Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο στο Ιράν: Άνοιξαν το γήπεδο για τις γυναίκες!
| 2018-10-17 11:34:00

Ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο στο Ιράν: Άνοιξαν το γήπεδο για τις γυναίκες!

Sportdog Team
Ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο στο Ιράν: Άνοιξαν το γήπεδο για τις γυναίκες!

Ιστορική η χθεσινή ημέρα για το ποδόσφαιρο αλλά και τις γυναίκες του Ιράν. 

Για πρώτη φορά από το 1979, στην χθεσινή φιλική αναμέτρηση Ιράν-Βολιβία (2-1) στο εθνικό στάδιο της χώρας, επιτράπηκε η παρουσία γυναικών στις εξέδρες.

Πρώτη φορά, τουλάχιστον σύμφωνα με το νόμο. Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έχουν επίσης δει ένα ντέρμπι το 1981. Το ποδόσφαιρο που μέχρι τώρα θεωρούνταν  διασκέδαση για τους άνδρες, μπορούν να το απολαμβάνουν και οι γυναίκες.

Περίπου 100 Ιρανές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας του, σύμφωνα με δημοσιογράφος του AFP, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για ένα εξαιρετικά σπάνιο βήμα στην ισλαμική δημοκρατία».

Κρατώντας σημαίες και κασκόλ με τα εθνικά τους χρώματα, δημιούργησαν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι αρχές της Τεχεράνης αποφάσισαν λίγες ημέρες πριν, ότι ένας ορισμένος αριθμός γυναικών θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη διεθνή φιλική  συνάντηση εναντίον της Βολιβίας στο γήπεδο Azadi.
 
«Οι γυναίκες που επιτρέπεται να εισέλθουν στο στάδιο Azadi  είναι μέλη των οικογενειών  των παικτών της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ανήκουν στις εθνικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, είναι γυναίκες υπάλληλοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και βεβαίως απλά φίλαθλοι του ποδοσφαίρου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση

Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi (που σημαίνει «ελευθερία») χωρητικότητας 100.000 θέσεων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για μια ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Ιράν κατά της Ισπανίας.

Επίσης ορισμένες γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου κλήθηκαν να παρίστανται στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν κατά της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2017 και τουλάχιστον μία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags