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι σχολές προπονητικής της Ελλάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη στον Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή «Η έφεση της Τρίτης»:

Για το ποια είναι τα προβλήματα της Εθνικής: «Οι δηλώσεις του Ζέκα την προηγουμένη μέρα δείχνουν όλη την αλήθεια. Είπε ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Είπε ότι μιλήσαμε στο ημίχρονο με την Ουγγαρία και είπαμε ότι αν δεν αλλάξουμε ταχύτητα είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να κάνουμε γκολ. Κάπως βελτιώθηκε είπε η ταχύτητά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρόβλημα το κυριότερο ξεκινά από τη συνοχή, τους αυτοματισμούς και την ταχύτητα. Αυτά το ένα φέρνει το άλλο. Η συνοχή θα μας μπορούσε να μας βελτιώσει και να μας δέσει. Εκεί είναι το περίεργο. Ένας προπονητής που τον είχαν ανανεώσει πριν τρεις μήνες, οι παίκτες ζήτησαν να μείνει, είχε το χρόνο τουλάχιστον να ετοιμάσει μια ομάδα τουλάχιστον με συνοχή. Ο Μίχαελ Σκίμπε πήρε ευκαιρία ανεξάρτητα αν πέρασε, όλοι έκριναν ότι έπρεπε να συνεχίσει το έργο του. Δεν ξέρω με τι κριτήριο ανανέωσε. Η απόδοση ήταν αυτή που έπρεπε και δόθηκε χρόνος; Νομίζω η Εθνική είχε τα προβλήματα που είπε ο Ζέκα μία μέρα πριν τον αγώνα».

Για το μέλλον και το νέο προπονητή της Εθνικής: «Θα χρειαστεί όλοι αυτοί πήραν βιαστικές αποφάσεις όταν αποκλείστηκε η ομάδα στα προκριματικά, να ωριμάσει η σκέψη τους και να βάλουν κάτω τα κριτήρια. Τι ζητάμε και τι θέλουμε από το νέο προπονητή. Πρέπει να είναι Έλληνας. Δεν το συζητάμε. Αρκετά με αυτή την ιστορία. Είδαμε από τον Ρανιέρι, Μαρκαριάν και τώρα με τον Σκίμπε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι Έλληνες με το UEFA pro στα χέρια τους. Να δώσουν την ευκαιρία σε κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα και κυρίως το στυλ και να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή. Δεν είμαστε έτσι όπως έπρεπε να είμαστε. Να πάρουμε χρόνο για να πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις».

Για το ότι είχε φτάσει κοντά στον πάγκο της Εθνικής: «Εγώ πριν τον Μαρκαριάν είχε γίνει ένα μεγάλο γκάλοπ και μετά από την 3η συνεχόμενη χρονιά σαν προπονητής της χρονιάς, μίλησα με ανθρώπους της ΕΠΟ. Ήμουν μέσα στις επιλογές για να πάω στην Εθνική ομάδα. Απλά τότε είχε πέσει ο κλήρος στον Γιώργο τον Καραγκούνη ότι θα πει την τελευταία λέξη. Συναντήθηκα με τους δύο αντιπροέδρους, μιλήσαμε. Αυτή ήταν και η αφορμή να σταματήσω τις συζητήσεις με μία καλή μεγάλη ομάδα και να περιμένω την ημερομηνία που μου έδωσαν. Και έχασα μια ευκαιρία, που την πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο και έγινε αυτό που έγινε. Αλλά τελοσπάντων. Περίμενα αλλά ο Γιώργος τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να έρθει ο Μαρκαριάν. Αυτό είναι το ένα. Είναι τιμή για έναν Έλληνα προπονητή να αναλάβει την Εθνική ομάδα».

Για τις σχολές προπονητικής: «Οι σχολές και κυρίως η Α και η professional είναι πραγματικά οι σχολές όπου η ύλη που διδάσκεται είναι η ίδια με όλη την Ευρώπη, δηλαδή ο Άγγλος προπονητής στην Premier, ο Γάλλος, ο Ισπανός είναι ακριβώς με την ίδια θεματολογία. Με Βέλγους και Ολλανδούς γίνονται τα μαθήματα. Η ΕΠΟ δεν έπρεπε να έχει πάρει κάποιες αξιολογήσεις και βαθμολογίες από τις σχολές, που είναι και υπό την αιγίδα της, να στηρίξουν ένα και δύο και τρεις μέσα από εκεί. Θα μπορούσε μέσα από την εμπειρία που θα δώσει σε έναν πρώτο προπονητή να πάρει και άλλους δύο να κάνουν ένα team και να δουλέψουν όλοι για την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι γίνεται και τι ρόλο παίζουν οι μάνατζερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags