Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις για το μέλλον του από τον Πόνσε - Αυτούς τους συμπαίκτες του ξεχωρίζει!
| 2018-10-18 13:47:00

Αποκαλύψεις για το μέλλον του από τον Πόνσε - Αυτούς τους συμπαίκτες του ξεχωρίζει!

Sportdog Team
Αποκαλύψεις για το μέλλον του από τον Πόνσε - Αυτούς τους συμπαίκτες του ξεχωρίζει!

Απάντησε σε ερωτήσεις του κόσμου και μίλησε για όλα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός της ΑΕΚ, Έκι Πόνσε:

Εζέκιελ, πως σου φαίνεται η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τι πιστεύεις  για τα παιχνίδια που ακολουθούν;

«Είμαι ευχαριστημένος από τα όσα έχω δει μέχρι σήμερα. Παίξαμε πολύ καλά ακόμα και στα παιχνίδια που δεν καταφέραμε να νικήσουμε και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Προσωπικά έχω πραγματοποιήσει καλή αρχή, έχω ήδη καταφέρει να συμμετάσχω στο Champions League με την ΑΕΚ, κάτι που για μένα είναι μια νέα εμπειρία και πραγματικά κάθε μέρα αισθάνομαι όλο και καλύτερα, νιώθω ότι βελτιώνομαι και βεβαίως σαν επιθετικός με γεμίζει αυτοπεποίθηση, όταν μπορώ και σκοράρω και βοηθάω την ομάδα μου με τα δικά μου τέρματα».

Έκι, πως ένιωσες όταν έβαλες το πρώτο σου γκολ στην ΑΕΚ και πως σου φαίνεται η Ελλάδα μέχρι στιγμής;

«Στο πρώτο γκολ που πέτυχα αισθάνθηκα απόλυτη ευτυχία, νομίζω ότι όλη η εμπιστοσύνη που μου έχει δοθεί απεικονίστηκε στον τρόπο με τον οποίο το πανηγυρίσαμε, όλη η ομάδα μαζί και αυτό δείχνει πόσο με έχουν αποδεχθεί και τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια. Πραγματικά αισθάνομαι υπέροχα μέχρι σήμερα. Ως προς την Ελλάδα ο τρόπος ζωής είναι υπέροχος, μοιάζει πολύ με αυτόν της Αργεντινής εκτός από κάποια πράγματα και αυτό που θα λέω και θα ξαναλέω είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο με έχει υποδεχθεί η ομάδα με κάνει και αισθάνομαι καταπληκτικά».

Τι κάνεις στην καθημερινότητα του εδώ Αθήνα που πριν δεν έκανες;

«Δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό που δεν έκανα πριν. Αυτό που μου αρέσει και σε εμένα και στη σύζυγό μου στον ελεύθερο χρόνο μας είναι να κάνουμε περιπάτους, να γνωρίζουμε την Αθήνα, που είναι μια απίστευτη πόλη και πάρα πολύ όμορφη. Μέχρι σήμερα έχουμε δει λίγα πράγματα και ο στόχος μας είναι να την γνωρίσουμε καλύτερα στο άμεσο μέλλον». 

Είσαι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον κόσμο και θα ήθελε ο κόσμος της ομάδας να μείνεις. Βλέπεις το μέλλον σου στην ΑΕΚ;

-«Αυτό που βλέπω είναι ότι μέσα στην ομάδα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός αλλά και αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια και αυτό είναι κάτι που καθημερινά με παρακινεί. Παρά το γεγονός ότι αισθάνομαι πολύ άνετα δεν θέλω να το πω γιατί αν πραγματικά νιώσω έτσι, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός. Οσο λοιπόν υπάρχει αυτός ο υγιής ανταγωνισμός και η ομάδα λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο, θα ήθελα να παραμείνω στην ομάδα».

Εζεκίελ πιστεύεις πως η φετινή ομάδα της ΑΕΚ μπορεί να πάρει ξανά τον τίτλο και να κάνει το repeat;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοήρθα και έβλεπα τους συμπαίκτες μου στη διάρκεια των πρώτων προπονήσεων στις οποίες μετείχα, μου έκανε πολύ έκπληξη η ποιότητα, που έχουν πολλοί από αυτούς! Το αγωνιστικό επίπεδο θα το χαρακτήριζα παρόμοιο με ομάδες στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Ισπανία και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται εντός της ομάδας, κάτι που βγαίνει συνολικά και είναι εμφανές στο παιχνίδι. Φυσικά και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε και πάλι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τελευταία έχεις μπει στο κλίμα της ομάδας και έχεις έρθει πιο κοντά και με τους φιλάθλους και σε στηρίζουν πιο πολλοί, σου αρέσει όλο αυτό; Πιστεύεις ότι μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ;

«Η προσαρμογή μου έγινε πολύ γρήγορα λόγω της συνολικής αντιμετώπισης που είχα από προπονητή, συμπαίκτες και κόσμο. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά για μένα και εννοείται ότι ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο».

Γιατί σε αποκαλούν «το τανκ»;

«Όταν έπαιζα στη Νιούελς στην Αργεντινή, τότε μου το έβγαλαν αυτό το παρατσούκλι που διαδόθηκε μέσω των social media και με ακολούθησε και στην Ιταλία. Νομίζω ότι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου ταιριάζουν σε αυτό το παρατσούκλι, το οποίο δεν με δυσαρεστεί και μπορώ να πω ότι μου αρέσει».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα από τον σύλλογο και τι σου αρέσει στη ζωή στην Ελλάδα;

«Για τη ζωή στην Αθήνα απάντησα και πραγματικά είμαι ευτυχισμένος εδώ! Ως προς την ομάδα και τα όσα έχω ζήσει μέχρι σήμερα αυτό που πρέπει να πω είναι ότι τόσο οι νέοι μου συμπαίκτες όσο και το προπονητικό επιτελείο από την πρώτη στιγμή, που έχω βρεθεί μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, με έχουν κάνει να νιώσω πάρα πολύ άνετα, να νιώσω ότι βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Συνήθως όταν πας σε μια νέα ομάδα είναι δύσκολος ο πρώτος καιρός μέχρι να προσαρμοστείς. Στην ΑΕΚ αυτό που συνέβη ήταν το εντελώς αντίθετο! Φαίνεται ότι είμαστε μια οικογένεια, πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια και αυτό βγαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο με τον οποίο αντιδράμε όλοι μαζί είτε στο αρνητικό είτε στο θετικό αποτέλεσμα και φυσικά αυτή η στάση όλων απέναντί μου με βοήθησε πάρα πολύ».

Μέχρι στιγμής τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τους συμπαίκτες και τους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Για τους συμπαίκτες μου απάντησα. Ως προς τους οπαδούς της ΑΕΚ έχουν υπάρξει παιχνίδια όπως αυτά με την Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό που πραγματικά αυτό που ένιωσα από την ατμόσφαιρα ήταν ανατριχιαστικό. Ο κόσμος μας το έχει αποδείξει πόσο μας στηρίζει, πόσο είναι κοντά μας, μας ωθεί με την κάθε ευκαιρία και βρίσκονται κοντά στην ομάδα ακόμα και σε αγώνες με θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους. Τους νιώθουμε δίπλα μας και είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο βράδυ μας περιμένει και στο ματς με την Μπάγερν».

Τι είναι αυτό που σ έκανε να έρθεις στην ΑΕΚ και τι σου αρέσει πιο πολύ σ αυτή την ομάδα;

«Η ΑΕΚ είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί, ήταν πρωταθλήτρια στη χώρα της και υπήρχε και η πρόκληση του Champions League. Ειλικρινά όμως τα πράγματα που συνάντησα ήταν πολύ καλύτερα απ’ όσα περίμενα να βρω όταν πήρα την απόφαση να αποδεχθώ την πρόταση της ΑΕΚ».

Έκι σου εύχομαι μια καλή χρονιά με πολλά γκολ και πρωτάθλημα ξανά: πως βλέπεις τον κόσμο στις εξέδρες στα μέχρι τώρα εντός έδρας παιχνίδια, προσπαθείς να μάθεις ελληνικά ώστε να καταλαβαίνεις τι λέμε εμείς οι Έλληνες εντός και εκτός γηπέδου;

«Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή και στο εκτός έδρας ντέρμπι που παίξαμε με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν την συγκρίνω με αυτή που δημιουργούν οι δικοί μας οπαδοί. Ως προς την ελληνική γλώσσα η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη. Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι χρησιμοποιώ κάποιες λέξεις στα ελληνικά στην καθημερινότητα, να μπορώ να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους, να κάνω κάποιες απλές ερωτήσεις και να καταλαβαίνω τις απαντήσεις και πιστεύω ότι σταδιακά τα ελληνικά μου θα βελτιώνονται». 

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο; π.χ σουτ , ντρίμπλα, κεφάλι κλπ και σε τι χρειάζεσαι βελτίωση;

«Το δυνατό μου σημείο, μετά από πολύ σκέψη, θεωρώ ότι είναι η τοποθέτησή μου μέσα στην περιοχή την ώρα που είναι να δεχθώ την μπάλα έτσι ώστε να μετατρέψω την τελική πάσα σε γκολ. Ως προς το θέμα της βελτίωσης; Σε όλα… Ολοι πρέπει με την καθημερινή δουλειά να βελτιωνόμαστε συνεχώς»…

Συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις σου μέχρι σήμερα! Πόσες πιθανότητες δίνεις να κατακτήσει η ΑΕΚ ξανά το πρωτάθλημα και αν είναι όσο ανταγωνιστικό το περίμενες;

«Ευχαριστώ πολύ. Εκτιμώ ότι έχω ξεκινήσει με ικανοποιητικό τρόπο την καριέρα μου στα ελληνικά γήπεδα. Εχω ήδη απαντήσει για το πόσο μεγάλη πίστη έχω στην ομάδα μου».

Έχοντας πάρει αρκετές συμμετοχές μέχρι σήμερα τι ποσοστό των δυνατοτήτων σου έχεις δείξει & πότε να περιμένουμε το 100%; Αν η φετινή χρονιά εξελιχθεί καλά και υπάρχει διάθεσης αγοράς των δικαιωμάτων σου από την ΑΕΚ, θα επιθυμούσες να μείνεις; Ποια θεωρείς (μετά την ΑΕΚ) ότι είναι η καλύτερη ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν θα είμαι στο βασικό σχήμα στο ματς με τον Απόλλωνα. Αν θα παίξω από την αρχή, θα είναι ένα πολύ καλό τσεκ για μένα για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Ανέλυσα και πριν το τι πιστεύω ως προς το μέλλον μου στην ΑΕΚ και μετά από αυτή τη σεζόν. Ως προς την καλύτερη ομάδα μετά την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, εγώ θα πω… μόνο ΑΕΚ»!

Σε έχει βοηθήσει το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και η αποδοχή από τον κόσμο να προσαρμοστείς πιο γρήγορα στην ομάδα;

«Το είπα και πριν. Συνήθως χρειάζεσαι κάποιον χρόνο προσαρμογής αλλά με εμένα στην ΑΕΚ λόγω της υποδοχής αλλά και της αποδοχής της οποίας έτυχα τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα».

Σκέφτεσαι το μέλλον σου και τα επόμενα χρόνια στη ΑΕΚ;

«Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως είναι αυτή τη στιγμή για μένα και την ομάδα, φυσικά και θα ήθελα να παραμείνω». 

Θα ήθελα να ρωτήσω τον ''El Tanque'' πως βλέπει το Ελληνικό πρωτάθλημα με τις πολλές κόντρες των ομάδων και το φανατισμό των φιλάθλων ,αν τα έχει ζήσει αυτά στην Αργεντινή όπου υπάρχει και εκεί το ανάλογο πάθος , αν μπορεί να βγει πρώτος σκόρερ της λίγκας και αν θα είναι γερός και έτοιμος να παίξει με τη Bayern που είναι και το όνειρο κάθε παίκτη το UCL φυσικά.

«Ο ανταγωνισμός αλλά και ο φανατισμός και ο τρόπος με τον οποίο οι Ελληνες ζουν το ποδόσφαιρο προσωπικά μου αρέσει. Για μένα το σημαντικό είναι σε κάθε ματς να μπορώ να ανταποκρίνομαι σε αυτά που μου ζητάει ο προπονητής μου και ακολουθεί το γκολ. Ολοι μας στην ομάδα περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς με την Μπάγερν».

Εζέκιελ, πόσο πιστεύεις ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στο ποδόσφαιρο και να νικήσουμε τη Μπάγερν και πως ντοπάρεσαι ψυχολογικά πριν από τέτοια ματς;

«Εγώ πιστεύω στα θαύματα! Σε αυτά τα ματς δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να είσαι έτοιμος ψυχολογικά να μπεις στο γήπεδο»…

Ποιος είναι ο ποιοτικότερος συμπαίκτης σου και ποιον αντίπαλο ποδοσφαιριστή έχεις ξεχωρίσει;

«Δύσκολη η ερώτηση, σίγουρα θα ξεχάσω πολλούς συμπαίκτες μου. Τι να πω; Πέτρος, Μάρκο, Λούκας, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, υπάρχει τεράστια ποιότητα στην ομάδα. Ολοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύτιμοι και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο καθένας προσφέρει τα πάντα στην ομάδα. Οσον αφορά κάποιον αντίπαλο, δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον, δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες ομάδες».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags