Facebook Pixel Στην αντεπίθεση ο Σκίμπε, τι γίνεται με ΕΠΟ, Αναστασίου, Αναστασιάδη στην Εθνική
| 2018-10-18 10:00:00

«Μπουρλότο» από Σκίμπε - Έτσι «ανατινάζει» την ΕΠΟ - Ποιον «καίει» - Γιατί φέρνει… Αναστασίου!

του Νίκου Στεργίου
«Μπουρλότο» από Σκίμπε - Έτσι «ανατινάζει» την ΕΠΟ - Ποιον «καίει» - Γιατί φέρνει… Αναστασίου!

Στην αντεπίθεση ο Γερμανός, εφιάλτης στην ομοσπονδία. Μπλόκο σε όλα!

Μπορεί αρχικά να είχε διαρρεύσει στο ρεπορτάζ πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης στον Μίκαελ Σκίμπε σε περίπτωση πρόωρου «διαζυγίου», ωστόσο αυτό δεν ισχύει, καθώς στο συμβόλαιο του Γερμανού τεχνικού υπάρχει σχετικός όρος που δεσμεύει την ΕΠΟ για αποπληρωμή του προπονητή στο ενδεχόμενο που «σπάσει» η συμφωνία πριν τη λήξη της.

Αν υποθέσουμε πως ο 53χρονος τεχνικός έχει να λάβει 1 εκατ. ευρώ στη διετία και αποχωρήσει στο 1/3 αυτής της θητείας, τότε δικαιούται αποζημίωση που ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ. Ένα ποσό που προφανώς κρίνεται πολύ μεγάλο και προκαλεί τεράστιο «πονοκέφαλο» στην ομοσπονδία.

Ένας λόγος, λοιπόν, που μπορεί να μην προχωρήσει άμεσα η αποχώρηση του Μίκαελ Σκίμπε είναι κι αυτός, πέρα του ότι στην ΕΠΟ σκέφτονται ότι αν γίνει τώρα πρόσληψη νέου προπονητή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «καεί», δεδομένου πως το κλίμα στην Εθνική αυτή τη στιγμή δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Πάντως, το θέμα της μεγάλης αποζημίωσης του Γερμανού τεχνικού «μπλοκάρει» και την αναζήτηση ενός τεχνικού από το «πάνω ράφι». Η ΕΠΟ δεν μπορεί βγει στην ξένη αγορά και να αναζητήσει προπονητή με υψηλό κασέ, καθώς έχει να πληρώνει τον 53χρονο κόουτς.

Γι’ αυτό, όπως σας γράφαμε και χθες, το μπάτζετ για τον διάδοχο του Μίκαελ Σκίμπε είναι πολύ περιορισμένο και δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή τις 300.000 ευρώ. Και γι’ αυτό, επίσης, στην ομοσπονδία κοιτάζουν περιπτώσεις Ελλήνων προπονητών, όπως είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Γιάννης Αναστασίου, οι οποίοι θα αναλάμβαναν τις τύχες της «γαλανόλευκης» ακόμα και… τσάμπα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags