Facebook Pixel Sportdog.gr | Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Άρη: «Λυπάμαι για Μαουρίσιο - Φανταστικός παίκτης ο...»
| 2018-10-19 14:45:00

Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Άρη: «Λυπάμαι για Μαουρίσιο - Φανταστικός παίκτης ο...»

Sportdog Team
Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Άρη: «Λυπάμαι για Μαουρίσιο - Φανταστικός παίκτης ο...»

Ανέλυσε το μεγάλο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το ντέρμπι με τον Άρη, δηλώνοντας ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία του Δικεφάλου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να "ζήσει" με τους τραυματισμούς των Μαουρίσιο και Πέλκα. Τέλος, με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Χαμζά Γιουνές, που είχε παίκτη στην Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Νοva:

Για την κατάσταση της ομάδας μετά τη διακοπή:
«Προπονηθήκαμε πολύ καλά. Ήταν ένα διάστημα που μας έκανε καλό, κυρίως για τους παίκτες που δε συμμετείχαν στις εθνικές ομάδες. Για τους παίκτες που ήταν στις εθνικές ομάδες, είχαν λιγότερες μέρες ξεκούρασης και μαζί μας, αλλά είμαστε σε μια καλή πορεία. Η νοοτροπία που μπαίνουν οι παίκτες μας στην προπόνηση είναι πολύ καλή».

Για την κατάσταση των τραυματιών Μαουρίσιο και Πέλκα:
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Λυπάμαι για τον Μαουρίσιο καθώς τραυματίστηκε σε μια στιγμή που η απόδοση του ήταν στο πικ. Ο Πελκας πιέζει, τρέχει πολύ μας βοηθάει στο στυλ παιχνιδιού μας. Καλούμαστε να βρούμε λύσεις. Θα πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς και να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε. Κανένας παίκτης δε μπορεί να παίξει σε όλα τα παιχνίδια, έτσι κι αλλιώς…» 

Για το αν η ομάδα προετοιμάζεται για ένα παιχνίδι όπως αυτά με ΑΕΚ και Ολυμπιακό:
«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και του οπαδούς και τους ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας. Ξέρουμε ότι η λογική τους θα είναι σαν να πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι τους… Είμαστε σε πολύ καλή περίοδο, τρέχουμε ένα σερί νικών. Πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό, με καλή νοοτροπία να ανταποκριθούμε σε αυτές τις τις καταστάσεις, ξέροντας ότι θα είναι δύσκολα».

Για το αν σημαίνει κάτι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς μια νίκη την Κυριακή:
«Το να κερδίσεις τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα σου, σου δίνει τρεις βαθμούς, όπως και το να κερδίσεις τον Ολυμπακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό έχει σημασία για εμάς. Τώρα, για την περηφάνια και την έξτρα χαρά ναι, είναι πιο σημαντικό αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό που παίζεται πάντα, είναι οι τρεις βαθμοί».

Για τον Άρη που αντιμετώπισε πρόσφατα και στο παιχνίδι Κυπέλλου:
«Νομίζω πως δε μας δίδαξε κάτι. Ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση σε εκείνο το παιχνίδι, γιατί παίζαμε ανά τρεις ημέρες. Θα ακολουθήσει και τώρα μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να τη διαχειριστούμε τέλεια, όπως κάναμε και στην προηγούμενη περίοδο. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, που έχει πολύ ενδιαφέρουσα φιλοσοφία. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι δουλειά του προπονητή και των παικτών αυτή η φιλοσοφία». 

Για τη σχέση του με τον Χαμζά Γιουνές του Άρη:
Τον Χαμζά τον είχα στην Ξάνθη, τον ξέρω από την Ρουμανία. Είναι φανταστικός παίκτης για την ομάδα. Έχει δυνατή προσωπικότητα. Είναι χαρά μου που δούλεψα μαζί του και νομίζω ισχύει το ίδιο και για αυτόν». 

Για αυτό που θα χρειαστεί να έχει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει:
«Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς αλλά δε θα πρέπει να υπερβούμε κάποια όρια είτε ψυχολογικά είτε σε άλλο κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε για να πάρουμε αυτό που ζητάμε». 

Για το αν θα ήθελε να μοιραστεί δημόσια 2-3 στοιχεία που μπορούν να καθορίσουν τη νίκη την Κυριακή:
«Μπαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες και δεν ξέρω αν θέλω να απαντήσω… Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξουμε με το δικό μας τρόπο παιχνιδιού και να το κάνουμε με αυτοπεποίθηση». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags